Dunaújváros PASE - Kaposvári Rákóczi FC 1 - 0

Oszd meg másokkal!
Labdarúgás: nagy skalp – továbbjutás!

Magyar Kupa 2012

Szép és megérdemelt diadalt aratott a Magyar Kupában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata: együttesünk az élvonalbeli Kaposvár gárdáját fogadta a stadionban ma kora délután, és bár akadtak Moldova György tollára méltó pillanatok, végül 1-0 arányban győzött! Meglepetés a hajtás után.

Dunaújváros PASE – Kaposvári Rákóczi FC
1-0 (1-0)
Dunaújváros PASE: Milinte, Köntös, Beleuc, Farkas V., Villám, Perovic, Lázár Zs., Micskó (Miskovicz), Böőr (Kocsis G.), Godslove, Sitku (Salamon M.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.
Az élvonalbeli Kaposvár ellen lépett pályára ma a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában, s mivel a továbbjutó személye ezen az egy mérkőzésen dőlt el, a mieink a bravúr reményében várták a találkozót.

Korai vezetés

Az összecsapás úgy kezdődött, ahogy arra a legvérmesebb hazai drukkerek számítottak, ugyanis még öt perc sem telt el a játékból, mikor a volt kaposvári Godslove kapott remek kiugratást a leshatáron, s tizennégy méterről, nagyon higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába, megadva ezzel a mérkőzés megfelelő alaphangját (1-0).

Godslove sikeresen lódult, be is talált!

A vendégek kicsit meg is rogytak a gyors góltól, ugyanis a gól utáni percekben is csak keresték saját játékukat, így teljesen egyenlő erők küzdelmét hozta a játékrész első fele, melyben már nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk.
A félidő derekán azonban egyre inkább átvette a kezdeményezést a Prukner-csapat, ám Oláh előbb közelről ziccert hibázott, majd Vrucina szabadrúgása után a kapufa mentette meg a házigazdákat a kapott góltól.

E két fellángoláson kívül azonban továbbra sem tudott döntő fölénybe kerülni az élvonalbeli együttes, így a rendkívül szervezetten védekező DPASE vonulhatott megérdemelt vezetéssel a félidei pihenőre.

Izgalmas továbbjutás

A térfélcserét követően első tíz percben még tartani tudta ellenfelét Dobos Barna együttese, ám ezt követően egyre inkább áttevődött a játék a dunaújvárosi térfélre, míg a mieink elsősorban Godslove elfutásaira építették kontrajátékukat. A DPASE továbbra is önfeláldozóan és szervezetten védekezett, így hiába játszott már-már nyomasztó fölényben a Kaposvár, igazán komoly lehetőség nem adódott a vendégek előtt.

Mezőnyben egyenlő erők

A mérkőzés véghajrájára azonban felgyorsultak az események, ugyanis hatalmas lehetőséghez jutott együttesünk. A 80. percben Godslove remek elfutása után Sitku került ajtó-ablak ziccerbe, s bár közeli lövése még lepattant a vendégek kapusáról, a DPASE gólszerzője összeszedte a játékszert, majd eltolta Hajduch mellett, aki már csak akasztani tudta, így a vendégek hálóőre piros lapot, míg a hazaiak tizenegyest kaptak. Mivel a Kaposvárnak már nem volt több cseréje, ezért Diallo állt a háló elé, aki nagy bravúrral megfogta Farkas Viktor büntetőjét, így maradt még izgalom az utolsó percekre is.

Hihetetlen, pedig igaz: mezőnyjátékos hárít büntetőt!

Próbálkozott, ment előre a Kaposvár, s mivel a 90. percben Perovicot is kiállította a játékvezető, létszámban már egyenlő lett az állás, ám arról, hogy az eredményben ez nem következett be, kellett Milinte nagy bravúrja is az utolsó előtti percben. Ahogy a második félidő nagy részében, úgy a hajrában is sikeresen óvta meg tehát kapuját a góltól együttesünk, melynek szervezett és önfeláldozó játéka elnyerte jutalmát, mert az 1-0 arányú győzelemnek hála a DPASE gárdája megérdemelten jutott tovább a Magyar Kupa legjobb tizenhat együttese közé! Szép volt, fiúk, jár a gratuláció!

Forrás: www.dunaujvaros.com           Szerző: Spigott         Fotó: Dunaújváros Online