Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa DLSZ 2022

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2022. évad - 2. forduló

Esemény ideje: 
2022. október 6. csütörtök 09:3011:15
Oszd meg másokkal!

Ovi Őszi Foci Kupa 2022 évad 2. forduló

2022. október 6-án kezdetét veszi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottság és a Dunaújvárosi Óvoda közös szervezésében az Ovi Foci Kupa bajnokság 2. fordulója. A dunaújvárosi Aprók Háza Tagóvodájában kerül megrendezésre az idei év második ovis megmérettetése a bajnokságban. Dunaújváros 11 tagóvodája, valamint a kulcsi, rácalmási és újoncként a baracsi óvodás csapatok is indulnak a megmérettetésen. A nyári időszak után a gyerekek már nagyon várják, hogy újra pattogjon a labda a focipályán, és hogy részt vehessenek ezen a sportnapon, ahol a mozgás öröme a legfontosabb cél. Szeretnénk újra egy gazdag élményt becsempészni a bajnokságban részt vevő közel 100 gyermeknek. Így ügyességi játékok, játszóházak teszik változatossá a foci bajnokság mellett a délelőttöt. Idén még egy alkalommal fogjuk megszervezni az Ovi Foci Kupát, ahol a végén természetesen a vándorkupa elnyerése a tét.

A fő tevékenység most is a mozgás. A mozgás öröme, szeretete mindenképpen előtérbe kell, hogy kerüljön az óvodás korú gyermekeknél. Ebben fejlődnek harmonikusan, minden területet megmozgat, harmonizál. A mozgás mind fizikailag, mind mentálisan fejleszt, ezért kell minél több lehetőséget biztosítani a szervezett és a szabad mozgásra. A gyermekek mindennapjaiban szükségesek a megfelelő udvari tevékenységek, ahol kedvükre mozoghatnak, illetve szükségük van a szabályok elsajátítására, amit a szervezett tevékenységek tudnak biztosítani. A sport, a mozgás szeretete a cél, hogy iskolás korban igényként jelenjen meg részükről valamelyik sportágba bekapcsolódni, ahol már a szabályrendszereket is megtanulják és a finom mozdulatokat elsajátítják.

Újra több támogató a játékos sportnap mellé állt, hiszen minden csapat, játékos érmet, kupát, gyümölcsöt, csokoládét és pizzát kap a nap végén!

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: 2022. október elején a Dunaújvárosi Óvoda a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságával együtt szervezi a következő sportprogramját az óvodáskorú gyermekeknek. Célja: A gyermekek mozgáskultúrájának javítása, labdaérzék fejlesztése, mozgásszeretet, küzdőszellem kialakítása. Az őszi fordulóban az Aprók Háza Tagóvoda ad helyett ennek az eseménynek, ahol Dunaújváros minden óvodája képviselteti magát, sőt három vidéki óvoda, Kulcs és Rácalmás és Baracs ovisai is bekapcsolódnak a rendezvénybe. A gyermekek számára mindig nagy élményt jelentenek ezek az események, hiszen a sok szponzornak köszönhetően színes program várja őket és gazdag ajándékkal térhetnek haza. Több állomáson vesznek részt a gyerekek, ahol nemcsak a foci bajnokság, hanem sorverseny, íjászat, ügyességi vetélkedők, játszóházak, csillámfestés és ugráló vár foglalkoztatja a kicsiket. A foci bajnokságot hivatásos sportbíró vezeti le, így a szabályokat is tanulják menet közben a kicsik. A délelőtt ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul, ahol mindenki nyer, hiszen kupákkal, érmekkel térhetnek haza a gyerekek, sőt a legügyesebben teljesítő ovisokat a szponzoroknak köszönhetően tortával lepik meg a szervezők. Éhes pocakkal senki nem távozhat, pizza, túró rudi, üdítő áll a gyerekek rendelkezésére. Reméljük sikerül a jó időt is az esemény mellé állítani, és tartalmas, sokszínű programon vehetnek részt a nagycsoportosok.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2022. október 6. csütörtök 09:30 - 11:30 óra
Helyszín: Aprók Háza Tagóvoda, Dunaújváros, Gábor Áron u. 2, 2400
Fő támogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóság, Alba Fructus Kft, Carissa Sportegyesület, Pusztaszabolcs Tej, V2 Motorock Cukrászda, ST Solar Kft.
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 11 dunaújvárosi és 3 vidéki óvoda
Minden csapat: kupával és éremmel térhetnek haza, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

Petrás Gábor a DLSZ főtitkára és a Gyermek és Ifjúsági Bizottság elnöke: Dunaújváros Megyei Város Önkormányzatával és partnereinkkel közösen szervezzük meg 2022. október 6-án az Ovi Foci Kupa 2. fordulóját az Aprók Háza Tagóvodában. Az eseményen a dunaújvárosi és vidéki tagóvodák, összesen 14 tagóvoda csapatai vesznek részt. Elsődleges célunk a gyermekeknek mozgáslehetőség biztosítása, valamint a labdarúgás és azon belül is a kispályás labdarúgás népszerűsítése. Várhatóan közel 100 leendő focista méri össze tudását október 6-án csütörtökön reggel. A mérkőzések közben a gyerekek frissítőt kapnak és ahogy lenni szokott, az ovi kupa végén  a Diablo pizzéria jóvoltából friss ropogós pizzafalatokat kapnak a fáradt focisták. Természetesen a díjátadón  minden kisgyerek érmet, kupát, csokoládét kap a nap végén. Köszönjük az Óvodai vezetőknek, segítőknek és természetesen partnereinknek a támogatást!

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI FOCI KUPA BAJNOKSÁG 2022. II FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
KULCS 10 - 1 RÁCALMÁS
NAPSUGÁR 5 - 2 ESZTERLÁNC
BÓBITA 2 - 3 BARACS
MARGARÉTA 10 - 0 DUNA PARTI
APRÓK HÁZA 2 - 6 ARANYALMA
KATICA 0 - 7 KINCSKERESŐ
CSILLAGVIRÁG 7 - 5 RÓMAI

 

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI FOCI KUPA 2022. OKTÓBER 6. CSÜTÖRTÖK II. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  MARGARÉTA
2. HELY  KULCS, RÁCALMÁS, NAPSUGÁR, ESZTERLÁNC, BÓBITA, BARACS, DUNA PARTI, APRÓK HÁZA, ARANYALMA, KATICA, KINCSKERESŐ, CSILLAGVIRÁG, RÓMAI