Szuperkupa DLSZ

Szuperkupa 2020

Esemény ideje: 
2020. augusztus 31. hétfő 19:30
Oszd meg másokkal!

Sok szeretettel meghívunk minden labdarúgást kedvelő sportszeretőt a hetedik alkalommal kiírt dunaújvárosi Szuperkupa mérkőzésre, mely 2020. augusztus 31-én hétfőn 19:30-kor kerül megrendezésre a DLSZ Arénában. Idén is két nagyszerű csapat között dől el a kupa sorsa. A 2019/2020-as Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság őszi bajnoka, a Ködi Generál Kft. mérkőzik meg a XVIII. Dunaújváros Kupa győztes gárdájával a rendkívül összeszokott csapattal az SZP Asztalos SE-vel. Az már biztos, hogy idén új név kerül fel a vándorserlegre, hiszen két újonc csapat játsza a Szuperkupát

Eddigi Szuperkupa győztes csapatok:

  • 2014. Dunaferr Vasas
  • 2015. Dunaferr Vasas
  • 2016. Karmacsi Autó
  • 2017. Karmacsi Autó
  • 2018. Karmacsi Autó
  • 2019. Karmacsi Autó

A sportrendezvény szervezője: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Támogatója: Corso Étterem, Dunaújváros

Corso Étterm Dunaújváros

Kalácska András elnök (DLSZ): Úgy gondolom nagyszerű gondolat volt 7 évvel ezelőtt kiírni a dunaújvárosi Szuperkupát. Igazi presztízs mérkőzés lett belőle, hiszen a résztvevő csapatok is komolyan veszik a megmérettetést. Ezt az elmúlt évek mérkőzései mondatják velem. A Szuperkupával pedig megkezdjük a várva várt és a szövetség által kiírt 2020/2021-es bajnoki szezont a dunaújvárosi amatőr kispályás labdarúgók részvételével. A szövetség elnökeként már nagyon várom az SZP Aszatlos SE és a Ködi Generál Kft. összecsapását, hiszen itt tudjuk meg, hogy idén ki szerzi meg a legelső serleget. Az már biztos, hogy új név írja be magát a történelmünkbe! Mindkét csapatnak sportszerű mérkőzést és sok sikert kívánok! A játékvezetőknek pedig jó munkát! A szurkolókat sok szeretettel várjuk a DLSZ Arénában!

Körmendi Zsolt csapatvezető (SZP Aszatlos SE): Idáig mindig csak külső szemlélői voltunk, ennek a csodálatos döntőnek, ahol a bajnok és a kupagyőztes csapat méri össze tudását és erejét. Most elérkezett, hogy mint résztvevő csapat, saját bőrünkön tapasztaljuk meg ennek a kupának a légkörét. Jó játékot és szép focit szeretnék látni, két igazán felkészült csapat kemény küzdelme várható! Bízom benne, hogy nem fognak csalódni, akik kilátogatnak a mérkőzésre!

Ködmön Zoltán csapatvezető (Ködi Generál Kft.): Sajnáljuk, hogy a vírus beleszólt a bajnokság végkimenetelébe, viszont nagyon örülök, hogy részesei lehetünk a Szuper kupa döntőnek, mint őszi bajnokok. Nagyszerű rangadónak lesznek szemtanúi, akik kilátogatnak a mérkőzésre ezt megígérhetem, mint magam, mint Körmendi Zsolt barátom nevében. Két nagyszerű csapat fog játszani. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak, és köszönjük a DLSZ-nek ,hogy sikerül megrendezni ezt a rangos finálét. Mindent megteszünk, hogy mi emelhessük magasba a trófeát! Hajrá Ködi general!

Varga Milán Ködi Generál Kft. játékosa: Nagyon sajnáljuk hogy véget ért a bajnokság. A vírus miatt viszont annak örülök, hogy amiért indultunk, azt teljesíteni tudtuk. Az első hely megszerezését  köszönjük Ködmön Zoltán csapatvezetőnek, nélküle nem jöhetett volna létre! Természetesen várjuk a Szuperkupát, hogy újra pályára lephessünk. Úgy gondolom, hogy nem szabad alábecsülni az ellenfelet sem, mert nagyon jó játékosok alkotják a csapatot. Egyet ígérhetek: Mindent meg fogunk tenni, hogy meg nyerjük a kupát!

Éliás Zsolt az SZP Asztalos SE játékosa: Örülünk, hogy sikerült megnyerni a Dunaújvárosi Kupa idei kiirását, és ezzel lehetőségünk nyílik játszani az aktuális bajnok csapattal egy döntőt. A csapat már nagyon készül a megmérettetésre, ahol azt várjuk, hogy egy szoros mérkőzésen dől majd el a kupa sorsa. Ellenfelünk egy jó erőkből álló csapat, biztosra vesszük nem lesz egyszerű mérkőzés, de mindent megteszünk majd a győzelemért.

VII. SZUPEKUPA DUNAÚJVÁROS 2020
2020. AUGUSZTUS 31. HÉTFŐ 19:30 ÓRA DLSZ ARÉNA

SZP ASZTALOS SE 

4(3)-(2)4

 KÖDI GENERÁL KFT.

ÉLIÁS ZSOLT (2), SÁGI JÓZSEF (2)  GÓLSZERZŐK  KOVÁCS ZSOLT (2), SZALAI NORBERT, HEGEDŰS EDWIN

Fantasztikus mérkőzés volt!

Ilyen egy igazi SZUPERKUPA mérkőzés! Aki hétfőn esete lelátogatott a DLSZ Arénába, hogy megnézze a Markó Lajos Városi Bajnokság őszi bajnokát a Ködi Generál kft. és a Dunaújváros Kupa győztes csapatát, az SZP-Asztalos SE-t nem tért haza meglepetések nélkül. Láthatta a két csapat küzdelmét, mely rengeteg izgalmat, fordulatot, és bombagólt tartogatott a nézők számára. Igazán sportszerű mérkőzésnek lehettünk szemtanúi. Az egyik oldalon Éliás Zsolt igazi kispályás mozdulatait láthattuk, a másik oldalon pedig Kovács Zsolt két bombagólja szakította szét a hálót. Gólgazdag mérkőzésen végül is 4-4 lett az eredmény a rendes játékidőben, így a 2X5 perc helyett, melyet a villámlás miatt nem játszottak le a csapatok, büntetőrúgások következtek.

A büntetőpárbaj során az SZP-Asztalos SE csapata bizonyult higgattabbnak és mindhárom büntetőjét értékesítve emelhette magasba a Szuperkupa serlegét! Természetesen a Vándorserleg sem maradhatott el, melyen a Dunaferr és a Karmacsi Autó csapata mellé ők is beírták magukat a történelembe. Az eredményhirdetésen Bába Attila a Corso Étterem üzemeltetője egy vacsora meghívással díjazta az SZP Asztalos SE csapatát. A mérkőzés legjobbjának a DLSZ vezetősége és a mérkőzés játékvezetői Éliás Zsoltot, az SZP-Asztalos se játékosát választották! Gratulálunk a csapatoknak és a játékvezetőknek!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Corso Étteremnek és az Mprint Dekoráció Stúdiónak köszönjük a támogatást!

 

VII. SZUPEKUPA DUNAÚJVÁROS 2020
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  SZP ASZTALOS SE
2. HELY  KÖDI GENERÁL KFT.
A SZUPERKUA KÜLÖNDÍJASA
JÁTÉKOS  ÉLIÁS ZSOLT (SZP ASZTALOS SE)

Kalácska András, a DLSZ elnöke: Ezekért a mérkőzésekért érdemes csinálni!, hiszen fantasztikus hangulat volt a DLSZ Arénában, több mint százan jöttek el, hogy megnézzék a 2020/2021-es szezon nyitómérkőzését, melyen két rendkívül felkészült csapat vívott egymással sportszerű csatát. Remek játékvezetés mellett óriási bombagólok, remek egyéni megmozdulások színesítették a csatát. Gratulálok mindkét csapatnak, a különdíjasnak, köszönjük, hogy részt vettek az idei Szuperkupán, s természetesen sok sikert kívánok minden együttesnek a 2020/2021-es szezonhoz.

SZP-Asztalos SE

Körmendi Zsolt az SZP-Asztalos SE csapatvezetője: Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel is mindent megtettek azért, hogy idén is  megrendezésre kerüljön ez a rangos mérkőzés, a Szuperkupa! A Szuperkupához méltó ütközet volt, két nagyon jó csapat részvételével! Aki kilátogatott a mérkőzésre láthatta, hogy mindkét csapat számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény, amit tükröz is, hogy a rendes játékidő végéig egyik félnek sem sikerült eldöntenie a kupa sorsát! A büntetőrúgásoknál talán jobban koncentráltunk, ami a mi javunkra billentette a mérkőzés végkimenetelét! Köszönöm a srácoknak, hogy mindent megtettek a győzelemért, köszönet Szőke Péternek és családjának, illetve mindenkinek, akik hisznek bennünk és mindig kitartanak a csapat mellett!

Ködmön Zoltán a Ködi Generál Kft csapat csapatvezetője: Első sorban gratulálok mindkét csapatnak,mert egy színvonalas, jó iramú, izgalmakkal teli döntőt hoztunk össze. Akik kilátogattak nem csalódtak, az biztos. Mindkét csapat nagyon akarta a trófeát, ez látszott a pályán is. Sajnos két kulcsemberem sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, úgy érzem ez meg is nehezítette a dolgunkat. Szomorú vagyok, mert amit felépítettünk a meccsen, azt sajnos egy perccel a vége előtt le is romboltuk. Ismét egy potyával! Sajnos a büntetőkben alul maradtunk. Gratulálok Körmendi Zsolti barátoméknak az 1.helyhez. Éliás Zsoltinak pedig azért, mert parádésan játszott! Köszönöm a csapatomnak!Mindent megtettek azért, hogy megnyerjük a kupát. Sajnos a szerencse ma nem mellénk állt. Köszönjük a DLSZ-nek a szervezést a játékvezetőknek pedig a felkészült és jól levezetett munkát! Hajrá Foci

Éliás Zsolt a Szuperkupa legjobb játékosa (SZP-Asztalos SE): Ahogyan az várható volt, egy nagyon pörgős jó mérkőzést játszott a két csapat. Úgy gondolom kiegyenlített játék volt, az eredmény is ezt tükrözte, az utolsó pillanatig. A végén, a büntetőrugásoknál pontosabb volt csapatunk, ezzel megnyerve a kupát. Az egyéni elismerésnek örültem,  és köszönöm a díjazást! Több remek egyéni teljesítmény is volt mindkét oldalon, ugyanakkor mindenki hozzátett a csapatunkban ehhez a sikerhez, igazi csapatmunka volt! Köszönet illeti Körmendi Zsolt csapatvezetőnket és Szőke Péter támogatónkat is,akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre!