Dunaferr Futsal

Futsal: bravúr a javából!

Oszd meg másokkal!

Az ijesztő kezdés után talpra állt, s hatalmas csatára kényszerítette a Rába ETO-t a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata a két gárda ma esti bajnoki találkozóján. Együttesünk 0-3-ról egalizált, újra hátrányba került, de ekkor sem adta fel, s végül 4-4-re végzett a favorit ellenében.

Futsal Dunaújváros

A bajnoki listavezető, több külföldi játékossal megerősített Rába ETO ellen lépett pályára ma este hat órától a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mérkőzés előtt egy örömteli eseményre is sor került, ugyanis az együttes vezetői, valamint a Hummel magyarországi képviseletének igazgatója, Kocsis György szignózták azt a megállapodást, melynek értelmében a Hummel sportszergyártó cég lett a Dunaferr DF Renalpin FC felnőtt együttesének hivatalos mezszponzora.

Futsal Dunaújváros

Ilyen előzmények után következhetett tehát a mérkőzés, mely előtt nagyon fogadkozott együttesünk, hogy megnehezíti a számtalan külföldi játékossal felálló győriek dolgát, ami egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, tekintve, hogy a két gárda idei mérkőzései közül az elsőt 6-1-re, a másodikat 10-1-re nyerte a mai vendégcsapat. A kezdés ráadásul ezúttal is ijesztő volt, hiszen alig telt el egy perc a mérkőzésből, mikor Solano góljával már előnybe került a vendégcsapat (0-1), mely a folytatásban is kapuja elé szorította a dunaújvárosiakat, akik csak elvétve tudták megtartani a játékszert. Baranyai Pál kedve a játékrész derekára romlott el teljesen, mikor egy perc alatt újabb két találatot jegyzett a listavezető, nem is volt más választása a hazai szakvezetőnek, aki gyorsan magához rendelte "fiait", majd alapos fejmosásban részesítette a keret tagjait (0-3).

Futsal Dunaújváros

A mesteri intelmek hatottak is, mert sokkal agresszívabb játékra váltott a Dunaferr, mely egyre többször szerzett labdát ellenfelétől, s a félidő hajrájában egy csapásra szorossá tette a meccset. A 16. percben ugyanis Togoi fejezett be góllal egy kontrát, majd egy perccel később egy újabb labdaszerzést követően Schrancz ágyúzott a bal felsőbe, egy szép elfutás végén, újra felcsillantva ezzel a pontszerzési reményeket (2-3). A térfélcsere előtt és után azonban a hazai kapusoknak is akadt dolga, mert előbb Hegedűs védte Calvo tízméteresét, majd a fordulást követően Rigó fogta a vendégek ászának újabb büntetőjét, életben tartva ezzel a mieink esélyeit. Akik igyekeztek élni is ezzel, s a második félidőben szenzációs játékkal örvendeztették meg a hazai drukkereket. Az egyre inkább felbátorodó Dunaferr ugyanis több tiszta ziccert is kidolgozott ellenfele kapuja előtt, de a befejezésekbe ekkor még rendre hiba csúszott, vagy a győri kapus, vagy a kapufa hárított…

Futsal Dunaújváros

30. percben Schrancz tízméteres büntetőjét is megfogta a vendégek hálóőre, de ez sem vetette vissza a mieinket, akik egy ordító védelmi hibát követően mégis egalizáltak, a szólóját remek érzékkel kihasználó Nagy Rolandnak köszönhetően (3-3). Elérhető közelségbe került a győzelem is, így kockáztatott Baranyai Pál, aki Rigó helyett is mezőnyjátékost küldött be támadásban, ám hamar ráfizettünk, mert egy eladott labdával Harnisch lógott meg, s kíméletlenül felvarrta a játékszert a felső sarokba (3-4). Ekkor sem adta fel azonban a harcot együttesünk, mely az utolsó percben ismét tízmétereshez jutott, Schrancz újból elvállalta, s ezúttal nem remegett meg a lába: hatalmas gólt vágott a jobb felsőbe, kialakítva ezzel a bravúros, 4-4-es végeredményt.

XVII. FORDULÓ
2015. FEBRUÁR 02. HÉTFŐ 18:00 DUNAÚJVÁROS
DUNAFERR DF RENALPIN SE
4 - 4
RÁBA ETO
16' Togoi, 17' 40' Schrancz, 35' Nagy  GÓLSZERZŐK  2' Solano, 9' Püspök, 10' Castilla, 36' Harnisch

Futsal Dunaújváros

Dunaferr DF Renalpin FC: Rigó, Schrancz, Szente, Safar Tony, Nagy R.. Csere: Hegedűs (kapus), Togoi, Aradi, Huber, Ivacs, Nagy A., Szabó G. Vezetőedző: Baranyai Pál.

Forrás: www.dunaujvaros.com