Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa DLSZ

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2019. évad - Záróforduló

Esemény ideje: 
2019. december 2. hétfő 08:00
Oszd meg másokkal!

Ovi Foci Kupa záróforduló

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága a Dunaújvárosi Óvoda közreműködésével 2019. december 2-án szervezi meg az ovi foci kupasorozat záró vetélkedőjét. A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodája, valamint Rácalmás és Kulcs csapata csap össze az első helyért. A tét nem kicsi, hiszen a 4 fordulóból álló versenyen a legtöbb gólt lövő csapat viszi haza a vándorkupát és a 6 db Acerbic mezeket.

Az ovisokhoz közel álló eseményhez, a Mikuláshoz kötötték a szervezők a rendezvényt. Természetesen az eredményhirdetés végére megérkezik a Mikulás is, nagyon sok ajándékkal kedveskedik a gyerekeknek, akik várhatóan hősiesen küzdenek. Kupák, érmek, társasjátékok, túró rudi lesz a meglepetés.

Szponzoraiknak köszönhetően az ajándékokon felül üdítőről és pizzáról is gondoskodnak a szervezők, így egyetlen kisgyermek sem távozik éhesen.

Az óvodások életében ezek a közös rendezvények nagy jelentőséggel bírnak. A kisgyermekben ösztönösen benne van a küzdő szellem, az akarat, az elfogadás, a csapat munka iránti igény, amit erősíteni kell, hiszen az a cél, hogy egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk. A szervezett mozgás öröme hatalmas fejlesztő hatással bír. Szabályokhoz kötött, minden izmot megmozgató feladatokra szüksége van az ovisoknak, hiszen így válnak alkalmassá komolyabb feladatok elvégzésére.

Ezzel a mérkőzéssel zárjuk le az óvodák számára a sport évet. Nyáron indítjuk a következő etapot, ahol új nagycsoportosok kaphatnak lehetőséget egy ilyen nagyszabású rendezvényen.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2019. december 2. hétfő 08:00 - 11:00
Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Pusztaszabolcsi Tej, Carissa SE, Acerbis MezDepo, Alba Fructs, Magyar Labdarúgó Szövetség
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermekbizottság
Résztvevők: 12 dunaújvárosi, 1 rácalmási és 1 kulcsi tagóvoda
Minden csapat: kupa és érem díjazásban részesül
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2019. IV FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
RÓMAI VÁROSRÉSZ 1 - 2 ESZTERLÁNC
MARGARÉTA 0 - 3 ARANYALMA
BÓBITA 0 - 2 NAPSUGÁR
RÁCALMÁS 1 - 0 SZÁZSZORSZÉP
CSILLAGVIRÁG 1 - 3 KULCS
KINCSKERESŐ 2 - 0 DUNA PARTI
APRÓK HÁZA 0 - 1 KATICA
TÁMOGATÓK

Dunaújváros MJV Önkormányzata
Magyar Labdarúgó Szövetség
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Acerbis Sportruházat Dunaújváros
MezDepo 
Diabló Pizzéria
Campus étterem
Alba Fructus
Pusztaszabolcsi Tej
Carissa Sportegyesület
DUFK SE

Összefoglaló

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága és a Dunaújvárosi Óvoda közös rendezésében, 2019. december 2-án tartotta meg a záró ovi-foci bajnokságát a Sportcsarnokban. Az eseményt ünnepélyes keretek között, a Mikulás várás köré tervezték. A Dunaújvárosi Óvoda minden tagóvodájából egy-egy csapat, illetve Rácalmásról és Kulcsról is érkeztek ovisok, így összesen 14 csapat mérte össze az erejét. Az esemény nagyon jó hangulatban zajlott. A bemelegítés után kezdődtek a mérkőzések, amelyeket sok szép góllal tettek emlékezetessé a gyerekek.

Ovi Foci Kupa DLSZ 2019

A Csillagvirág Tagóvoda vihette haza a vándorkupát, amelyet egy évig birtokolhat. Valamint ők kapták az acerbis sportmezeket, amely szintén felajánlás volt. Azonban senki nem keseredhetett el, mert a szponzoroknak köszönhetően nagyon sok ajándékkal tértek haza a gyerekek. Ezeket az ajándékokat egy igazi Mikulás adta át, akit a gyerekek énekszóval vártak. A puttonyból a DLSZ -től minden gyermeknek érem, a csapatoknak kupa, Horváth Attila és a Tourinform Iroda jóvoltából télapó csoki, az MLSZ –től csoki és üdítő, Pusztaszabolcs Agrospeciál Gazdaságtól joghúrt, a Dunaújvárosi Óvoda szponzorálásából 2 doboz fejlesztő játék került elő. A Carissa SE és a Diabló Pizzéria gondoskodott róla, hogy minden kisgyerek finom pizzával megtölthesse a bendőjét. A díjakat városunk ismert személyei adták át. A fődíjat pedig Holler Fernc az Acerbis Sportáruház ügyvezetője ajánlotta fel a bajnomk csapatnak, akik egy garnítúra mezzel gazdagodtak. 

Ovi Foci Kupa DLSZ 2019

Tartalmas délelőtt zajlott ismét a Sportcsarnokba, gyermek drukkolástól, buzdítástól volt hangos az épület. A rossz idő ellenére egy vidám, mozgalmas eseménnyel zárta le az évet az ovi-foci bajnokság.

Neszvecskó Zorica a kupa szervezője: Nagy örömmel tettem eleget a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság megkeresésének, hogy rendezvényeiken segítsem a munkájukat. Óvónőként, mint Óvodánk sportfelelőse, mindig részt vettem az OviFocikon, mint kísérő és már ott felkeltette érdeklődésemet a bizottság munkája, amibe a mai napon be is kapcsolódtam. Fontos feladatomnak tartom, hogy a szervezett mozgás minden korosztály számára megvalósuljon, így nagy örömmel töltött el, hogy nem csak a kicsik, hanem a nagyobb korosztály számára rendezett eseményeken is segíthetem a bizottság munkáját! Már nagyon várom a követlező megmérettetést!

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2019. DECEMBER 2. HÉTFŐ IV. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  ARANYALMA
2. HELY  NAPSUGÁR
3. HELY  KINCSKERESŐ
4. HELY  KULCS, RÁCALMÁS, CSILLAGVIRÁG, 

Barta Endre DMJV Humán alpolgármester

Barta Endre Dunaújváros Megyei Jogú Város Humán Alpolgármestere: Nagy örömmel vettem részt a 2019-2020-as Ovi foci kupa Zárófordulóján, illetve annak díjkiosztóján. Ugyan a meccsek zömét sajnos nem tudtam személyesen végigkövetni, de még éppen időben érkeztem, hogy lássam a sok vidám gyermeket, akik a csarnok termében szaladgálnak. Már sokat hallottam, olvastam erről az eseményről, és most személyesen is megtapasztalhattam milyen jó is a hangulat van egy ilyen rendezvényen. Külön gratulálok a szervezőknek, hogy odafigyeltek, hogy minden résztvevő gyermek ne csak emlékkel, hanem nyereménytárggyal és éremmel gazdagodhasson. Az is jó érzés, hogy ennyien támogatják ezt a kezdeményezést. Önkormányzatunk nevében köszönöm a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és az Óvodák Igazgatóságának, hogy elindították ezt a szép hagyományt Dunaújvárosban, természetesen a későbbiekben is számíthatnak az önkormányzati támogatásra. Számomra teljesen üdítő volt, hogy egy ilyen eseményen való részvétellel kicsit megszakíthattam a napi teendőimet. Még egyszer köszönöm a lehetőséget, csak így tovább DLSZ!

Dudar Kata DLSZ 2019

Dudar Katalin a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának tagja és az ovi foci kupa főszervezője: Az ovi foci zárófordulója ismét remek hangulatban zajlott. Amint a rendezvényen készült fotóink is igazolják egy fantasztikus hangulatú tornán vagyunk túl. Mindig öröm látni a szülőket, büszke óvodavezetőket, akik biztatják a lelkesen labdákat rúgdaló gyermekeiket. A mérkőzések végére megérkezett a Mikulás és a krampusz is, akinek nagyon szép dalokkal készültek a gyerekek. Jó volt látni a mosolyt és boldogságot a kisgyerekek arcán, amit a Mikulás sok -sok ajándékkal viszonzott nekik. Remélem a jövőben is látunk, majd ilyen lendületes, izgő-mozgó kis sportolókat és bízom benne, hogy ilyen sikeres rendezvényeken fogadhatjuk majd őket. Köszönöm mindenkinek, aki segítette a mai eseményünket! Pedagógusok, támogatók és nem utolsó sorban a DLSZ Gyermek és ifjúsági bizottság tagjai. Jövőre újra találkozunk!

Petrás Gábor DLSZ

Petrás Gábor a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának elnöke és a szövetség főtitkára: Az óvodások életében ezek a közös rendezvények nagy jelentőséggel bírnak. A kisgyermekben ösztönösen benne van a küzdőszellem, az akarat, az elfogadás, a csapatmunka iránti igény, amit erősíteni kell, hiszen az a cél, hogy egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk. A szervezett mozgás öröme hatalmas fejlesztő hatással bír. Szabályokhoz kötött, minden izmot megmozgató feladatokra szükségük van az ovisoknak, hiszen így válnak alkalmassá komolyabb feladatok elvégzésére. Ezekkel a mérkőzésekkel zártuk le az óvodák számára a sportévet. A támogatóink jóvoltából mindenki ajándékkal mehetett haza, pizzát, üdítőt, krémtúró kaptak a gyerekek, tehát minden adott volt ahhoz, hogy jól szórakozzanak a résztvevők.  A bajnokság győztese pedig az Acerbis jóvoltából egy garnitúra sportmezt kapott a csapat. Tavasszal indítjuk a következő szezont, ahol új nagycsoportosok kaphatnak lehetőséget arra, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényen megmutathassák ügyességüket.