Artner Tamás DPASE

Hivatalos - Artner Tamás a DPASE új edzője!

Oszd meg másokkal!

Artner Tamást nevezték ki a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának vezetőedzőjévé. A 44 éves szakember segítője Székely Tibor lesz: mindkettőjükre igen komoly feladat vár, hogy az élvonalban tartsák az NB I-ben jelenleg sereghajtó dunaújvárosi alakulatot.

Mint azt Dobos Barna, a Dunaújváros PASE klubigazgatója a közelmúltban már elárulta, valóban edzőkérdés van labdarúgó csapatunknál, hiszen megnövekedett feladatai miatt a sportigazgató, valamint a vezetőedző posztjára is szakembert keres a dunaújvárosi klubvezetés. A keresés véget ért, hiszen a mai napon bemutatták a DPASE együttesének új vezetőedzőjét, Artner Tamást.
A 44 éves szombathelyi születésű szakember legutóbb a Haladás együttesét irányította, mellyel két nyolcadik, valamint egy hatodik helyezést ért el az élvonalban, ám az idei szezonban – elsősorban a kulcsjátékosok távozása miatt – már nem ment annyira jól a "Halinak", s éppen a mieink ellen 1-0-ra elveszített mérkőzést követően menesztették a szombathelyiek kispadjáról. Mint azt megtudtuk, Artner Tamás segítője Székely Tibor lesz, akikkel másfél éves szerződést kötött együttesünk vezetése. Ugyanakkor a szakmai stáb tagja marad edzőként Salamon Miklós, kapusedzőként Sági Csaba, míg az erőnléti edzéseket továbbra is Szabó András vezeti.

A szaktanácsadó Csongrádi Ferenc marad. Együttesünk új szakvezetője nincs könnyű helyzetben, hiszen a DPASE gárdája jelenleg sereghajtó az NB I-es bajnokságban, ám a válogatott szünetben lesz másfél hete arra, hogy gatyába rázza a társaságot, s a Nyíregyháza elleni hazai bajnokit követően végre győzelemnek örülhessenek a sportág dunaújvárosi drukkerei. Artner Tamás ma találkozott először a DPASE játékosaival, majd ezt követően a csapat honlapjának vázolta a közeljövő legfontosabb feladatait.
- Személy szerint nagyon örültem a Dunaújváros megkeresésének, köszönöm nekik ezt a lehetőséget. Nagyon fontos, hogy a labdarúgócsapat jelenlegi helyzetében mindenki, így a vezetők, edzők, játékosok, szurkolók és a helyi sajtó is összefogjon a célok teljesülése érdekében. Nagyon nehéz helyzetben van a csapat, de még kilenc mérkőzés van hátra a bajnokságból. Azért is vállaltam el a feladatot, mert egyértelműen reális esélyt látok arra, hogy a hátralévő időben két együttest megelőzzünk. Több mérkőzést is láttam a Dunaújvárostól, melyekből látszott, hogy fizikális problémák nincsenek. Kimondottan a játékban sincsen gond, de nagy valószínűséggel az önbizalmat kell rendbe tenni ahhoz, hogy az ellenfél kapuja előtt jól döntsenek a játékosok, és sikerüljön gólokat szerezni. Nagyon bízom abban, hogy a rendelkezésünkre álló két hétben ezt orvosolni tudjuk, és ha az első közös bajnoki mérkőzést meg tudjuk nyerni, akkor az lendületet adhat a folytatásra.

Forrás: www.dunaujvaros.com