HÚSVÉTI SEGÍTSÉG ...hogy Szebb legyen az Ünnep...

HÚSVÉTI SEGÍTSÉG ...hogy Szebb legyen az Ünnep...

Esemény ideje: 
2022. április 17. vasárnap 09:00
Oszd meg másokkal!

...hogy Szebb legyen az Ünnep...

HÚSVÉTI SEGÍTSÉG a dunaújvárosi HAJLÉKTALAN ELLÁTÓ CENTRUM lakóinak! A DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG és támogató PARTNEREI közös összefogása, hogy közel 100 nehéz sorsú embertársunk számára húsvét vasárnap az ünnepi asztalra sonkát, kolbászt, főtt tojást, csípős tormát, friss kenyeret, kalácsot, frissítőt és süteményt tegyenek. Emlékezzünk együtt Krisztus feltámadására!

A jótékonysági akció támogatói

  • Vigadó Étterem Dunaújváros
  • Dodó Hús
  • Mprint Dekoráció Studió
  • Széchényi Pékség
  • V2 Motorock Cukrászda
  • Carissa Sportegyesület
  • Almási Szalon Rácalmás
  • Szabó Imre

Köszönjük a felajánlásokat!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség 2022. április 17-én vasárnap 13:00 órai kezdettel szervezi meg a Hajléktalan Ellátó Centrum ...hogy Szebb legyen az Ünnep...  elnevezésű Húsvéti Jótékonysági akcióját, melynek célja az ott lakók megvendégelése, ezáltal a Húsvéti Ünnep szebbé tétele.

A jótékonysági akció a szövetség és támogató partnerei közös összefogása, mellyel közel 100 nehéz sorsú embertársunk számára tesszük szebbé az ünnepet, hiszen az asztalra sonkát, kolbászt, főtt tojást, csípős tormát, friss kenyeret, kalácsot, frissítőt és süteményt fogunk feltálalni, ezzel is emlékezve Krisztus feltámadására!

A finom ételeket Kovács István Dunaújvárosi Görögkatolikus parókus fogja megszentelni, előtte pedig Húsvét és Jézus feltámadásának, az emberiség megváltásának ünnepéről fog előadást tartani az ott lévőknek.

Szeretettel várjuk Önöket, a "Szebb legyen az Ünnep" jótékonysági akciónkon!

Tisztelettel: Petrás Gábor DLSZ Főtitkár

DLSZ Húsvét 2022

Nemes felajánlás

Húsvéti menüsorral vendégelték meg a Hajléktalan Ellátó Centrum lakóit:

Húsvéti finomságokkal készült a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a támogatóik felajánlásával: a hajléktalanoknak szerették volna szebbé tenni ezzel az ünnepeket. Még 2017-ben tette azt a nemes felajánlást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, hogy a támogatóik, partnereik segítségével Húsvét alkalmából étellel kedveskednek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak. Sajnos az elmúlt esztendőkben nem volt lehetőség arra, hogy hagyományt teremtsenek ebből a jótékonysági akcióból, részben a koronavírus okozta világjárvány miatt is.

DLSZ Húsvét 2022

Mint azt Petrás Gábor, a szövetség főtitkára lapunknak elmondta, mindenképpen szerették volna folytatni ezt a kezdeményezést, és sikerült is az idei megvalósítás: április 17-én mintegy száz főre készített  húsvéti menüsorral vendégelték meg a szálló lakóit: többek között óriás kalács, sonka, kolbász, főtt tojás és zöldség került az asztalra a támogatóik felajánlásának és a szervezőcsapat, Szűcs Zsuzsanna, Neszvecskó Zorica, Balogh Katalin, Szűcs Vivien, Dénes Nikolett, Ihász Martin és Petrás Gábor együttes munkájának köszönhetően. Ezen kívül az egyik helyi vendéglátóegység egy hatalmas tortát is készített erre a jótékonysági akcióra. 

DLSZ Húsvét 2022

A főtitkár azt is kiemelte, szerették volna a hajléktalanok számára szebbé tenni a Húsvétot, és együtt emlékezni meg a legjelentősebb egyházi ünnepünkről, Krisztus feltámadásáról. Ahogy az első alkalom során, úgy most is Kovács István, görögkatolikus parókus osztott meg néhány útravaló gondolatot az egybegyűltekkel. 

Mint mondta, az életünk értelme benne rejlik a Húsvétban: sokszor tesz próbára minket az élet (és olykor mi is saját magunkat), ám tudatosítanunk, látnunk kell a feltámadásban azt, hogy a folytatáshoz nekünk is tovább kell lépni, a nehézségeken felül kell kerekedni. Kovács István beszélt arról is, hogy miként is válhat áldóvá a kéz, amely megnyilvánulhat egy kedves simogatásban, egy atyai vállveregetésben, vagy akár jelen esetben a DLSZ szervezőcsapatának munkájában, akik gondosan készítették elő kezeikkel a finomságokkal teli tálakat. 

DLSZ Húsvét 2022

A parókus kiemelte, figyeljük Krisztus áldó kezét, aki mintha az egész világot át akarná ölelni. „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”- így szól az isteni üzenet mindannyiunk felé, ezért legyen bennünk remény és öröm a mindennapokban. Kovács István az énekes fohász után megszentelte az ünnepi ételeket és megáldott minden jelenlévőt is.

DLSZ Húsvét

Balogh Katalin, a jótékonysági akció szervezője: Húsvét vasárnapján a dunaújvárosi Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Központban jártunk és barátainknak, partnereinknek köszönhetően finom ünnepi ebéddel kedveskedtünk az ott lakók (60 fő) számára, hogy számukra is meghitt és ünnepélyes legyen a Feltámadás Ünnepe. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen barátaink vannak, akikre mindig számíthatunk, ezért a lakók nevében is köszönjük a Vigadó Étteremnek, a V2 Motorock Cukrászdának, a Széchenyi pékségnek, a Dodó húsnak, Farkas Zoltánnak, Szabó Imrének és Pribil Sándornak, hogy igent mondtak és segítettek nekünk. Örülök, hogy ott voltunk és egy kis örömet tudtunk szerezni. Természetesen jövőre is meglátogatjuk a központot Húsvét alkalmából!

forrás: DUOL.hu