Díjátadó Ünnepség Dunaújváros 2015

Ünnepélyes Díjátadó!

Oszd meg másokkal!

A XIII. Dunaújváros Kupa küzdelemsorozatának befejezésével, lezárult a Dunaújvárosi Kispályás Labdarúgó szezon 2014/2015-ös idénye. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is nagyszerű hangulatú és remekül megszervezett díjátadó ünnepség keretében köszöntötték a Campus étterem dísztermében a legeredményesebb csapatokat, játékosokat és csapatvezetőket. Az eseményre meghívást kaptak a dunaújvárosi amatőr labdarúgás támogatói, mecénásai és természetesen olyan személyek is, akik évek óta segítik a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) munkáját.

Ünnepélyes Díjátadó DLSZ 2015!

Részt vett a rendezvényen Sztankovics László, Dunaújváros Megyei Jogú Város Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke, Lassingleitner Fruzsina az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság tagja, de elfogadta a meghívást az idényzáróra Böőr Zoltán 21-szeres válogatott labdarúgó, a Dunaújváros PASE NBI-es csapatának kapitánya, akit Petrás Gábor a DLSZ főtitkára köszöntött és gratulált a pályafutásához, amit a remek futballista a napokban fejezett be.

Böőr Zoltán és Petrás Gábor

Jelen volt az ünnepségen Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatója, valamint Bencsik István az MLSZ Fejér megyei társadalmi elnöke is. A díjak átadása előtt Kalácska András a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a DLSZ bizottsági beszámolóit hallgathatták meg a jelenlévők. Futó János, a Kispályás Bizottság elnöke elmondta, hogy kisebb fennakadások ugyan voltak, de összességében jó évet zárt a szövetség. Véleménye szerint apró korrekciókra szükség lesz a folytatásban, azonban a rendszer nagyon jól működik.

Márton László

Márton László a Fegyelmi Bizottság elnöke örült annak, hogy mindössze tíz alkalommal kellett összeülnie az általa vezetett Fegyelmi Bizottságnak, ami a nagy létszámú (mintegy 1600 amatőr sportolót foglalkoztató) mezőnyt látva, rendkívül jónak mondható, ráadásul igazán kirívó fegyelmi vétség nem volt.

Viszokai László és Mészáros István

Viszokai László FIFA játékvezető, a Játékvezetői Bizottság elnöke pozitív törekvésnek és járható útnak látja azt a tendenciát, mely az elmúlt évben jellemezte a fiatal játékvezetők foglalkoztatását, képzését. Mészáros István a Versenybizottság elnöke már inkább a jövőről beszélt és néhány gondolatban vázolta azt az elképzelést, miszerint a DLSZ versenyrendszere beintegrálódik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) lebonyolítási metódusába már a következő, 2015/2016-os bajnoki idényben.

Tóth Imre DLSZ

Ezt követően Tóth Imre a Női Bizottság elnöke mondta el, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie női bajnokság csapatainak ebben a szezonban, ugyanakkor meg is köszönte a játékosoknak és a segítőknek, hogy közösen sikerült megoldani a lebonyolítással kapcsolatos problémákat és ismét egy sikeres idényen vannak túl a lányok. Majd a beszámolók sorát a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökeként folytatta és örömmel tájékoztatta a megjelenteket, hogy több jótékony kezdeményezést is indítottak és kivétel nélkül mindegyik karitatív program nagy sikerrel zárult. Ezután Hingyi László önkormányzati képviselő, Dunaújváros Megyei Jogú Város Gazdasági és területfejlesztési bizottságának elnöke, a DLSZ elnökségi tagja vette át a szót.

Schneider Béla FMLSZ

Köszöntötte a megjelenteket, majd elismerően beszélt arról a munkáról és fejlődésről, melyet évek óta lát és tapasztal a DLSZ-nél. Gratulált az amatőr sportolóknak a nagyszerű idényhez és támogatásáról biztosította a tagságot. Aztán Schneider Béla beszélt az MLSZ és a DLSZ jövőbeni együttműködésének az előnyeiről, valamint az esetlegesen felmerülő problémák gyakorlatban történő kezeléséről, melyekből várhatóan nagyon kevés lesz, hiszen egy már bevált, sok helyen remekül működő rendszerről van szó. Kovács József a DLSZ technikai munkatársa, ugyanebben a témában kért szót és egyben jelezte az érintetteknek, hogy minden problémát igyekeznek megoldani, ami az átállás kezdeti szakaszában jelentkezik, később pedig azt remélik, hogy nem lesznek fennakadások.

Petrás Gábor DLSZ főtitkár

Végül Petrás Gábor összegezte az elmúlt idényt és jelezte, hogy a szövetség dolgozik azon, hogy új helyszínek, jobb körülmények fogadják majd a csapatokat a következő szezonban. A folytatásban Szárszó Lajos nagyszerű konferálása mellett megkezdődött a bajnokságokban eredményesen részt vevő csapatok, és az egyéni díjazottak jutalmazása. A rengeteg serleg és ajándék kiosztása után még két különleges jutalom is átadásra került. Előbb Bencsik István tett eleget kellemes kötelességének, amikor a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának ajánlása és a csapatvezetők javaslata alapján odaítélt DLSZ „Tisztelet díjat” átadta Karmacsi Tamásnak, a Karmacsi Autó FC támogatójának, aki a dunaújvárosi labdarúgásért és ezen belül a város amatőr sportjáért dolgozik példaértékűen, immár hosszú évek óta.

Karmacsi Tamás és Bencsik István

Karmacsi Tamást vastaps fogadta, a díj pedig nagyon jó helyre került. Ezt követően Tóth Imre vehette át a legjobb csapatvezetőnek járó elismerést, hiszen a Dunaferr Vasas ebben az idényben mindent megnyert, amit lehetett, sőt több Dunaferr Vasas játékos szerepelt az egyéni jutalmazottak között is, így nem volt kérdés, hogy ezt a díjat a 2014/2015-ös szezon végén ki kapja.

Tóth Imre és Sztankocics László

A műsorvezető néhány gondolat erejéig méltatta a legjobbakat és utalt a 2015/2016-os szezont érintő változásokra, majd mindenkit sportolásra, mozgásra és az egészséges életvezetésre buzdított. Végül megköszönte a megjelenteknek, hogy részt vettek az eseményen és kellemes nyarat kívánt. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult, készültek a közös fotók és a szelfik.

Díjazottak: 
További képek megtekintése
További képek: DLSZ FACEBOOK