Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2023. évad - 1. forduló

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2023. évad - 1. forduló

Esemény ideje: 
2023. május 23. kedd 09:00
Oszd meg másokkal!

Ovi Gyermeknapi Foci Kupa 2023 évad 1. forduló

2023. május 23-án kezdetét veszi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottság és a Dunaújvárosi Óvoda közös szervezésében az Ovi Foci Kupa bajnokság 1. fordulója a 2023-as évadban. A Dunaújvárosi Óvoda Eszterlánc Tagóvodájában kerül megrendezésre az idei év első ovis bajnoksága. Dunaújváros összes tagóvodája, valamint a kulcsi, baracsi és a rácalmási óvodás csapatok is indulnak a megmérettetésen. A téli, tavaszi időszak után a gyerekek már nagyon várják, hogy újra pattogjon a labda és hogy részt vehessenek ezen a sportnapon, ahol a mozgás öröme a legfontosabb cél. Szeretnénk újra egy gazdag élményt becsempészni a bajnokságon részt vevő közel 100 gyermeknek. Így ügyességi játékok, játszóházak teszik változatossá a foci bajnokság mellett a délelőttöt. Idén még két alkalommal fogjuk megszervezni az Ovi Foci Kupát, ahol a végén természetesen a vándorkupa elnyerése a tét.

A fő tevékenység most is a mozgás. A mozgás öröme, szeretete mindenképpen előtérbe kell, hogy kerüljön az óvodás korú gyermekeknél. Ebben fejlődnek harmonikusan, minden területet megmozgat, harmonizál. A mozgás mind fizikailag, mind mentálisan fejleszt, ezért kell minél több lehetőséget biztosítani a szervezett és a szabad mozgásra. A gyermekek mindennapjaiban szükségesek a megfelelő udvari tevékenységek, ahol kedvükre mozoghatnak, illetve szükségük van a szabályok elsajátítására, amit a szervezett tevékenységek tudnak biztosítani. A sport, a mozgás szeretete a cél, hogy iskolás korban igényként jelenjen meg részükről valamelyik sportágba bekapcsolódni, ahol már a szabályrendszereket is megtanulják és a finom mozdulatokat elsajátítják.

Újra több támogatónk is a játékos sportnap mellé állt, hiszen minden csapat, játékos, érmet, kupát, gyümölcsöt, csokoládét és pizzát kap a nap végén!

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: 2023. május 23-án indítja a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága valamint a Dunaújvárosi Óvoda szervezésében az óvodák között meghirdetett sportnapot. Immár 7 éve tart ez a hagyomány, amely kinőtte magát, hiszen nemcsak a helyi ovisok, hanem a kistérségben szereplő települések óvodásai is részt vesznek benne. Újra évi három alkalommal tervezünk, mind a három alkalom más helyszínen fog lebonyolódni. Már maga ez a tény is hoz a gyerekek számára izgalmat, várakozást.  A május 17-i eseménynek a Dunaújvárosi Óvoda Eszterlánc Tagóvodája ad otthont. A törekszünk arra, hogy színes programok foglalják le a gyerekeket, töltsék ki a délelőttjüket. Több állomás gazdagítja a délelőttöt, ügyelünk arra, hogy egy-egy mozgásosabb állomás után pihentetőbb feladatban vegyenek részt a kicsik. Az eseményre újra sikerült több szponzort megnyernünk, így az érmek, kupák, frissítők, gyümölcskosár, csokoládé, pizza mellett egy meglepetés fődíj is várja a legtöbb pontot összegyűjtő óvodát. Figyelünk arra, hogy a délelőtt folyamán a gyermekek érdeklődését folyamatosan fenntartsuk, mozgásukat, közösségi élményeiket, versenyszellemüket fejlesszük. A gazdag programoknak köszönhetően remélhetőleg színes élményekkel térnek haza saját óvodájukba. Ezek az élmények lesznek az előszobái annak az igénynek, amikor nagyobb korban szívesen sportolnak, akár tömegsport kapcsán, vagy versenysportban.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2023. május 23. kedd 09:30 - 11:30
Helyszín: Eszterlán Tagóvoda, Dunaújváros, Gábor Dénes u. 7
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Magyar Labdarúgó Szövetség, Alba Fructus Kft, Carissa Sportegyesület, Pusztaszabolcs Tej, V2 Motorock Cukrászda, Böröcz Balázs E.V, Colorland Kids, ST Solar
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 11 dunaújvárosi és 3 vidéki tagóvoda
Minden résztvevő óvodai labdarúgó csapat: kupa és érem díjazásban részesül, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA BAJNOKSÁG 2023. I FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
BARACS 0 - 9 KULCS
CSILLAGVIRÁG 5 - 0 ARANYALMA
ESZTERLÁNC 1 - 7 RÁCALMÁS
KINCSKERESŐ 3 - 6 DUNA PARTI
BÓBITA 3 - 3 KATICA
NAPSUGÁR 6 - 3 RÓMAI
MARGARÉTA 7 - 1 APRÓK HÁZA

Ovi Foci Kupa 2023 

Örömfoci az Ovi Foci Kupán!

Szerencsére száraz, meleg időre ébredtünk 2023. május 23-án, így nem kellett elhalasztanunk az ovi foci bajnokságot. Az idei év első sportrendezvényét a Dunaújvárosi Óvoda Eszterlánc Tagóvodájában rendeztük meg, ahol 11 dunaújvárosi, illetve 3 vidéki csapat küzdött meg egymással. A sportnap, a köszöntések után bemelegítéssel kezdődött, majd mindegyik csapat elfoglalta a helyét a kialakított 7 állomás valamelyikén. Az állomások változatosak voltak, hiszen a szervezők ügyeltek arra, hogy a nagy mozgást igénybe vevő állomás után egy pihentetőbb tevékenység várja a csapatokat. A foci mérkőzés mellett ugráló vár, kétféle játszóház, csocsóbajnokság, ügyességi verseny, teke bajnokság várta a gyerekeket. Frissítőről folyamatosan gondoskodtak a szervezők, hiszen a levegő hőmérséklete magasra kúszott.

Az eredményhirdetésre a csapatok izgatottan álltak fel. Sok pontot szereztek, azonban a legtöbbet Kulcs csapata gyűjtötte be, így a vándorkupa, a sütizés és a Colorkids felajánlása is az övék lett. A többi csapat sem maradt ajándék nélkül, hiszen minden ovis érmet, a csapatok kupát, gyümölcsöt, joghurtot vihettek haza. Természetesen a pizza sem maradhatott el, hiszen a vetélkedésben a gyerekek megéheztek. Jóízűen falták be a Diabló Pizzéria felajánlásából kapott pizzát.

Mind az időjárás, mind a gyerekek lelkesedése, mind a szervezők alapos felkészülése következtében élményekben gazdag délelőttöt tudhatunk magunk mögött.