Dunaferr DUE Renalpin Futsal Club U20

Amatőr Futsal Bajnok a Dunaferr DUE U20 csapat

Oszd meg másokkal!

A bajnokságot a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség közösen szervezte meg és célunk a futsal sportág népszerűsítése az amatőr labdarúgók körében. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek amúgy is alapvető célja, hogy a lehetőségeihez mérten megmozgassa, sportolásra hívja a város amatőr sportolóit, és erre újabb nagyszerű alkalom kínálkozott a novembertől egészen márciusig tartó versenysorozat keretében. Összesen 90 mérkőzést bonyolítottunk le, melyen 16 csapat 242 játékosa lépett pályára és ismerkedett meg a futsal szabályaival.

Idén úgynevezett Playoff mérkőzésre is sor került, ahol nagy csatában az igen komoly erőket felmutató Steelworkers csapata maradt alul, a Dunaferr DUE Renaplin U20-as játékosai ellen, így a fiatalok kerültek a döntőbe. Az aranyé mérkőzésen aztán, a rutinos Dunabiztos Micro várt a Dunaferr DUE U20-as gárdájára. A döntő látványos és közönségszórakoztató csatát hozott, ahol a fiatalok lendülete érvényesült, és 3:1 arányban legyőzték Balogh Bertalan együttesét.

Nyugodtan kijelenhetjük, hogy a futsal bajnokság kiírásával a labdarúgás újabb szakága nyert teret a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében. A III. Futsal Bajnokság befejezése után egyértelmű, hogy évről évre népszerűbb a versenysorozat, hiszen első alkalommal kiírt sorozatban 12 csapat a második sorozatban 14 gárda, idén pedig már 16 csapat vett részt a küzdelmekben. A versenykiírás megalkotásakor próbáltuk figyelembe venni a csapatok játékereje közötti különbségeket, a felsőház és alsóház létrehozásával biztosítani, hogy mindvégig kiélezett küzdelem jellemezze a bajnokságot. A csapatok egyre jobban alkalmazkodnak a hagyományos kispályás focitól eltérő szabályokhoz, labdához, így a bajnokság színvonala is egyre magasabb. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a rendelkezésre álló teremkapacitás függvényében igyekszik megadni minél több csapatnak, játékosnak a lehetőséget, hogy futsalban is megmérethesse magát.

Tovább növeli a sorozat népszerűségét, hogy a DLSZ elkötelezett a fair play, a tiszta játék mellett és mindent meg is tesz a fair play szellemének megőrzéséhez.

A bajokság főtámogatója Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség, valamint a bajnokság díjazásában segített Dunaferr DUE Renalpin Futsal klub.

AMATŐR FUTSAL BAJNOKSÁG DUNAÚJVÁROS 2016/2017

III. AMATŐR FUTSAL BAJNOKSÁG DUNAÚJVÁROS 2016/2017. ÉV
FELSŐHÁZ VÉGEREDMÉNYE
1. HELY  DUNAFERR DUE RENALPIN FC U20.
2. HELY  DUNABIZTOS MICRO
3. HELY  STEELWORKERS
ALSÓHÁZ VÉGEREDMÉNYE
1. HELY  SZÉCHENYI PÉKSÉG
KÜLÖN DÍJAZOTTAK
FAIR PLAY DÍJ  KULCS SE
DÖNTŐ JÁTÉKOS  BARTHA ROLAND (DUNAFERR  U20)
GÓLKIRÁLY FELSŐHÁZ  MOHÁCSI NORBERT 47 GÓL (STEELWORKERS)
GÓLKIRÁLY ALSÓHÁZ  MÁCSFALVI GERGELY 30 GÓL (KULCS SE)
MLSZ KÜLÖNDÍJ  KOVÁCS JÓZSEF (DLSZ TECHNIKAI MUNKATÁRS) 

Kovács József MLSZ különdíj