Coca-Cola foci kupa 2014. november 27.

Coca-Cola Cup Dunaújvárosban!

Oszd meg másokkal!

A középiskolás lányok egyre jobban szeretnek focizni

Rekordnevezés szám az idei Coca-Cola CUP-on

Budapest, 2014. november 20. – Harmadik szezonját kezdte meg a középiskolás amatőr focibajnokság, a Coca-Cola CUP. A Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai felügyelete alatt zajló tornára idén minden eddiginél több fiatal jelentkezett, összesen 8052 fő, így az előző évhez képest 20%-kal nőtt a jelentkezők száma. Különösen jó hír, hogy a középiskolás lányok körében is egyre népszerűbb a futball, hiszen most már 2581-en neveztek, 800 fővel többen mint az előző szezonban.

A 2014/2015-ös Coca-Cola CUP-ra 831 amatőr focicsapat jelentkezett: 583 fiú- és 248 lánycsapat. A játékosok összesen 436 különböző középfokú nevelési-közoktatási (középiskolák) intézményből érkeznek. A legtöbb futballista diák Budapest mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkezett a tornára, de szintén sok nevezés érkezett Bács-Kiskun, Zala és Komárom-Esztergom megyékből is.

A nevezések azt mutatják, hogy a futballtorna egyre népszerűbb a lányok körében, az pedig már egészen a Coca-Cola CUP indulása óta megfigyelhető, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Veszprém és Fejér megyékből nevez a legtöbb lánycsapat. Az idei évben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkezett a legtöbb lánycsapat, számszerint 26, 291 lányjátékossal.

A selejtező tornák már október második felében elindultak, amelyek után a megyei és regionális döntők következnek, az országos döntőt pedig 2015 júniusában rendezik meg, melyre a regionális döntők győztes fiú- és lánycsapatai jutnak be. 

A magyar Coca-Cola CUP részleteiről

Az MLSZ Bozsik-programja  mellett párhuzamosan futó nagyszabású országos  rendezvény,  a  Coca-Cola CUP azoknak a középiskolás fiataloknak, lányoknak és fiúknak biztosít mozgási lehetőséget, akik nem feltétlenül hivatásos labdarúgóként képzelik el a jövőjüket, de szeretnének egy futballt szerető közösséghez tartozni, vágynak a rendszeres mozgásra ésmegmérettetésre.

A Coca-Cola által támogatott eseményhez az MLSZ a legrangosabb szervezői és szakmai gárdáját biztosítja annak érdekében, hogy a program sikeresen működjön a következő években. Fontos az MLSZ számára, hogy aki nem lesz hivatásos labdarúgó, az is kapcsolódjon a szövetség rendszeréhez, és időről-időre labdába rúgjon.

A Coca-Cola CUP lebonyolításánál fontos szempont az is, hogy jól illeszthető legyen az oktatási intézmények pedagógiai programjához, egyúttal az MLSZ sportágfejlesztési stratégiájával is összhangban legyen. A cél az, hogy a Coca-Cola Magyarország és az MLSZ támogatásával elősegítsék azt, hogy a középiskolások rendszeresen mozogjanak, egészségük, fizikai fejlődésük szempontjából hasznosan és jó hangulatban töltsék együtt a szabadidejüket.

Coca-Cola Cup 2014 őszi dunaújvárosi körzeti torna
COCA COLA CUP DUNAÚJVÁROS FIÚ MEZŐNY
A CSOPORT  B CSOPORT
1. DUNAFER A 1. PANNON FIÚK
2. HILD CSIKÓ 2. HILD KOLLÉGIUM
3. DUNAFERR B 3. KERÓS FIÚK
4. SZÉCHENYI GIMI 4. DUNAFERR C
COCA COLA CUP DUNAÚJVÁROS LEÁNY MEZŐNY
A CSOPORT B CSOPORT
1. HILD SZAKKÖZÉP  1. RUDAS SZAKKÖZÉP
2. SZÉCHENYIS LÁNYOK 2. KERIS CSAJSZIK
3. PANNONOS CSAJOK 3. DUNAFERR ISKOLA
4. KERISEK 4.  

A Coca-Cola Cup 2014-2015-ös szezonjára Dunaújvárosból 6 intézmény 15 csapata nevezett, ami több mint 150 amatőr sportolót foglal magában. Az első körzeti tornának 2014. november 27.-én a Dunaújvárosi Városi Sportcsarnok adott otthont. A mérkőzések 2 pályán kerültek megrendezésre. A 8 fiú, illetve a 7 lánycsapatot két csoportra osztották, majd a csoportmérkőzéseket a helyosztó mérkőzések követték.

A közel 5 órán át tartó torna végeredménye a következő:

Lányok:

 1. Hild Szakközépiskola
 2. Rudas Közgazdasági Szakközépiskola
 3. Széchenyi Gimnázium
 4. Pannon Oktatási Központ Gimnázium
 5. Dunaferr Szakközép- és Szakiskola
 6. Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola 1. csapata
 7. Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola 2. csapata

Fiúk:

 1. Dunaferr Szakközép- és Szakiskola 1. csapata
 2. Hild Szakközépiskola 1. csapata
 3. Pannon Oktatási Központ Gimnázium
 4. Széchenyi Gimnázium

5-8. Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola; Dunaferr Szakközép- és Szakiskola 2. csapata, Dunaferr Szakközép- és Szakiskola 3. csapata, Hild Szakközépiskola 2. csapata,

Folytatás tavasszal, szabadtéren!