Eldőlt 12 csapatos lesz az NB I

Eldőlt 12 csapatos lesz az NB I

Oszd meg másokkal!

A Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idényében a mostani 16-tal szemben 12 csapat szerepel majd.

A magyar szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága keddi ülésén elutasította a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pécs és a Pápa fellebbezését is, míg a Győr be sem adott ilyet. A Újpest nemzetközi, míg a Putnok NB II-es licencre vonatkozó fellebbezését szintén elutasította a testület.

Az MLSZ elnöksége május 13-án úgy döntött, amennyiben páratlan számú csapat rendelkezik majd a szükséges indulási joggal, akkor eggyel "feltöltik" az NB I-et páros számúra. Mivel a Pápa amúgy is búcsúzott az élvonaltól, a másik kieső - a Dunaújváros, a Haladás vagy a Budapest Honvéd - viszont kapott licencet, így a másodosztály két feljutójával - ebből egyik a Vasas - 12 csapat marad a bajnokságban a következő kiírásra. A mezőny pontos összetétele az első és másodosztály hétvégi fordulójában derül ki: a Pápán kívül a Dunaújváros Pase, a Szombathelyi Haladás és a Budapest Honvéd triójából egy csapat esik ki az NB II-be, míg ott a Vasas mellett a második feljutó helyért a Békéscsaba és a Gyirmót verseng.

Nyernünk kell tehát a Paks ellen idegenben és szorítani a Puskás Akadémiának, hogy megverje a Haladást.

MTI