I. AKARAT EREJE JÓTÉKONYSÁGI FOCI KUPA DUNAÚJVÁROS 2012

I. Akarat Ereje Jótékonysági Foci Kupa

Oszd meg másokkal!

Kedves Csapatok és Sportszeretők!

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány 2012. április 15-én vasárnap kispályás foci tornát rendez egy dunaújvárosi beteg kisfiú megsegítésére. Ádám 11 éves és a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákja, aki egy ritka (Duchenne) típusú izombetegségben szenved. Azok a a csapatok, akik részt vesznek a tornán, hozzájárulnak Ádám megsegítéséhez.

Dunaújváros, 2012. március 24.
Petrás Gábor DLSZ főtitkár

A rendezvény információi:

 • Rendezvény neve: I. Akarat Ereje Kupa
 • Időpont: 2012. április 15. vasárnap 08.00 - 18.00
 • Helyszín: Dunaújváros, Arany János Általános Iskola Tornacsarnok
 • Célja: Szatmári Ádám megsegítésére egy focitorna szervezése
 • Résztvevők: dunaújvárosi amatőr kispályás labdarúgó csapatok
 • Létszám: 10 csapat várható aktív létszám 120 fő
 • Rendező: Magyar Mentőszolgálat Alapítvány
 • Szervező: Dunaújváros Labdarúgó Szövetség
 • Támogatók: Fidelis & Alatus Szociális Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. - Campus Étterem - Arany János Általános Iskola- Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség- Dunaújváros Online - Dunaújvárosi Hírlap- Zeus Sportbolt Dunaújváros - Várjuk a további támogatókat!
 • Minden csapat aki részt vesz a tornán hozzájárul Ádám gyógyulásához

A rendezvény helyszíne:

 • A torna reggel 8-kor kezdődik, 2 ötös csoportba kerülnek a csapatok, ahol körmérkőzésekkel döntik el a csoporthelyezéseket. A csoportból az első négy csapat továbbjut, akik keresztmérkőzéssel kerülnek az elődöntőbe, majd a döntőbe.
 • Gála mérkőzés a döntő előtt, Ádám osztálytársai, barátai játszanak Ádámnak
 • Ádám kezdőrúgása a döntőben

MMSZA kiáltványa:

Magyar Mentőszolgálat AlapítványA Magyar Mentőszolgálat Alapítvány 2004-ben kifejezetten a hátrányos helyzetű csoportok segítésére jött létre. Az alapító Dóra Kriszina maga is mozgáskorlátozott, de ezzel együtt is teljes életet élő paralimpikon. Az alapítvány megalakulásától kezdve lehetőségeihez mérten támogat minden olyan csoportot, amely segítségre szorul. Korábban főként a hajléktalanok ellátásával illetve a rászoruló gyermekek étkeztetésével kapcsolatos feladatokat vállaltuk fel.
Az idei évben ezen feladatok mellett a beteg gyermekek segítését tűztük kis célul. Ennek a programnak az első lépése az I. Akarat Ereje Kupa megrendezése, mellyel egy ritka betegségben szenvedő kisfiú, Ádám gyógyulását kívánjuk segíteni.

Petrás Gábor DLSZ Főtitkár nyilatkozata:

Petrás Gábor DLSZ FőtitkárAmikor megkeresett minket a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és a Fidelis & Alatus Szociális Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. azzal, hogy egy kisfiúnak szeretnének egy jótékony focigálát megszervezni itt a városban, nem volt kérdés, hogy magunkra vállaljuk ezt a nemes feladatot.
Egy kérésünk volt, hogy találkozhassunk Ádámmal és a szüleivel, hogy megbeszélhessük a torna célját, a részleteket és elkezdjük szervezni a tornát. A találkozásunkkor Ádámban egy életvidám kisfiút ismertem meg, aki nagyon szereti focit. Már most sokan az ügy mellé álltak, többek között az Arany János Általános iskola, aki kedvezményesen adja a termet erre a napra. Lesz meglepetésünk Ádámnak számára. Sok szeretettel várunk mindenkit a rendezvényre és várjuk a csapatok jelentkezését. Azok a csapatok, akik jelentkeznek a tornára Ádámnak segítenek a felépülésében.

Szatmáriné Szigethy Ildikó Ádám édesanyukája:

Szatmáriné Szigethy IldikóAmikor április elején megkeresett minket az MMSZA, és a DLSZ azzal kapcsolatban, hogy a kisfiunk számára rendeznének egy focitornát, nagyon megörültem. Elsősorban azért, mert jó érezni azt, hogy vannak olyan segítőkész emberek, és szervezetek, akik szeretnék Ádám mindennapjait megkönnyíteni, másodsorban azért, mert kisfiam minden vágya az, hogy Ő is futballozhasson. Igaz, hogy betegségéből kifolyólag sajnos a labdát nem tudja rúgni, de az, hogy egy focitorna részese lehet, nagyon nagy örömmel töltötte el.
Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak a vállalkozóknak, és magánszemélyeknek, akik támogatták a rendezvényt, csapatoknak akik jelenlétükkel tiszteltek meg minket, és külön köszönet a két szervezetnek (MMSZA, DLSZ), akik a gála szervezését lebonyolították, létrejöttét lehetővé tették.

Szatmáriné Szigethy Ildikó

Szatmári Ádám:

Szatmári ÁdámNagyon örülök, hogy megrendezik ezt a focitornát, ahol az osztálytársaim is részt vehetnek rajta. És nagyon nagy élmény, hogy a döntőben a kezdőrugást elvégezhetem! 

 

 

 

CSOPORTHELYEZÉSEK
  A CSOPORT  B CSOPORT
 1. SÁRGA TAXI 12 pont 1. HANGOVER 10 PONT
2. MIRAGE 7 PONT 2. SZÍNESCERUZA 9 PONT 
3. DANGER 6 PONT 3. PENAROL 4 PONT 
4. DUNAFERR ÜZEM 4 PONT 4. ANTI FF 3 PONT
5. DR INK TEAM 0 PONT 5. NEKTEK LŐTTEK 1 PONT
A CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
08.00 SÁRGA TAXI 2 - 1 MIRAGE
08.22 DANGER 2 - 1 DUNAFERR ÜZEM 
08.44 DR INK TEAM 0 - 4 SÁRGA TAXI
09.06 MIRAGE 2 - 2 DUNAFERR ÜZEM 
09.28 DANGER 6 - 0 DR INK TEAM 
09.50 SÁRGA TAXI 5 - 0 DUNAFERR ÜZEM 
10.12 MIRAGE 4 - 1 DR INK TEAM 
10.34 DANGER 1 - 4 SÁRGA TAXI
10.56 DUNAFERR ÜZEM 2 - 0 DR INK TEAM 
11.18 MIRAGE 1 - 0 DANGER
B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
11.40 HANGOVER 2 - 0 SZÍNESCERUZA 
12.02 ANTI FF 0 - 0 PENAROL 
12.24 NEKTEK LŐTTEK 2 - 5 HANGOVER 
12.46 SZÍNESCERUZA 3 - 0 PENAROL 
13.08 ANTI FF 1 - 1 NEKTEK LŐTTEK 
13.30 HANGOVER 2 - 0 PENAROL 
13.52 SZÍNESCERUZA 7 - 0 NEKTEK LŐTTEK 
14.14 ANTI FF 1 - 1 HANGOVER 
14.36 PENAROL 1 - 0 NEKTEK LŐTTEK 
14.58 SZÍNESCERUZA 3 - 0 ANTI FF 
NÉGY KÖZÉ JUTÁS
15.20 SÁRGA TAXI 1 - 0   ANTI FF
15.42 MIRAGE (0) 6 - 5   (0) PENAROL
16.04 DANGER 2 - 1  SZÍNES CERUZA
16.26 DUNAFERR ÜZEM 3 - 2  HANGOVER
DÖNTŐBE JUTÁS
16.48 SÁRGA TAXI 3 - 0  DANGER
MÓRICZ ISKOLA - GITÁR & ÉNEK- MŰSORA
17.10 MIRAGE 2 - 3 DUNAFERR ÜZEM
MÓRICZ ISKOLA - POM POM LÁNYOK- MŰSORA
BRONZ MÉRKŐZÉS
17.32 DANGER 3 - 2 MIRAGE 
ÁDÁM OSZTÁLYTÁRSAI  - ÁDÁM BARÁTAI FOCI GÁLA
ARANY MÉRKŐZÉS
18.04 SÁRGA TAXI  (1) 3 - 2 (1) DUNAFERR ÜZEM  
I. AKARAT EREJE JÓTÉKONY FOCI KUPA

DUNAÚJVÁROS, 2012. ÁPRILIS 15. VASÁRNAP 

VÉGEREDMÉNY
1. SÁRGA TAXI
2. DUNAFERR ÜZEM
3. DANGER
LEGJOBB JÁTÉKOS
LÁZÁR DÁVID (SÁRGA TAXI)
LEGJOBB KAPUS
GÁL GYÖRGY  (DANGER)
GÓLKIRÁLY
SZABÓ SZABOLCS 4 GÓL  (DUNAFERR ÜZEM)
AZ AKARAT GYŐZTESE
SZATMÁRI ÁDÁM

Szatmáriné Szigethy Ildikó üzenete:

Szatmáriné Szigethy Ildikó DunaújvárosA mai napon egy olyan ajándékot kapott Ádám, amely ajándék egész életében végig fogja kísérni. Részese lehetett egy focitornának, melyen a csapatok érte játszottak, a szurkolók érte jöttek el a rendezvényre, és olyan ajándékokat kapott, melyek mindig emlékeztetni fogják Őt arra, hogy vannak jó, és segítőkész emberek, akik bár nem ismerik személyesen, de segíteni szeretnének Neki. Nagyon jó volt látni, hogy a csapattagok odamentek Ádámhoz, kezet fogtak Vele, és pár jó szót is szóltak hozzá.
Nagyon izgult a kezdőrúgás miatt, hogy el tudja végezni, hisz ez volt élete első igazi meccsen történő labdába rúgása. Köszönjük minden csapatnak, Móriczos kisdiáknak, hogy megtisztelték Ádámot játékukkal ezen a tornán, a pompom lányoknak, hogy bíztatták a csapatot, és köszönjük minden játékvezetőnek, szurkolónak, támogatónak, hogy részesei voltak a mai napnak.
De külön köszönet Pribil Sándornak a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány Elnökének, és Petrás Gábornak a DLSZ főtitkárának, hogy egy olyan kisfiúnak rendeztek focitornát, akinek minden vágya az, hogy futballozhasson, de betegségéből adódóan sajnos ez nem lehetséges. Azzal, hogy ez a torna megrendezésre került teljesíteni tudták egy nagy álmát: pályára léphetett egy igazi futballtornán, és a kezdőrúgást is elvégezhette. Köszönjük!

Szatmári Ádám a jótékonysági kupáról:

Szatmári Ádám DunaújvárosNagyon jól éreztem magam a tornán. Örültem neki, hogy sok csapat eljött, az osztálytársaim is játszhattak, és a döntőben elvégezhettem a kezdőrúgást.
Nagyon sok kedves emberrel találkoztam, akik azért jöttek el, hogy segítsenek nekem. Nagyon szép ajándékokat kaptam, aminek nagyon örülök, és nagyon vigyázni fogok rájuk. 

Petrás Gábor köszönetnyilvánítása:

Petrás Gábor DLSZ Főtitkár DunaújvárosTisztelt Csapatvezetők, Kedves Mindenki! Először is engedjétek meg, hogy megköszönjem minden csapatnak, játékosnak, játékvezetőnek, szurkolónak, támogatónak, önkéntes segítőnek, hogy a mai napon közösen Ádámnak megrendezhettük és egyben részesei lehettünk az I. Akarat Ereje Kupának.
A mai nap Ádámról szólt, arról a fiúról, aki betegsége ellenére, erőt merítve elvégezte a döntő mérkőzésen a kezdőrúgást. Kívánom minden embernek, játékosnak, hogy ugyanilyen erővel és reménnyel menjen mindig a pályára, hisz abban mindig hinnünk kell, hogy győzünk! Köszönjük neked Ádám, hogy megmutattad ma nekünk, hogy milyen is az akarat, az erő és a hit.
Büszkék vagyunk rád, kívánunk neked mielőbbi gyógyulást és sok kitartást. Baráti üdvözlettel az I. Akarat Ereje Kupa résztvevői.

Pribil Sándor a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke:

Pribil Sándor a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnökeElőször is szeretném megköszönni minden csapatnak, szervezőnek, támogatónak, nézőnek a részvételt az I. Akarat Ereje Kupán. Külön örömmel tölt el, hogy az anyagi támogatás mellett Ádámank egy életre szóló élményt is sikerült szereznünk. Jó volt látni, hogy mennyire jól érzi magát a tornán.
Amikor a döntőben elvégezte a kezdőrúgást mindenkinek bebizonyította, hogy amit igazán akarunk azt képesek vagyunk elérni. Remélem, hogy az I. akarat Ereje Kupa megrendezésével sikerül hagyományt teremteni!

Gere Gábor nyilatkozata a Sárga Taxi csapattól:

Gere Gábor Sárga Taxi DunaújvárosÖrömmel vettünk részt ezen a tornán, mert tudtuk hogy jó célt szolgál, és hatalmas élmény volt az egész csapat számára. Nagyon jó volt látni Ádám arcát a meccsek, a szünetek közötti programok, és az egész kupa alatt. Reméljük hogy egy szép napot tudtunk szerezni neki!

További segítségnyújtás Ádámnak

Tovább folytatódott a jótékonyság a Dunaújváros PASE és a nagylelkű adakozók jóvoltából a nagypályán is. Az erről szóló híradást a következő oldalon találja meg: Tovább folytatódott a jótékonyság a nagypályán

Köszönjük a nagyszerű fényképeket Dömötör Ágota fotográfusnak!