Győzelemmel kezdett a DUNAÚJVÁROS PASE

Győzelemmel kezdett a DUNAÚJVÁROS PASE

Oszd meg másokkal!

Megkezdődött a 2012/2013. évi NB III-as bajnokság Dráva csoportjának őszi szezonja, mely csapatunk számára a Balatonlelle SE otthonában egy magabiztos győzelemmel indult. A Balaton-parti gárda még másodosztályú csapatként játszott már dunaújvárosi együttessel. Jelenlegi edzőjük Keszei Ferenc pedig korábban edzősködött városunkban, játékosai közül anno Stocker Péter rúgta nálunk a bőrt.

Jakab Elek a nyitómérkőzésre a múlt heti kupamérkőzés kezdőjén nem változtatott, így a Milinte - Villám, Farkas, Salamon, Köntös - Kocsis - Szauter, Lázár, Perovic - Godslove, Sitku összeállításban léptünk a pályára. Két játékos Kocsis Gergő és Micskó Márk sérülés miatt hiányzott, Samuel Ato-nak pedig nem érkezett meg a játékengedélye. A Cserepadon Bartus, Beleuc, Böőr, Hosszú, Márki, Miskovicz és Sóron foglaltak helyet.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a hazaiak játékosának, Bérczi Dávidnak az édesapja hunyt el tragikus balesetben. Számunkra jól indult a találkozó, esélyeshez mérten kezdtünk. Nem adtunk lehetőséget az ellenfél számára, amely az első félidőt végig védekezte, a tizenhatosunkig is ritkán jutottak el, kapura lövésük gyakorlatilag nem volt. Az első helyzetünk a 3. percben adódott, amikor Lázár cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd hosszan szöktette Sitkut, aki azonban a kisódrodott helyzetből már nem tudott kapura lőni. Egy perccel később Villám lőtt távolról, a labda azonban keresztbe elszállt a kapu előtt. Nem sokkal később újból Villám veszélyeztetett, de szögletre tudtak menteni előle. A szögletet Köntös végezte el, a középre ívelt labda Kocsis elé került, aki kilőtte a kapu bal felső sarkát, vezetéshez juttatva csapatunkat a 8. percben (0-1).

A gól után alig egy perccel már újabb komoly helyzetet alakítottunk ki, Szauter beadása után Godslove fejelt centikkel a keresztléc fölé. A 16. percben Lázár lőtt kapura 16 méterről, a labda nem sokkal ment el a bal sarok mellett. A 22. percben Köntös kínálta meg Varga kapust egy jól eltalált lövéssel, amit a lellei hálóőrnek sikerült végül védenie. A nagy meleg miatt mindkét félidőben tartottak ivószünetet.

A frissítő után a 26. percben megszereztük a második gólunkat Perovic pontos beadása után Godslove bólintott a kapuba (0-2). A 36. percben Köntös jobboldali sarokrúgását követően Salamon fejelhetett volna, de centikkel maradt le a labdáról. A 40. percben Godslove lépett ki a jobb oldalon, de éles szögből a hosszú sarok mellé lőtt. Az utolsó percben a hazaiak előtt is adódott helyzet Galgóczi harcolt ki szögletet, sarokrúgásáról Stocker alig maradt le.

A szünetben egyik csapat sem változtatott. A második félidő elején Gál révén a lelleiek megrúgták az első veszélyessebb helyzetüket, Milinte azonban a helyén volt. Az 52. percben Szauter baloldali beadását Sitku tette vissza Villám elé, aki 20 méterről pont a kapus kezébe lőtt. Két perccel később Galgóczi egy kontrából egy az egyben tört a kapunkra, Villám azonban szerelni tudta.

Az 58. percben Godslove nagyszerűen vitte fel a labdát a bal szélen, majd áttette a másik oldalon üresen érkező Sitkunak, akinek a szöktetés sajnos hosszúra sikerült. A következő percben újabb szép akciót vezettünk, a labda útja Godslove-Lázár-Sitku, végül egy szép kényszerítő után Sitku lőhetett kapura, de lövése egy védőben elakadt. A 64. percben kihasználtuk az első cserénket, Lázár helyére Böőr Zoltán állhatott be, aki nagyon jól illeszkedett bele csapatunk játékába. A 67. percben már menteniük kellett a hazaiaknak előle, amikor Szauter beadását követöen iramodott meg Varga kapuja felé.

A 70. percben Kocsis-Böőr-Sitku szép összejátéka után Perovic remek mozdulattal lőtte ki bal lábbal a hosszú felső sarkot (0-3). A gól után öt perccel egy szögletrúgás után Sitku 12 méteről ollózó mozdulattal lött kapura, ám a labda fölé szállt. A 76. percben ismét Sitku előtt akadt gólszerzési lehetőség, fejesébe azonban az utolsó pillanatban egy védő bele tudott érni. A 80. percben Jakab Elek kettős cserével frissített, ekkor kapott lehetőséget Sóron és Márki. Utóbbi majdnem gólt is szerzett a 85. percben, amikor Sitku és Sóron szép rövidpasszos játéka után Márki került ziccerbe, akinek a hosszú sarok felé tartó lövését Varga hárítani tudta. Az utolsó nagyobb lehetőség is előttünk adódott a 87. percben Sóron passzolt Böőr elé, aki azonban a bal felső fölé emelt.

NB III. Dráva csoport – 1. forduló 2012.08.18. Balatonlelle, Balatonlelle SE Sporttelep
Balatonlelle SE 0 – 3 Dunaújváros PASE

Játékvezető: Molnár Ádám

Balatonlelle:

Varga Szabolcs – Bodrogi Zsolt, Gál Balázs, Kenéz Szabolcs, Sylla Soulejmane – Stocker Péter (Petronovics Péter, 70'), Tóth Ariel (Molnár Ákos, 75'), Kovács Dávid (Bérczi Dávid, 82') – Nagy Gergely, Kerekes Zsolt, Galgóczi Károly Vezetőedző: Keszei Ferenc

Dunaújváros PASE:

Milinte Árpád – Villám Balázs, Farkas Viktor, Salamon Miklós, Köntös Dániel – Kocsis Gábor – Szauter István (Sóron Tibor, 80'), Lázár Zsolt (Böőr Zoltán, 64'), Perovic David (Márki Dénes, 80') – Egejuru Godslove, Sitku Illés Vezetőedző: Jakab Elek

Sárga lapok: Kocsis Gábor (29'), ill. Nagy Gergely (57'), Gál Balázs (59'), Galgóczi Károly (91'), Petronovics Péter (91')

Jakab Elek Dunaújváros PASE vezetőedzőJakab Elek Dunaújváros PASE vezetőedző: Az ellenfél meglehetősen erős védekezési rendszerben játszott, de ez minket nem lepett meg, hiszen erre készültünk. Számítani kell arra, hogy a bajnokságban több csapat is hasonló stílusban fog ellenünk játszani. Úgy gondolom idegenben szép eredmény a 3-0. A csapatom nagyon szervezetten, fegyelmezetten játszott. Fontos volt, hogy a szezont jól indítsuk, és természetesen a folytatásnak is hasonlónak kell lennie. 

Forrás: www.dpase.hu