Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2019/2020 - II. Forduló

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2019/2020 - II. Forduló

Esemény ideje: 
2019. szeptember 24. kedd 08:00
Oszd meg másokkal!

Nagy csaták az Ovi Foci Kupáért

Tizennégy óvoda növendékei mérték össze erejüket kedden délelőtt a 2019-es Ovi Foci Kupa második fordulójában.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is megrendezi az Ovi Foci Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága. A viadal első fordulóját még júniusban rendezték meg a Napsugár Tagóvodában, s ahogy az sejthető volt, remek hangulatban mérték össze egymással erejüket a legfiatalabb korosztály tagjai, s az első helyet végül a Kulcs csapata szerezte meg, éppen a házigazda Napsugár Tagóvoda formációját megelőzve. A sorozat második fordulójára ma kerítettek sort a szervezők, méghozzá a Százszorszép Óvodában, ahol a tizenkét dunaújvárosi tagóvoda mellett a kulcsiak és a rácalmásiak mérették meg magukat ismét szervezett körülmények között.

Ovi Foci Kupa DLSZ 2019

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2019. SZEPTEMBER 24. KEDD II. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  RÓMAI VÁROSRÉSZI
2. HELY  BÓBITA
3. HELY  CSILLAGVIRÁG, KINCSKERESŐ, RÁCALMÁS, SZÁZSZORSZÉP, ARANYALMA, NAPSUGÁR, ESZTERLÁNC, MARGARÉTA, DUNA PARTI, KATICA, APRÓK HÁZA, KULCS

Dudar Katalin DLSZ Ovi foci Kupa 2019

Érthetően elégedetten számolt be a fordulóról Dudar Katalin, a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának elnökségi tagja is, akinek ez volt az első rendezvénye, mióta csatlakozott a bizottság csapatához. - Nagyon jó kis rendezvény volt, az időjárás is kegyeibe fogadott minket, nem volt eső és kánikula sem, igazi sportidő volt. A focin kívül is igyekezetünk ellátni programokkal a gyermekeket, voltak akadálypályák, lehetett rajzolni is, de kijött egy tűzoltóautó is, aminek szintén nagyon örültek a kicsit, szóval nagyon jól sikerült a nap, melyet egy közös pizzázás és üdítőzés zárt. Az Ovi Foci Kupa második fordulóját végül a Római Városrészi Tagóvoda nyerte, a második helyen a Bóbita Tagóvoda végzett, harmadik lett a Kincskereső, míg a többiek egyaránt a negyedik helyet szerezték meg. Az eredményhirdetésen mindegyik óvoda kapott egy kupát és egy ajándékcsomagot, míg a gyermekek egy-egy éremmel és rengeteg élménnyel lettek gazdagabbak.

Sztankovics László Ovi Foci Kupa 2019

Mint szinte az össze Ovi Foci Kupán, úgy ezen is ott volt Sztankovics László önkormányzati képviselő, aki most sem érkezett üres kézzel a rendezvényre. - Évekkel ezelőtt elkezdődött már az a sorozat, melyet Petrás Gáborék indítottak útjára. Korábban pályáztunk arra, hogy az óvodákban legyenek műfüves pályák, s a városban szinte minden óvodában van is már, így elkezdődhetett az Ovi Foci Kupa, mely idén is négy fordulóból áll. Most tartottuk a másodikat, tizennégy óvodával, s mivel a rendező Százszorszép Óvoda a körzetemben van, ezért, mint minden évben, úgy most is ellátogattam a tornára, s üdítőt, valamint csokoládét vittem a gyermekeknek.

Ovi Foci Kupa DLSZ 2019

Nagyon fontos szerintem is az, hogy a kicsik időben megszeressék a sportot, s bár elképzelhető, hogy nem focista lesz belőlük, de legalább rendezett, szervezett körülmények között tudnak mozogni. Én minden évben jelen vagyok ezeken a rendezvényeken, mert szívet melengető, ahogy a gyerekek fociznak. Bízom abban, hogy a következő két fordulóra, különösen az egyetemen sorra kerülő utolsó körre nagyon sokan kijönnek majd, tényleg fantasztikus élmény látni, mennyire igyekeznek jól teljesíteni. Nagyon köszönjük a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak azt, hogy minden óvodának ajándékcsomaggal, három-három labdával kedveskedtek, biztosan nagyon örülnek neki a gyerekek.

Gyenes Éva Ovi Foci Kupa 2019

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója és a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke:  2019. szeptember 24-én a Dunaújvárosi Óvoda Százszorszép Tagóvodájában került megrendezésre a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága valamint az óvodák közös szervezésében az ovi-foci bajnokság II. fordulója. A gyerekek újra kihasználhatták a Dunaújváros Önkormányzata és az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány által telepített multifunkciós, műfüves pályát. 14 csapat képviseltette magát, ezen belül 12 dunaújvárosi, valamint két vidéki csapat, Kulcs és Rácalmás. A sportrendezvény nemcsak fociból állt, hanem több állomáson is teljesíteni kellett a gyerekeknek. Az állomásokon különböző akadály pályák, ügyességi vetélkedők, játszóházak tették teljessé a délelőttöt, valamint egy tűzoltó autó is rendelkezésre állt, ahol a gyerekek megismerkedhettek azokkal az eszközökkel, amelyet a tűzoltók a mentéskor használnak. Közel 100 kisgyermek élvezte  önfeledten a játékos vetélkedőket. Mivel az állomások forgó rendszerben zajlottak, így nem volt tumultus, minden csapat a maga tempójában haladhatott.  Nagyon szépen teljesítették a gyerekek a feladatokat, aminek megvolt a jutalma. Sok szponzor ajándékkal térhettek haza, amelyet a DLSZ, a Carissa, a Mentő Alapítvány, a körzeti képviselő, Sztankovics László valamint a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. ajánlott fel. A kellemes idő, az önfeledt gyermekzsivaj minden résztvevőt jó érzéssel töltött el. Várjuk a következő bajnokságot.

Ovi Foci Kupa

II. forduló Ovi Foci Kupa - 2019. szeptember 244. kedd Százszorszép óvoda

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága szervezésében 2019. szeptember 24-én megrendezésre kerül az idei ovi-foci bajnokság második megmérettetése a nagycsoportosok gyermekek örömére. A szeptemberi bajnokság a Dunaújvárosi Óvoda Százszorszép Tagóvodájában fog zajlani. Törekszünk arra, hogy abban az óvodában, ahol rendelkezésre állnak a műfüves focipályák, ott minél több rendezvényt, ovis bajnokságokat szervezzünk kihasználva a pályák lehetőségeit, eszközkészletét. Hagyományainkhoz híven a város mind a 12 tagóvodája részt vesz ezen az eseményen, illetve a vidéki óvodák közül Kulcs, Rácalmás, mint állandó résztvevő jelentkezett. Egy újabb lehetőség arra, hogy a nagycsoportosoknak biztosítsunk egy tartalmas sport délelőttöt. Az óvodás korú gyermek lételeme a mozgás. A szabadban végzett szervezett, vagy kötetlen mozgások nagymértékben hozzájárulnak a gyerekek edzettségéhez, harmonikus fejlődéséhez, a szabálytudatuk, alkalmazkodó készségük fejlődéséhez. A gyermekekben még alapjáraton ott van a versenyszellem, a küzdőszellem, amit érdemes kihasználni, keretbe önteni.

A sport délelőtt ezeket a képességeket igyekszik kielégíteni a színes, színvonalas vetélkedővel. A focin kívül ügyességi feladatok, játszóház, arcfestés teszi színessé a napot. Szponzorainknak köszönhetően gyümölcs, frissítő, túró rudi, pizza gondoskodik a gyermekek ellátásáról. Az ajándékeső sem marathat el, kupákkal, érmekkel, térhetnek haza a gyerekek.

Bízunk benne, hogy a résztvevő gyermekeknek egy kellemes, tartalmas, sportos délelőttöt tudunk szervezni!

Dudar Katailin (Gyermek és Ifjúsági bizottság) elnökségi tag): Újra itt az ősz és ahogy megkezdődött az ovi és a suli vele együtt megkezdődött a Gyermek és Ifjúsági Bizottság munkája is, hiszen újra pattoghat a labda a kupákon. Új tagként már nagyon vártam a közös munkát a bizottság többi tagjával. Az első rendezvény az ovi foci lesz szeptember 24-én. Nagyon izgatottan várom, mert eddig én még nem találkoztam a legkisebbekkel és nagyon boldog leszek, amikor látni fogom őket sportolni és focizni.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2019. szeptember 24. csütörtök 08.30 - 11.00
Helyszín: Dunaújváros, Lajos Király Krt.
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Pusztaszabolcsi Tej, Carissa SE, Acerbis MezDepo, Alba Fructs
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermekbizottság
Résztvevők: 12 dunaújvárosi, 1 rácalmási és 1 kulcsi tagóvoda
Minden csapat: kupa és érem díjazásban részesül
Minden csapat: ajándék csomagot kap a szervezőktől
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2019. II. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
DUNA PARTI 3 - 4 ESZTERLÁNC
NAPSUGÁR 0 - 2 KULCS
RÓMAI VÁROSRÉSZI 5 - 1 KATICA
RÁCALMÁS 3 - 3 ARANYALMA
APRÓK HÁZA 1 - 4 MARGARÉTA
CSILLAGVIRÁG 4 - 5 KINCSKERESŐ
BÓBITA 5 - 3 SZÁZSZORSZÉP
TÁMOGATÓK

Dunaújváros MJV Önkormányzata
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Acerbis Sportruházat Dunaújváros
MezDepo 
Diabló Pizzéria
Campus étterem
Alba Fructus
Pusztaszabolcsi Tej
Carissa Sportegyesület