3. forduló Ovi Foci Kupa Dunaújvárosban

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2018 - III. Forduló

Esemény ideje: 
2018. szeptember 20. csütörtök 09:00
Oszd meg másokkal!

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Tizennégy ovis csapat gyülekezett a Margaréta tagóvoda udvarán ma reggel, a zenés torna után kezdetét vette a focibajnokság, de emellett játékos, ügyességi versenyeken is bizonyíthattak a gyermekek. Horváth Attila, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nemrégiben alakult gyermek- és ifjúsági bizottságának elnökségi tagja elmondta, a felnőtt kispályás labdarúgókon kívül az óvodás korú gyermekeknek is szerveznek focikupákat. Az a céljuk, hogy a fiatalok körében is népszerűsítsék a labdarúgást, a sport és a játék örömét, hogy megismertethessék velük a szabályrendszert. Éppen ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos játékvezetője irányítja az ovisoknak szervezett bajnokságot is.

Ovi Foci Kupa DLSZ 2018

Mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, a bizottság elnöke vázolta, az ovi-foci bajnokság részeként volt már májusban, júniusban is egy-egy forduló, ez a harmadik, az utolsóra pedig decemberben kerül sor. A négy program során a legtöbb pontot gyűjtő csapat óvodája egy garnitúra Acerbis mezt kap ajándékba. Minden egyes fordulóban érmekkel és kupákkal jutalmazzák a csapatokat, a támogatóknak köszönhetően pedig gyümölccsel, üdítővel és pizzával is várják a gyerekeket. A mostani versenyen hét állomást állítottak össze az ovisoknak, amelyen volt többek között ugrálóvár (a Carissa SE jóvoltából), célbadobás, barkácsolás és persze foci a multifunkcionális sportpályán. A dunaújvárosi tagóvodák csapatain kívül Kulcsról és Apostagról is érkeztek apróságok a versenyre, amelyet végül a kulcsiak nyertek meg.

Ovi Foci Kupa DLSZ 2018

Papp Sándor edző (Kulcs): Nagyon szépen köszönjük, hogy a harmadik alkalommal megrendezett Ovifoci Kupára is kaptunk meghívást! Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, hiszen rengeteg jó program várta őket ezen a délelőttön. A mi ovisaink boldogsága pedig akkor volt a legnagyobb, amikor kiderült, hogy a mai napon ők lettek az elsők! Nagyon szépen köszönjük még egyszer a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, a DLSZ Gyermek- és ifjúsági bizottságának, hogy már a legkisebbeknek is szervezett és tartalmas kupákat szerveznek, melynek célja a közössé építésen kivül a mozgás megszeretettése és a szabályok megismertetése.

Gyenes Éva DLSZ

Gyenes Éva alelnök (Gyeremk, - és Ifjúsági bizottság) és intézményvezető (Dunaújvárosi Óvodák): A mai napon megrendezésre került immár a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek- és Ifjúsági Bizottság égisze alatt a 3. ovis foci bajnokság. A fogadó óvoda a Margaréta Tagóvoda volt, akik az alkalomhoz illően feldíszítették az óvoda udvarát. Nemcsak foci bajnokság zajlott a délelőtt folyamán, hanem igazi ovis napot hoztak össze a szervezők a gyermekek szórakoztatására. Ugráló vár, arcfestés, barkácsolási lehetőségek, mászókázás tarkította a programot. Még a szép őszi idő is kedvezett a kicsiknek. A zenés bemelegítés után a megnyító következett, ahol köszöntöttük a dunaújvárosi, az apostagi, és a kulcsi ovisokat, majd Kiss Albertné a Margaréta Tagóvoda helyettes vezetője ismertette a programot. Igazán jól megszervezett, vidám délelőttöt tölthettek el a gyerekek. Az eredményhirdetés után nem maradt el az ajándékeső sem, éremmel, kupával, gyümölcskosarakkal, labdákkal tért haza minden óvoda. Támogatóink jóvoltából, pedig limonádét, rostos üdítőt és pizzát kaptak a kisfocisták.

Ovi Foci Kupa DLSZ

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA III. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  KULCSI ÓVODA
2. HELY  NAPSUGÁR ÓVODA, ESZTERLÁNC ÓVODA
3. HELY  BÓBITA ÓVODA
4. HELY  CSILLAGVIRÁG, APOSTAG, RÓMAI, KATICA, MARGARÉTA, ARANYALMA, SZÁZSZORSZÉP, KINCSKERESŐ, APRÓK HÁZA, DUNA PARTI

Képek a kupáról - katt a Facebook képre 

 DLSZ fényképek Facebook

Előzmények, eredmények a kupáról

Ovi Foci Kupa - III. forduló Markó Lajos Városi Bajnokság, Dunaújváros - 2018. szeptember 20. csütörtök

A Dunaújvárosi Óvoda 7 db műfüves multifunkciós focipályával rendelkezik, amely országos viszonylatban kimagasló példával jár elől. A pálya több sportág megismerésére, művelésére ad lehetőséget. Eszközei – melyeket a pálya telepítésekor az óvodák rendelkezésére bocsátottak -, kielégíti az ovis gyermek sokoldalú mozgásigényét, fejleszti harmonikus mozgását, felkelti érdeklődését nemcsak a foci, hanem más sportágak iránt is. A mozgás jelen van az óvodás gyermekek életében. A sokoldalú mozgás, a kivárás, a türelem, a küzdőszellem kialakulása, az alkalmazkodás, a megfelelő izomzat fejlődése szükséges ahhoz, hogy a gyermek bárhol, bármiben megállja a helyét, megfelelő teljesítményt nyújtson majd az élet minden területén. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a gyermekeink kulturált körülmények között sportolhatnak, mozoghatnak. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek – és Ifjúsági Bizottsága programjában kiemelt helyen szerepel az óvodások sportolási igényeinek kialakítása. Évi négy alkalommal labdarúgó bajnokságot hirdetett meg az ovisok számára, amely szeptember 20-án a harmadik fordulóhoz ér. Izgalmak, hatalmas küzdés várható, hiszen hamarosan eldől, hogy melyik óvoda nyerheti meg a teljes garnitúra foci mezt. Szponzoraink segítenek, hogy a gyermekek számára hatalmas élmény legyen ez a nap is.

Gyenes Éva dunaújvárosi Óvda Intézményigazgató:és a DLSZ Gyermek,- és ifjúsági bizottság alenöke: 2018. szeptember 20-án megrendezésre kerül a Dunaújvárosi Óvoda tagóvodái illetve a kulcsi és apostagi ovisok között a harmadik foci bajnokság, immár a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek – és Ifjúsági Bizottsága égisze alatt.  A Dunaújvárosi Óvoda 7 műfüves, multifunkciós sportpályával rendelkezik, amely lehetőséget biztosít, hogy gyermekeink játékos keretek között megmérettessék magukat. A szervezők kiemelten figyelnek az óvodás gyermekek mozgás és sportolási igényére, a korosztályi sajátosságokra.

A délelőtt színes programokban bővelkedik, a körmérkőzések között ugráló vár, játszóházak, ügyességi vetélkedők biztosítják a gyermekek önfeledt szórakozását. Természetesen a jutalom sem marad el, szponzoraink gondoskodnak, hogy minden résztvevő kupával, éremmel térhessen haza.  Hagyományainkhoz híven megvendégeljük a gyermekeket pizzával, müzli szelettel, gyümölccsel és teával a mérkőzések végén.

Reméljük, hogy ezzel az eseménysorozattal mélyítjük a sport iránti szeretetüket, fogékonnyá tesszük őket a társas sportok iránt.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2018. augusztus 20. csütörtök 08.30 - 12.00
Helyszín: Margaréta Tagóvoda, Dunaújváros, Lilla köz
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria Dunaújváros
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermekbizottság
Résztvevők: 12 dunaújvárosi, 1 apostagi és 1 kulcsi tagóvoda
Minden csapat: kupa és érem díjazásban részesül
Minden játékos: 1 szelet pizzát kap ajándékba
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA III. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
 CSILLAGVIRÁG 0 - 10 NAPSUGÁR
APOSTAG 7 - 1 RÓMAI
ESZTERLÁNC 10 - 0 KATICA
MARGARÉTA 0 - 8 SZÁZSZORSZÉP
KULCS 11 - 0 ARANYALMA BÓBITA
KINCSKERESŐ 5 - 1 APRÓK HÁZA
BÓBITA 9 - 1 DUNA PARTI 
TÁMOGATÓK

Dunaújváros MJV Önkormányzata
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Diabló Pizzéria
Carissa Sportegyesület

Fruitmarketing Kft - EzerKert  Program