Irány Barcelona

Szatmári Ádám Barcelonába készül

Oszd meg másokkal!

Az amatőr sportolók összefogása és a sport, a labdarúgás ereje ismét megmutatta, hogy nagyszerű dolgokat tudunk közösen, egymást segítve véghezvinni. Valóra válik ugyanis Szatmári Ádám legtitkosabb kívánsága, ami nem volt más, mint eljutni Barcelonába és megtekinteni a spanyol sztárcsapat, az FC Barcelona egyik mérkőzését a helyszínen, a világhírű Nou Camp stadionban – karnyújtásnyira korunk legnagyobb játékosaitól Messitől, Neymartól, Suareztől.

Akarat Ereje Foci Kupa

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága, az immár ötödik alkalommal kiírt Akarat Ereje Kupa zászlajára jótékony célnak azt tűzte, hogy a bevételekből, és a támogatásokból befolyt pénzt arra fordítja majd, hogy a súlyos betegséggel küzdő remek kisember, Szatmári Ádám álmát beteljesíti és eljuttatja őt, valamint édesanyját és testvérét Esztert, Barcelonába. Az utazáshoz szükséges anyagi fedezet végül össze is gyűlt, azonban rengeteg munka, levelezés, és szervezési feladat szükségeltetett még ahhoz, hogy a tervezett forgatókönyv realizálódjon. Végül minden a helyére került és szeptember 9-én már a repülőn ül Ádám, valamint édesanyja és testvére, hogy megérkezzenek Katalóniába, Barcelonába ahol, szeptember 11-én, vasárnap, az FC. Barcelona – Deportivo Alavés mérkőzést nézik majd meg.

Jótékonysági Foci Kupa

A szervezők elmondták, hogy számtalan apróságra kellett odafigyelni ahhoz, hogy gazdaságosan legyen elköltve a rendelkezésre álló pénz, de mégis komfortosan, jól érezze magát a kis küldöttség.  Figyelni kellett arra például, hogy ne a meccs napjára vagy az előtte lévő napra vegyék meg a repülőjegyet, mert akkor a duplájába, vagy még többe kerül. A két nappal korábbi időpontra a jegy így nem egészen 40.000 forintba került, de már a meccs előtti napon is 88 000 forintért kapták volna meg ugyanezeket a jegyeket.

Futballárium Bár

A mérkőzés belépőjegyét a Büki Péter által üzemeltetett FUTBALLÁRIUM keresztül szerezték be, ami egy weboldal, ahol minden technikai dolgot el tud intézni az, aki Barcelona mérkőzésre szeretne eljutni. Azért is említjük meg Büki Pétert, mert nagyon sokat segítettek abban, hogy létrejöhessen a Szatmári család utazása és az ott tartózkodással járó körülmények (szállás, étkezés, stb) megoldása zökkenőmentes legyen. Büki Péter és felesége Erika egy magyar éttermet működtet közvetlenül a Nou Camp Stadion mellett – itt biztosítják majd térítésmentesen Ádámék étkezését a kint töltött időszak alatt.

Futballárium Étterem

A házaspár azon felül, hogy egyedülálló látvánnyal (mezek, sálak, relikviák minden mennyiségben) fogadják a hozzájuk betérőket, magyaros ízekkel is viszik jó hírünket és segítséget is nyújtanak honfitársainknak (jegybeszerzés, információk, stb), ha szükséges. A tervek között szerepel, hogy Ádám DLSZ-es és Dunaferres ajándékokkal lepi meg Bükiéket – így Dunaújváros is képviselve lesz a fantasztikus gyűjteményben. A mérkőzésre 46.000 forint volt két kísérő belépőjegye, Ádámnak viszont nem kellett jegyet vásárolni, ugyanis a mozgássérült nézők térítésmentesen nézhetik meg a meccseket.

Szatmári Ádám - Győztes!

Szatmáriné Szigethy Ildikó, Ádám édesanyja elmondta, hogy a kisfiú nagyon várja az utazást, a mérkőzést és mindent, ami ezzel együtt jár, hiszen egy olyan álma válik valóra kis Barcelona szurkolónak, amit már nagyon régóta dédelgetett és a megvalósulásában nem is nagyon hittek. Alaposan fel is készültek az utazásra, mert a mérkőzés megtekintése mellett szakítani kívánnak időt Barcelona nevezetességeinek megtekintésére is. Feltérképezték a tömegközlekedést és gyorsan kiderült, például hogy több metróállomás (szám szerint 15) nem akadálymentes, ahol ki kellene szállni. Ezeken a megállóhelyeken alternatív (metrós-buszos) megoldásokat kell majd választani.

A kiscsapat pontosan megtervezte a négy napos programot – figyelembe véve minden körülményt. Ildikó szerint a Barcelonai tömegközlekedés, a városnézés főbb pontjainak megközelítése egyébként jól átlátható. A katalán város vezetői remekül kitalált megoldásokkal segítik a turistákat, azonban a mozgássérülteknek és segítőiknek nagy odafigyeléssel és fokozott alapossággal kell belevágniuk abba, hogy bejussanak egy-egy világhírű épületbe, múzeumba. Természetesen nem maradhat ki a tengerpart sem, ott mindenképpen el szeretnének tölteni egy napot – bízva abban, hogy jó idő lesz.

Az édesanya biztos abban, hogy rengeteg élménnyel és számtalan fotóval fognak majd hazaérkezni erről a csodálatosnak ígérkező kirándulásról. Mi pedig jó utat kívánunk, érezze magát jól a kis csapat!

Beke Erika és Büki Péter - Ádám utazásának kinti támogatói

Péter és Erika - Futballárium Bár alapítói

Egy vendégünkből lett barátunktól Soós Csabától hallottunk Ádámról és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Kezdeményezéséről! Azonnal igent mondtunk, hogy segítünk mindenben amiben tudunk! Sajnos a mai világban az emberi szeretet egyre inkább hàttérbe szorul! Ez szomorú! Mi mindenképpen szeretnénk egy kicsit tenni ezért hogy ez ne így legyen és a drága feleségemmel együtt azt képviseljük, hogy szeretünk adni és jó látni ha ezzel örömet okozunk!!!

Futballárium ...mert itt jó (l)enni...

2 éve nyitottuk meg a Futballáriumot,mely egy nemzetközi sport-futball múzeum étterem! 100%-ban magyar tulajdonban! Sok minden más mellett (mivel mi büszkék is vagyunk a  magyarságunkra, hazánkra), ezért elterveztük, hogy bármilyen magyar vonatkozású sportesemény van/lesz Barcelonában, ahhoz a Futballáriumnak köze kell hogy legyen!

Büszkék vagyunk rá hogy kicsi családi vállalkozás ellenére ma már elmondhatjuk, hogy a világ minden részéről hallanak rólunk és el is jönnek hozzánk és egyre több a híres neves sportoló és művész vagy politikus is, aki betér hozzánk, emelve ezzel az éttermünk színvonalát és hírét!

Ahogy belépsz az én 27 éves gyűjteményemet csodálhatod meg, amely mostmár kiegészül a világ minden részéről érkezett vendégeink ajándékaitól! - Büki Péter