Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2022. évad - 3. záróforduló

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2022. évad - 3. záróforduló

Esemény ideje: 
2022. december 5. hétfő 09:3011:30
Oszd meg másokkal!

Ovi Mikulás Foci Kupa 2022 évad 3. záróforduló

2022. december 5-én hétfőn zárul a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottság és a Dunaújvárosi Óvoda közös szervezésében az Ovi Foci Kupa bajnokság 3. egyben zárófordulója. A dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola tornatermében kerül megrendezésre az idei év harmadik ovis megmérettetése a bajnokságban. Dunaújváros 11 tagóvodája, valamint a kulcsi, rácalmási és a baracsi óvodás csapatok is indulnak a megmérettetésen. 

A tét nem kicsi, hiszen a 3 fordulóból álló versenyen a legtöbb gólt lövő csapat viszi haza a vándorkupát és a 6 darab feliratozott Varázs - Kép mezeket.

Az ovisokhoz közel álló eseményhez, a Mikuláshoz kötötték a szervezők a rendezvényt. Természetesen az eredményhirdetés végére megérkezik a Mikulás is, nagyon sok ajándékkal kedveskedik a gyerekeknek, akik várhatóan hősiesen küzdenek. Kupák, érmek, társasjátékok, túró rudi lesz a meglepetés.

Szponzoraiknak köszönhetően az ajándékokon felül üdítőről és pizzáról is gondoskodnak a szervezők, így egyetlen kisgyermek sem távozik éhesen. Az óvodások életében ezek a közös rendezvények nagy jelentőséggel bírnak. A kisgyermekben ösztönösen benne van a küzdő szellem, az akarat, az elfogadás, a csapat munka iránti igény, amit erősíteni kell, hiszen az a cél, hogy egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk. A szervezett mozgás öröme hatalmas fejlesztő hatással bír. Szabályokhoz kötött, minden izmot megmozgató feladatokra szüksége van az ovisoknak, hiszen így válnak alkalmassá komolyabb feladatok elvégzésére. Ezzel a fordulóval zárjuk le az óvodák számára a 2022-es sport évet, melyet 2023 tavaszán indítunk újra, ahol új nagycsoportosok kaphatnak lehetőséget egy ilyen nagyszabású rendezvényen.

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: Nagy izgalommal készülnek a Dunaújvárosi Óvoda nagycsoportosai az Ovi Foci Kupa záró bajnokságára. Már két nagy megmérettetésen vannak túl, így ez az utolsó fogja eldönteni, ki viheti haza a vándorkupát, és ki kapja a feliratozott mezeket. Az esemény jól illeszkedik az decemberi ünnepekhez, így a bajnokság is a Mikulás váráshoz csatolódik.

Télapó érkezik a verseny végére, akinek a puttonyában ajándékok lapulnak az ügyesen küzdő kis focisták számára. Verssel, énekkel köszöntik a Mikulást.

Az ajándékeső után üdítővel, pizzával tölthetik meg a pocakjukat az ovisok, így senki nem távozik éhesen a rendezvényről. A helyszín is különleges lesz, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola biztosítja a helyet. A vendég óvodások (Baracs, Kulcs és Rácalmás) részvételével élménydús nap várható, ahol újra megmutatkozik a küzdőszellem, a jókedv, a lelkesedés. Mi szervezők azon vagyunk, hogy ez a nap emlékezetes legyen a gyermekek számára, hiszen a célunk az, hogy sportos, egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk, akik továbbviszik a mozgás fontosságát, a mozgás örömét.

DLSZ Ovi Fcoi Kupa

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2022. december 5. hétfő 09:30 - 11:30 óra
Helyszín: Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola, Dunaújváros, Római krt. 51.
Fő támogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóság, Alba Fructus Kft, Carissa Sportegyesület, Pusztaszabolcs Tej, V2 Motorock Cukrászda, ST Solar Kft., Varázs Kép, Böröcz Balázs EV., Dunaújváros PASE
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 11 dunaújvárosi és 3 vidéki óvoda
Minden csapat: kupával és éremmel térhetnek haza, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

Ovi Foci Kupa 2022 DLSZ

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI FOCI KUPA BAJNOKSÁG 2022. III FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
KULCS 0 - 0 MARGARÉTA
APRÓK HÁZA 0 - 1 ESZTERLÁNC
BÓBITA 0 - 1 RÁCALMÁS
KATICA 1 - 0 DUNA PARTI
NAPSUGÁR 1 - 0 ARANYALMA
CSILLAGVIRÁG 2 - 0 KINCSKERESŐ
BARACS 2 - 0 RÓMAI

Apró talpak újra pályán

Városunk és a környék legkisebb focistái ismét megmérkőztek egymással. Az OVI-Foci Kupa III. fordulójában (egy kicsit a most éppen zajló Világbajnokság árnyékában) pályára lépett a legifjabb generáció.

Ovi Foci Kupa DLSZ 2022

Nagy segítséget kaptak a szervezők (úgyis fogalmazhatnánk, hogy „iskolába mentek az ovisok”), hiszen a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója, Szóládi Zoltán rendelkezésre bocsájtotta az intézmény tornatermét így nagyszerű körülmények között kerülhetett sor a focitornára. A 14 óvoda több mint nyolcvan kis lurkója húzott tornacipőt, hogy sportoljon, küzdjön, megizzadjon ezen a délelőttön. Bőven fogyott a gyümölcslé, a gyümölcs és a mérkőzések után a pizza is. Az igazi meglepetés akkor érkezett, amikor betoppant a Télapó. A nagy boldogság mellett, a közös fotózások sem maradtak el. A Mikulás a gyerekek nagy örömére a díjkiosztón is részt vett és a kupák és az érmek mellett ő is ajándékkal kedveskedett a leizzadt apróságoknak.

Boros Tamás a Kulcs SE edzője és az Ovi Foci Bajnokság győztes csapatának vezetője: Hálával és nagy köszönettel tartozunk a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és a dunaújvárosi Óvodáknak , akik megszervezték idén is Ovi foci Kupa 3 fordulóját, bajnokságát. 3 külön fordulóban összesen 18 gyermekkel képviseltük a kulcsi Százholdas Pagony Óvodát. Már nem is csodálkoztunk, hogy amikor kiválasztottuk, felkértük a csapat tagjait kitörő lelkesedést izgatottságot tapasztaltunk. A gyerekek mind a 3 fordulót nagyon várták, és minden feladatnak úgy kezdtek neki, hogy azt szeretnék megnyerni. Jó volt látni minden rivális csapat egészséges versenyszellemmel, küzdeni akarással állt a különböző akadályok, feladatok elé. Külön öröm hogy a végsőkig kiélezett versenyek végén a nagyon erős mezőnyből a kulcsi Százholdas Pagony Óvoda gyermekei a Mi gyermekeink emelhették magasba az elsőnek járó vándorserleget. Szeretnénk megköszönni a kitűnő szervezést, a pizzákat, a gyümölcsöket, frissítőket, a csokoládét, a Mikulást, a rengeteg élményt és a lehetőséget hogy részt vehettünk az Ovifoci Kupán! Illetve minden szülőnek külön köszönettel tartozunk, hogy ránk bízta, bízza a gyermekét. Végezetül jövőre, ha lehet, megint jönnénk!!! Hajrá Foci!! 

Tóth Imre a Carissa SE elnöke: Rendkívül fontosnak tartom, hogy már ebben a korban elkezdjék a gyerekek a mozgás, a szabályozott mozgás, a csapatszellem és a sporttal megszerzett öröm fogalmainak gyakorlati megismerését. Folyamatosan látjuk is ezeknek az ismérveknek a teljesülését, hiszen már a három forduló alatt is tetten érhető a fejlődés az ezeken a területeken történő előremozdulás. Az már csak hab a tortán, hogy a gyerekek nagyon kedvelik ezt a fajta sportolási lehetőséget, hiszen a mosoly, a jókedv mindig jelen van ilyenkor. A Télapó megjelenése pedig még tovább fokozta hangulatot és így egy csodálatos délelőtti programot kaptak a gyerekek, az óvónők, és a megjelent szülők egyaránt.

Mikulás Ovi Foci Kupa DLSZ 2022

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: Nagyon fontosnak tartom, hogy egy óvodában ne csak az intézmény falain belül mozogjanak a gyerekek, hanem nyíljanak ki, jöjjenek el egy tágasabb térbe, ezért is örülök, hogy a Gárdonyi iskola a segítségünkre volt, s meg tudtuk rendezni az Ovifoci Kupa idei harmadik fordulóját. Összesen tizennégy óvoda csapatai látogattak el a mostani tornára, melynek szerencsére rengeteg a támogatója, nekik is jár a köszönet azért, hogy mellénk álltak, mert nekik is köszönhetően rengeteg olyan ajándékkal tudtunk így kedveskedni a gyermekeknek, ami emlékezetessé tette számukra ezt a napot. A DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságával kimondottan odafigyelünk ennek a korosztálynak a sajátosságaira, a nagycsoportosokban már ott van a küzdőszellem, a tenni akarás. Ezért is nagyon jó ez a rendezvény, mert a kollégák és mindenki, aki mellettünk van, fontosnak tartja, hogy ne csak a nagyokat, hanem a kicsiket is megmozgassák egy ilyen bajnokság keretein belül.

Böröcz Balázs az Ovi Foci Kupa támogatója: Örömmel fogadtam a DLSZ család tagjain belül Zorica megkeresését és természetesen örömmel mondtam igent a támogatásra Úgy gondoltuk, a hidegebb idő beköszöntével vitamin sarokkal érkezünk, ahol minden kis gyerkőcöt és kísérőt mandarinnal, naranccsal és magas gyümölcstartalmú üdítőkkel vártunk. Úgy gondolom, hatalmas sikere volt, örömmel és boldogsággal fogadtuk a köszönő szavakat és a boldog gyermekmosolyokat Gratulálok a győztes csapatnak,de úgy érzem ezen a tornán mindenki győzött Remélem jövőre még több ilyen alkalom lesz Hajrá DLSZ, hajrá OviFoci.

Barta Endre Dunaújváros Megyei Jogú Város Alpolgármestere: Ha körbenézünk, rengeteg mosolygós gyermeket látunk, akik mozognak, sportolnak, ennél több szerintem nem is kell, s ez egyértelműen egy olyan rendezvény a városunkban, melyre méltán lehetünk büszkék, s jár az őszinte köszönet a szervezőknek is, hogy idén is tető alá hozták ezt a sorozatot. A nemzet sportvárosaként komoly hagyománya van nálunk a különböző sportoknak, s egy-egy ilyen rendezvényen nemcsak az a fontos, hogy a focival megismerkedjenek a gyerekek, hanem azzal, hogy a mozgással, sporttal ismerkedjenek, találkozzanak olyanokkal, akik korábban sportoltak, s belekóstolhassanak egy kicsit mindenbe. Erre ez egy kiváló alkalom, remekközösségi élmény, s ebben a korban még tényleg arról szól, hogy az öröm, a jó kedv találkozzon a mozgással, ezért hiszem az, hogy azokat a gyerekeket, akik most itt voltak, később könnyebb lesz az élsport, vagy a tömegsport felé terelni.

Balogh Katalin a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának tagja: Nagyon fontos számunkra, hogy a gyermekek már ilyen kis korban megtanulják a sport szeretetét, és az egészséges életmóddal kapcsolatba kerüljenek a sport által. Remekül sikerült a harmadik fordulója az Ovi foci sorozatnak, rengeteg ajándékkal, kupával készültünk, még szebbé tegyük az óvodások napját, szerintem sikerült.

Ovi Foci Kupa DLSZ 2022

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI FOCI KUPA 2022. DECEMBER 5. HÉTFŐ III. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  CSILLAGVIRÁG, BARACS
2. HELY  APRÓK HÁZA, MARGARÉTA, KULCS, BÓBITA, KATICA, KINCSKERESŐ, RÁCALMÁS, RÓMAI, ESZTERLÁNC

A kupáról készült képek itt találhatóak: Ovi Foci Kupa Képekben