Dunaújváros Labdarúgás

Győzelem!

Oszd meg másokkal!

Megszerezte első tavaszi győzelmét a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely Nikházi duplájával, valamint Eppel találatával 3-0-ra nyert a Nyíregyháza ellen. Együttesünk győzelme teljesen megérdemelt volt, s remélhetőleg egy jó sorozat kezdetét jelenti a bajnoki folytatásra.

Dunaújváros - Nyíregyháza

Új edzővel, az elmúlt héten kinevezett Artner Tamással a kispadján várta a Nyíregyháza elleni mérkőzést ma este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Mely számára rendkívül fontos lett volna a három pont megszerzése, s mint azt a dunaújvárosi szakvezető a mérkőzés előtt elmondta, elsősorban nem szép, hanem győztes meccset vár a csapat tagjaitól.
Ehhez képest a nyolcadik percben Nikházi Márk majdnem meglőtte a forduló gólját, miután egy röviden felszabadított labdát ollózott tizenkét méterről a kapufára úgy, hogy Balogh kapusnak esélye sem lett volna a hárításra. A folytatás viszont kiegyenlített játékot hozott, melyben főleg a vendégek bal széle volt aktív, ám a nyíregyházi beadásokat rendre lefülelte a Vaskó-Szekeres kettős. A vendégek ezt követően átlövésekkel próbálták zavarba hozni Nagy Gergely kapust, ám a fiatal dunaújvárosi hálóőrnek csak egyszer kellett játékba avatkoznia, mert a vendégek lövései csak ritkán találtak célt.

Dunaújváros - Nyíregyháza

Az első fél óra végén újra fölénybe került együttesünk, előbb Csehi maradt le centikkel Villám jobb oldali beadásáról, majd a 35. percben végre megtörte négymeccses gólcsendjét a DPASE. Egy felívelt labdát Eppel játszott ugyanis Nikházi Márk elé, aki a nyíregyházi védelem megingását kihasználva hat méterről, nagy erővel kilőtte a bal alsó sarkot, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (1-0). A bekapott találat után egyből sürgősebb lett a vendégeknek is, ám beadásaikat továbbra is könnyedén szabadította fel a dunaújvárosi védelem, így az első félidőt követően a mieink vonulhattak minimális előnnyel a pihenőre.

Dunaújváros - Nyíregyháza

A térfélcserét követően igyekezett változtatni csapatán Mátyus János, de a nyíregyháziak nagyon sok hibával játszottak, így esélyük sem volt a kapu közelébe kerülni, mert már jobbára a középpályán megakadályozta őket együttesünk a támadások építésében. Az első valamire való próbálkozásukra 18 percet kellett várni, ám Bosnjak 23 méteres szabadrúgása sem okozott gondot Nagy Gergelynek. A 71. percben ismét a vendégek légiósa volt a főszereplő, miután lekönyökölte Nikházi Márkot, s a látványos, csúnya szabálytalanság véget is vetett számára a mérkőzésnek, mert Erdős József játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot.

Dunaújváros Foci

Az emberelőnyt mindössze hét perc alatt ki is használta együttesünk, miután villám nyargalt el a jobb szélen, s középre visszatett labdája Eppelt találta meg, aki tolt egyet a játékszeren, majd nyolc méterről, védhetetlenül kilőtte a jobb alsót (2-0). A második gól gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést, a Nyíregyháza már lélekben is feladta a küzdelmet, míg a mieink semmit nem akartak kockáztatni. Úgy tűnt, hogy az utolsó percek már említésre méltó esemény nélkül csordogálnak le, ám a hosszabbítás utolsó percében Kovacevic buktatta tizenegyest érően Nikházit, s az első dunaújvárosi gól szerzője kíméletlenül bevágta a megítélt büntetőt is, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredmény.

Dunaújváros - Nyíregyháza

A nagyon fontos győzelemmel egy igen hosszúra nyúlt rossz sorozatnak vetett véget a Dunaújváros PASE gárdája, mely összeszedetten, harcosan játszott kilencven percen keresztül, s ugyan hibák azért még akadtak a játékban, de a mutatott teljesítmény alapján teljesen megérdemelten nyert, s tartotta életben élvonalbeli reményeit.

Dunaújváros - Nyíregyháza

Dunaújváros – Nyíregyháza Spartacus FC 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Nikházi a 35. és 94., Eppel a 78. percben.

Dunaújváros: Nagy, Villám, Szekeres, Vaskó, Hidvégi (88. Thiago), Eppel, Petneházi (77. Lázár), Farkas, Nikházi, Csehi, Orosz (83. Jakab).Vezetőedző: Artner Tamás.

Nyíregyháza: Balogh, Szokol (45. Seydi), Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak, Arziani, Kosztics, Pekár (69. Darcimelija), Rezes, Halenár, Zovcák. Vezetőedző: Mátyus János.

Mátyus János és Artner Tamás

Artner Tamás (Dunaújváros): – Az első fél órában nem találtunk fogást a Nyíregyházán, amely fölénk kerekedett, többet birtokolta a labdát. A szerencsés körülmények között szerzett első gólunk azonban megváltoztatta a meccs menetét, és szünet után már olyan teljesítményt nyújtottunk ami mindig is elvárható lenne a csapattól.

Mátyus János (Nyíregyháza): – Ezen a mérkőzésen nem tudtuk azt mutatni, ami korábban jellemző volt ránk, az ellenfél mintha jobban akarta volna a győzelmet. Mindkét kapu előtt nagyjából ugyanannyi helyzet volt, de csak a hazaiak szereztek gólokat és ami igazán megdöbbentő volt a számomra, hogy védekezésben komoly hibákat követtünk el.

További eredmények és a tabellát itt találod!

Hajrá Dunaújváros!