Nagy Gergely a Dunaújváros új kapusa!

Oszd meg másokkal!

Nagy Gergely DPASE 2014

Újabb játékos érkezett a Dunaújváros PASE-hez!

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának első igazolását, a horvát származású Dino Gavrič-ot már bemutattuk, míg a második érkezőt, az 1994. május 27-én született Nagy Gergely kapust ma mutatta be Dobos Barna a sajtó számára.

Nagy Gergyely Győrből érkezett a csapathoz. A mezszáma is talán ebből, a születésnapjából származik, hiszen eddig a 27-es mezt viselte. Az abonyi születésű sportoló szülővárosában tanult, majd onnan került el a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára. A még nőtlen fiatalember legnagyobb sikerének a Pápa elleni első NB I-es mérkőzését tartja. Szinte minden korosztályos magyar válogatott csapatnak a tagja, hiszen 30 alkalommal védett az U17,U18,U19,U20 és U21-es válogatottban. Eddigi legkedvesebb mérkőzésének a 2012 októberi ETO II – Puskás Akadémia mérkőzést tartja. Kedvenc labdarúgója Van der Saar, míg kedvenc csapata a Manchester United.

- Nagyon örültem a Dunaújváros megkeresésének, hiszen olyan csapatba szerettem volna kerülni, ahol egy fiatal kapusnak – megfelelő teljesítmény esetén – van esélye beverekedni magát a kezdőcsapatba. Míg Győrben erre most nem láttam lehetőséget, úgy érzem, hogy Dunaújvárosban igen. Ennek ellenére nagyon sokat köszönhetek a győri klubnak, és hálával tartozom nekik az elmúlt hat évért. Az nagyszerű érzés, hogy a korosztályos válogatottakban ott lehettem, de azért ha kritikus vagyok magammal, akkor bizony úgy érzem, hogy voltak hullámzó periódusaim az előző csapatomnál. Voltak kiemelkedő és kevésbé jó mérkőzéseim. Volt egy vállsérülésem, melyből felépülni nem volt könnyű. A győri klub vezetőségével januárban ültünk le először tárgyalni, majd többszöri megbeszélés után úgy láttam, hogy az én ambícióm és a Győr filozófiája nem találkozik egymással. Nagyszerű kapusnak tartom Milinte Árpádot, akinek sokat köszönhet a Dunaújváros, hogy most itt tart. Én azonban szeretem a versenyhelyzeteket, és mindent el fogok követni azért, hogy minél több lehetőséget kapjak, és minél nagyobb sikert érjünk el a csapattal. Sajnos, vagy nem, de maximalista vagyok magammal szemben mind a pályán, mind pedig azon kívül is. Mindig van saját magamról alkotott véleményen, de természetesen a szakemberek szava a döntő. Biztosan lehetett hallani az edzésen, hogy hangosan irányítom a védelmet, de én ilyen vagyok, és ez a védjegyemmé vált. Volt kapusedzőm azt mondta, hogy akkor irányítok jól a kapuból, amikor jó hangosan csinálom. A célom természetesen megegyezik a klub terveivel, vagyis a bennmaradás az első osztályban.Forrás: www.dpase.hu