DLSZ

Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2016-2017 Versenykiírás

Oszd meg másokkal!

DLSZ

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2016-2017 VERSENYKIÍRÁS

Dunaújváros MJV

Főtámogatónk:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatóink:

Zeusport Áruház, Campus étterem, Carissa Virágüzlet, Decathlon Sportáruház, Corso Étterem, Pinxit 2003 Kft.

Média partnerek:

Dunaújvárosi Hírlap, Dunaújváros Online, Rádió 24, Dunaferr Hetilap, Dunaújváros Infó, Dunaújváros Közéleti Lap

1. A bajnokság célja:

 •  Dunaújváros, és Dunaújváros vonzáskörzetének labdarúgást szerető játékosainak mozgási, sportolási lehetőség biztosítása.
 • Dunaújváros, és Dunaújváros vonzáskörzetének labdarúgást szerető játékosainak, csapatainak szervezett bajnoki rendszerben történő versenyeztetése.
 • A bajnokság győzteseinek, helyezettjeinek megállapítása.
 • A labdarúgás népszerűsítése, a mérkőzések nézőinek szórakoztatása.
 • A mozgás, az egészséges életmód előtérbe helyezése.

2. A bajnokság rendezője:

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

3. Nevezés a bajnokságra:

A bajnokságban azok a csapatok vehetnek részt, akik a DLSZ versenykiírását elfogadják és magukra nézve kötelezően betartják, valamint a nevezési lapot határidőre leadják, a nevezési és játékvezetői díjat határidőre befizetik (a befizetési szelvényt vagy fénymásolatát a nevezési laphoz csatolni kell).

Nevezési határidő: Minden osztályban egységesen 2016. augusztus 15.

Nevezési díjak
„Zeus” I. osztályú csapatoknak 34.000 Forint
„Campus” II. osztályú csapatoknak 28.000 Forint
III. osztályú csapatoknak 22.000 Forint
IV. osztályú csapatoknak 20.000 Forint
„Decathlon” Senior osztályú csapatoknak 22.000 Forint
 „Corso” Old Boys osztályú csapatoknak 16.000 Forint
 „Carissa” Női osztályú csapatoknak 7.000 Forint
 • Amelyik csapat a nevezési díjat nem egyenlíti ki (esetleges korábbi tartozásaival együtt) 2016. augusztus 24-ig, az a csapat 3.000 késedelmi díjat köteles fizetni.
 • Attól a csapattól, amelyik a befizetési kötelezettségeit (nevezési díj, késedelmi díj, átigazolási díj, stb.) nem teljesíti az első bajnoki mérkőzéséig, fordulónként levonunk 3-3 büntetőpontot (maximum 9 pont) az összteljesítményéből mindaddig, amíg tartozását nem rendezi, majd a harmadik fordulót követően a csapatot töröljük a bajnokságból.

4. A bajnokság résztvevői:

 • A bajnokságot „Zeus” I. osztály (10 csapat), „Campus” II. osztály (12 csapat), III osztály (12 csapat) IV osztály (11 csapat), „Decathlon” Senior osztály (7 csapat), „Corso” Old Boys osztály (5 csapat), „Carissa” Női osztály (6 csapat) csapatai alkotják. Az újonnan alakult csapatok az IV. osztályba nevezhetnek.
 • „Decathlon” Senior osztályban a 35. életévüket betöltött játékosok szerepelhetnek.
 • „Corso” Old Boys osztályban a 42. életévüket betöltött, illetve a 2015/2016. évi bajnokságban játékjogosultságot szerzett játékosok szerepelhetnek.

5. A bajnokság időtartama:

„Zeus” I. és „Campus” II., III. és IV. osztály
őszi szezon tavaszi szezon
augusztus 29 – november 11. március 20 – június 9.
„Decathlon” Senior, „Corso” Old Boys és „Carissa” Női osztály
őszi szezon tavaszi szezon
szeptember 5 – november 4. március 27 – június 2.

6. Bajnokság lebonyolítása:

A csapatok körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg egymással, ősszel és tavasszal.

 • „Zeus” I. osztály
  A csapatok ősszel körmérkőzéses rendszerben küzdenek egymással (1x9 mérkőzés). Tavasszal az 1-5. helyezett csapatok a „Felső házban” a 6-10. helyezett csapatok az „Alsó házban” küzdenek tovább. A csapatok a tavaszi pontjaikhoz az őszi helyezésük függvényében 4-3-2-1-0 jutalompontot kapnak.
 • „Campus” II. és III. osztály
  A csapatok ősszel és tavasszal is körmérkőzéses rendszerben küzdenek egymással (2x11 mérkőzés).
 • IV. osztály
  A csapatok ősszel és tavasszal is körmérkőzéses rendszerben küzdenek egymással (2x10 mérkőzés).
 • „Decathlon” Senior osztályban csapatonként 3x6 mérkőzés, amelyből 9 mérkőzés az őszi szezonban kerül megrendezésre.
 • „Corso” Old Boys osztályban csapatonként 2x2x4 mérkőzés.
 • „Carissa” Női osztály tornarendszerben kerül megrendezésre (külön versenykiírás alapján).

7. Bajnoki mérkőzések helyszínei és időpontjai:

„Zeus” I., „Campus” II., „Decathlon” Senior, „Corso” Old Boys és a „Carissa” Női osztály

A mérkőzések a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakiskola, valamint a DPASE Vidámparki pályáján kerülnek megrendezésre, időpontját a DLSZ Versenybizottsága írja ki, a sorsolásnak megfelelően (a mérkőzések időpontjával kapcsolatos kéréseket a nevezési laphoz lehet csatolni, melyet a szövetség lehetőségekhez mérten megpróbál figyelembe venni).

III-IV. osztály

A mérkőzéseket a pályaválasztó csapat által megjelölt pályán játsszák.

A mérkőzések lekötési időpontjai 18:15-19:00 óra között
2016.08.23. 2017.03.21.
2016.08.30. 2017.03.28.
2016.09.06. 2017.04.04.
2016.09.13. 2017.04.11.
2016.10.04. 2017.05.02.
 • Ha az öt megjelölt lekötési időpont után valamelyik mérkőzés nem kerül lekötésre, az ötödik szövetségi nap végén a DLSZ kijelölheti a mérkőzés időpontját és helyszínét, a lekötés meghiúsulásában vétlen csapat javaslata alapján. Az így kijelölt mérkőzés időpontjáról és helyszínéről a DLSZ értesítést küld a csapoknak.
 • A csapatoknak szeptemberben-októberben, valamint áprilisban-májusban 4-4 mérkőzést kötelezően le kell játszaniuk.
 • Amennyiben a pályát nem a DLSZ biztosítja, a pályák állapotáért (pl.: vonalak jól látható felfestése, kapuk rögzítése, hálók állapota) a pályaválasztó csapat felel. Azoknak a csapatoknak, akiknek a „hazai” pályája betonborítású, azt a bajnokság előtt kötelezően jelezniük kell ezt a szövetség felé. A játéktér használatának engedélyezése a szövetség 3 tagú bizottságának a hatásköre.
 • A mérkőzések legkorábbi kezdési időpontja munkanapokon 15.00 óra, munkaszüneti napokon 9.00 óra. A legkésőbbi kezdés villanyfényes pályán 21.00 óra. Világítás nélküli pályán a mérkőzést úgy kell lekötni, hogy az a sötétedésig befejeződjön. Ha a játékvezető a mérkőzést sötétedés miatt lefújja, a felelősség a pályaválasztó csapatot terheli.

8. Játékjogosultság:

 • A bajnokságban azok a labdarúgók szerepelhetnek, akik naptári nap szerint betöltötték a 14. életévüket és rendelkeznek a DLSZ által kiállított igazolással.
 • A játékosok saját felelősségükre vesznek részt a bajnokság mérkőzésein. Sérülés, egészségkárosodás esetén a DLSZ-t semmilyen anyagi, kártérítési felelősség nem terheli..

9. A játékosok létszáma:

A mérkőzésekre 5 mezőnyjátékos, 1 kapus, valamint maximum 10 cserejátékos nevezhető. A mérkőzésen korlátlanul lehet cserélni.

10. A játékosok felszerelése:

A mérkőzéseket sportfelszerelésben, egységes színű, számozott mezben (a számot a mez hátoldalán jól látható méretben kell elhelyezni), tornacipőben vagy hernyótalpas cipőben kell lejátszani. Stoplis cipő viselése tilos. Azonos színű mez esetén a vendégcsapatnak kell más színű mezről gondoskodni.

11. A mérkőzések játékideje:

A mérkőzés játékideje: 2x25 perc, térfélcserével, szünet nélkül. A mérkőzést a kiírt időpontba el kell kezdeni, várakozási idő nincs!

12. A mérkőzések jegyzőkönyve:

 • A digitális jegyzőkönyv használata minden osztályban kötelező. A csapatoknak a mérkőzést megelőzően az MLSZ információs rendszerébe (mlsz.info) fel kell tölteni a saját csapatösszeállításukat, amelyet kinyomtatva (nyomtató hiányában kézzel kimásolva) legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel a játékvezetőnek át kell adni, az igazolásokkal egyetemben. A kinyomtatott összeállításon a mérkőzés megkezdéséig szükség esetén még módosítás végezhető.
 • A pályakerítésen belül az egységes színű számozott mezben szereplő játékosokon és cserejátékosokon kívül csak két személy tartózkodhat csapatonként, akiknek a nevét a jegyzőkönyvben szerepeltetni kell.

13. A helyezések eldöntése:

A bajnokságok helyezési sorrendjét a bajnoki mérkőzéseken megszerzett pontok összessége határozza meg. Győzelemért 3 pont, döntetlenért 1 pont, vereség esetén 0 pont jár.

Azonos pontszám esetén az alábbi sorrend dönt:

 • a bajnokságban elért több győzelem
 • a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége,
 • a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól,
 • az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége,
 • az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége.
 • „Zeus” I. osztályban a bajnoki címről és a kiesésről csak pontkülönbség dönthet. Azonos
  pontszám esetében rájátszás mérkőzés dönt a helyezésről. Amennyiben a mérkőzés döntetlenül végződik, 2x5 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, 3-3 büntetőrúgást kell elvégezni, majd szükség esetén felváltva kell rúgni, amíg különbség alakul ki. A csapatok létszámát a mérkőzés végén a kevesebb játékossal rendelkező csapat létszámára kell csökkenteni. Egy játékos akkor végezhet el újabb büntetőrúgást, ha csapata minden játékosa (beleértve a kapust is) rúgott már büntetőt. A sorsoláson győztes csapat dönthet, hogy kezdi a büntetőrúgást, vagy átadja a kezdést ellenfelének. Kettőnél több csapat pontazonossága esetén körmérkőzéssel dől el a bajnoki cím és a kiesés.

14. Feljutás, kiesés:

 • A „Zeus” I. osztályból nincs kieső. A „Zeus” I. osztály 10. helyezett csapata a „Campus” II. osztály 3. helyezett csapatával, a „Zeus” I. osztály 9. helyezett csapata a „Campus” II. osztály 4. helyezett csapatával kupa szabályok szerint oda-visszavágós rendszerben osztályozót játszik.
 • A „Campus” II. osztály 1. és 2. helyezettje felkerül „Zeus” I. osztályba. A „Campus” II. osztály 12. helyezettje kiesik a III. osztályba. A „Campus” II. osztály 11. helyezett csapata a III. osztály 2. helyezett csapatával, a Campus” II. osztály 10. helyezett csapata a III. osztály 3. helyezett csapatával kupa szabályok szerint oda-visszavágós rendszerben osztályozót játszik.
 • A III. osztály 1. helyezettje felkerül a „Campus” II. osztályba. A III. osztály 12. helyezettje kiesik a IV. osztályba. A III. osztály 11. helyezett csapata a IV. osztály 2. helyezett csapatával, a III. osztály 10. helyezett csapata a IV. osztály 3. helyezett csapatával kupa szabályok szerint oda- visszavágós rendszerben osztályozót játszik.
 • A IV. osztály 1. helyezettje felkerül a III. osztályba. A IV. osztályból nincs kieső.
 • Amennyiben az osztályozós mérkőzéseken olyan eredmény születik, hogy nem lehet győztest meghatározni (idegenben szerzett gólok nem számítanak), 2x5 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, 3-3 büntetőrúgást kell elvégezni, majd szükség esetén felváltva kell rúgni, amíg különbség alakul ki. A csapatok létszámát a mérkőzés végén a kevesebb játékossal rendelkező csapat létszámára kell csökkenteni. Egy játékos akkor végezhet el újabb büntetőrúgást, ha csapata minden játékosa (beleértve a kapust is) rúgott már büntetőt. A sorsoláson győztes csapat dönthet, hogy kezdi a büntetőrúgást, vagy átadja a kezdést ellenfelének. A mérkőzések helyét és időpontját a DLSZ határozza meg.
 • Amennyiben valamelyik osztály 1. helyezettje nem vállalja a magasabb osztályban való
  szereplést, továbbra is az eredeti osztályban marad. Amennyiben valamelyik osztály 2. és/vagy 3. helyezettje nem vállalja a magasabb osztályban való szereplést, az osztályozó joga a 4. helyezett csapatra átszállhat.
 • Amennyiben valamelyik osztály 1. helyezettje nem vállalja a magasabb osztályban való szereplést, és/vagy az osztályozós jogot szerzett csapat nem vállalja az osztályozón való részvételt, az osztályozók párosítása erősorrend alapján kerül összeállításra.
 • A „Decathlon” Senior, „Corso” Old Boys és a „Carissa” Női osztályból feljutás és kiesés nincs.
 • Visszalépések, kizárások miatt történő besorolások ügyében a DLSZ Versenybizottsága dönt.

15. Díjazás

 • Díjazásba részesül minden osztály 1-3. helyezett csapata.
 • A „Zeus” I. osztályban külön díjazásban részesül: a legtöbb gólt szerző játékos (arany cipő, ezüst cipő, bronz cipő), a legjobb játékos (Markó Lajos díj), legjobb kapus (Török Kálmán díj), a legjobb 21 év alatti játékos (Fejes László díj). Az arany cipőt csak olyan játékos kaphatja, akinek a csapata a „Felső házba” jutott.
 • Külön díjazásban részesül minden osztály legtöbb gólt szerző játékosa.
 • Külön díjazásban részesül a szezon legjobb játékvezetője.
 • A DLSZ „Tisztelet díjában” részesül az a sportember, aki a dunaújvárosi labdarúgás területén kiemelkedő tevékenységével, teljesítményével és munkájával segíti a helyi sportéletet. A díjra érdemes személyt a Társadalmi Felelősség Bizottsága jelöli ki, és terjeszti fel az elismerésre.

16. Igazolás, átigazolás:

 • Leigazolni egész évben, keddi napokon, 1800-1830 óra között a DLSZ-ben van lehetőség igazolási díj befizetését igazoló csekk bemutatásával. Kivételt képez a bajnokságok utolsó három fordulójától július 31-ig terjedő időszak, valamint a december 1-31. közötti időszak, továbbá a keddi munkaszüneti napok.
 • Szövetségi nap: kedd 18-19 óra között (kivéve július 1-31. és december 1-31. közötti időszak, valamint a keddi munkaszüneti napok).
 • Átigazolni augusztus 5-től az adott (vagy érintett) bajnokság(ok) kezdetéig, valamint téli szünetében van lehetőség az átigazolási díj befizetését igazoló csekk bemutatásával! Átigazolási időn kívül akkor sem lehet átigazolni, ha az osztály valamennyi csapata hozzájárul.
 • Megszűnt, vagy kizárt csapat játékosait legkorábban a következő átigazolási időszakban lehet leigazolni.
 • Igazolási díj: 900 Ft
 • Átigazolási díj: 700 Ft
 • Szövetségi napon kívül késztett igazolás díja: 1200 Ft
 • Elveszett vagy megrongálódott igazolvány cseréje 1.000 Ft.
 • Névváltozás esetén az új igazolványok kiadása csapatonként 7.000 Ft.
 • Új csapat alakulása esetén az új igazolványok kiadása 400 F/fő (maximum 12 darab esetén)..

17. Visszalépés, törlés, halasztás:

 • Amennyiben valamelyik csapat a bajnokságból visszalép, a visszalépés szándékát írásban kell közölni a DLSZ-szel.
 • Ha valamely csapat nem áll ki a sorsolás szerinti időpontban, akkor a mérkőzés 3 pontját 5:0-s gólkülönbséggel (ha a vétlen csapat a mérkőzés félbeszakadásánál ennél nagyobb arányban vezet, akkor azzal a gólkülönbséggel) az ellenfél javára igazoljuk, és a vétkes csapattól pedig 2 büntető pontot levonunk. Második ki nem állás esetén további 6 büntetőpont kerül levonásra. Harmadik ki nem állás esetén a csapat törlésre kerül a bajnokságból.
 • Ha valamely csapat létszámhiányosan kezdi meg és fejezi be a mérkőzést, akkor első esetben írásbeli figyelmeztetésben részesül. Második esetben a létszámhiányos csapattól 1 büntető pontot levonunk, harmadik esetben további 2 büntetőpont kerül levonásra, negyedik esetben további 4 büntetőpont kerül levonásra, ötödik eset után a csapat törlésre kerül a bajnokságból.
 • Ha valamely csapat létszámhiányosan kezdi meg a mérkőzést majd a mérkőzés folyamán a létszáma minimum alá csökken (2+1) és a mérkőzés félbeszakad, a vétkes csapatot büntetőpontokkal sújtsuk. Első esetben a vétkes csapattól 1 büntető pontot levonunk, második esetben további 4 büntetőpont kerül levonásra, harmadik eset után a csapat törlésre kerül a bajnokságból. A mérkőzés 3 pontját 5:0-s gólkülönbséggel (ha a vétlen csapat a mérkőzés félbeszakadásánál ennél nagyobb arányban vezet, akkor azzal a gólkülönbséggel) az ellenfél javára igazoljuk.
 • Az őszi szezonban visszalépett és kizárt csapat eredményei törlésre kerülnek. A tavaszi szezonban megszűnt csapat tavaszi eredményei törlésre kerülnek, az őszi mérkőzések eredményei azonban csak abban az esetben kerülnek törlésre, ha az őszi szezonban volt elmaradt mérkőzése a megszűnt csapatnak.
 • Kizárt csapat a következő évben csak a legalsó osztályban nevezhet.
 • Kisorsolt, illetve lekötött mérkőzés időpontját megváltoztatni csak a két csapat megállapodásával,
  a „Mérkőzés halasztási kérelem” formanyomtatvány kitöltésével (http://dlsz.hu/dokumentumtar), és a DLSZ főtitkárának jóváhagyásával lehet. A kérelmet legkésőbb egy nappal a kisorsolt időpont előtt a DLSZ hivatalos e-mail címére (dmjv.dlsz@gmail.com) kell elküldeni a kérelmező csapatvezetőnek. A fenti határidő betartása mellett a halasztásban érintett másik csapat vezetőjének hozzájáruló e-mailt kell küldenie. A halasztási kérelem csak abban az esetben érvényes, ha mindkét e-mail beérkezik a mérkőzés előtti napon. Mérkőzés napján halasztani, még a halasztásban vétlen csapat beleegyezésével sem lehet. A halasztott mérkőzést az eredeti időponttól számított három héten belül, de ősszel legkésőbb az idény végéig, tavasszal az utolsó két forduló megkezdéséig le kell játszani, egyébként a mérkőzés három pontját 5:0-s gólkülönbséggel a halasztásban vétlen csapat kapja. „Decathlon” Senior, „Corso” Old Boys, III. és IV. osztályban a halasztott mérkőzések lejátszási határideje ősszel november 18., tavasszal: június 10. A halasztott mérkőzés megrendezéséről a halasztást kezdeményező csapatnak kell gondoskodni. A bajnokság utolsó két fordulójában mérkőzést halasztani nem lehet (kivételt képez a III-IV. osztály). Mérkőzést halasztani a teljes bajnoki idényben (egy csapatnak) tavasszal és ősszel, egy-egy alkalommal lehet.
 • Az időjárási viszonyok miatt elmaradt, vagy félbeszakadt III-IV-V. osztályú mérkőzést két héten belül le kell kötni, egyébként a mérkőzés 0-0 ponttal és 0:0-ás gólkülönbséggel kerül feltüntetésre a tabellán.
 • Várható rossz idő esetén is meg kell jelenniük a csapatoknak és a játékvezetőnek a mérkőzés helyszínén, ahol a játékvezető dönt a mérkőzés esetleges elhalasztásáról.
 • Különösen szélsőséges időjárás esetén a DLSZ központilag is törölheti az adott játéknap összes mérkőzését.
 • Ha a kisorsolt mérkőzés játékvezetője nem jelenik meg, a két csapat megegyezése alapján szükség játékvezető vezetheti le a mérkőzést, amelyet a jegyzőkönyvben a mérkőzés megkezdése előtt rögzíteni kell.

18. Játékvezetés:

 • A játékvezető kijelölését a mérkőzésekre a DLSZ JB végzi.
 • A játékvezetői díjat két részletben kell befizetni a DLSZ számlájára, amelyről a DLSZ igazolást állít ki. Van lehetőség egyösszegű befizetésre is, de ebben az esetben a két részlet összegét az első befizetési határidőig kell teljesíteni.
Befizetési határidő és befizetendő összeg: 2016.09.16-ig​ 2017.03.14-ig​ Forduló​
„Zeus” I. osztályú csapatoknak 16.500 Forint 16.500 Forint 17 forduló
„Campus” II. osztályú csapatoknak 19.000 Forint 19.000 Forint 22 forduló
III. osztályú csapatoknak 17.500 Forint 17.500 Forint 22 forduló
IV. osztályú csapatoknak 15.000 Forint 15.000 Forint 22 forduló
„Decathlon” Senior osztályú csapatoknak 16.000 Forint 16.000 Forint 18 forduló
 „Corso” Old Boys osztályú csapatoknak 11.500 Forint 11.500 Forint 16 forduló
 „Carissa” Női osztályú csapatoknak 10.000 Forint 10.000 Forint 20 forduló
 • Amelyik csapat a játékvezetői díjat az előírt határidőig nem fizeti be, annak a csapatnak a mérkőzése nem kerül kiírásra, a mérkőzés 3 pontját 5-0 gólkülönbséggel a vétlen csapat javára igazoljuk. Az elmaradt mérkőzés(ek) miatt a vétkes csapattól a 17. pontban meghatározott büntetőpontokat vonunk le, nem fizetés esetén a harmadik fordulót követően a csapatot a bajnokságból töröljük.
 • A játékvezető köteles a mérkőzés megkezdése előtt legalább 15 perccel megjelenni.
 • A mérkőzéseket minden osztályban egy játékvezető vezeti. A mérkőző csapatok kérhetnek két játékvezetőt a mérkőzésükre, de ebben az esetben a DLSZ kiszámlázza a második játékvezető díját.
 • A mérkőzés előtt a játékvezetőnek a DLSZ által kiállított igazolással kell a játékosokat igazolni. Vitás esetben a játékos köteles valamilyen fényképes igazolványát bemutatni.
 • A csapatok írásban kérhetik a DLSZ-től, ha valamelyik játékvezető működését mérkőzéseikre nem kérik. Ilyen irányú igényt a csapatvezető az átigazolási időszakban nyújthat be (maximum
  kettő játékvezetőről lehet lejelentkezni).

19. Fegyelmi tárgyalás:

 • Fegyelmi tárgyalást a DLSZ Fegyelmi Bizottsága tartja, minden kedden 17-18 óra között. A kiállított játékos és a csapatvezető a fegyelmi tárgyaláson részt vehet. A mérkőzésen véglegesen kiállított játékos igazolását a játékvezető a játékvezetői jelentéshez csatolja. Az igazolást a játékos ismételt játékjogosultságakor a DLSZ Kispályás Bizottsága adja ki.
 • Súlyosabb incidens (pl. tettlegesség) esetén a fegyelmi tárgyalást az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága folytatja le, ebben az esetben az eltiltás minden MLSZ versenyrendszerben szereplő kiírásra érvényes.
 • Ha egy mérkőzés részvevőjét (aki lehet csapatvezető vagy játékos) a Fegyelmi Bizottság határozatában eltiltással sújt, az a csapatvezető/játékos az eltiltás ideje alatt sem csapatvezetőként, sem játékosként nem vehet részt a játékban és nem foglalhat helyet a kispadon.

20. Óvás, fellebbezés:

 • Óvást a mérkőzést követő 3 napon belül, írásban lehet a DLSZ felé benyújtani, óvási díj befizetését igazoló szelvénnyel együtt.
 • Óvási díj: 8.000 Ft
 • Az óvás határozata ellen a DLSZ elnökéhez lehet fellebbezni, a határozat kézhezvételétől számított 3 napon belül, írásban a fellebbezési díj befizetésével.
 • Fellebbezési díj: 10.000 Ft
 • Az óvási/fellebbezési díjat a DLSZ az óvás/fellebbezés elfogadása esetén visszatéríti.

21. Egyéb rendelkezések:

 • A mérkőzéseken alkalmazott játékszabályokat a „Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Játékszabályai 2016/2017.” tartalmazza (www.dlsz.hu/dokumentumtar).
 • A pályaválasztó csapat köteles a szabály előírásainak megfelelő labdát biztosítani.
 • Az oktatási intézményekben található sportpályák esetén, az oktatási intézmény teljes területén, valamint a Vidámparki sportkomplexum teljes területén tilos a dohányzás.
 • Ittas állapotban pályára lépni, illetve a pálya környezetében tartózkodni nem lehet!
 • A DLSZ által szervezett sporteseményeknek helyt adó intézmények Házirendjében foglaltak elfogadása és betartása mindenki számára kötelező, aki az eseményen bármilyen minőségben részt vesz (játékosok, csapatvezetők, nézők, DLSZ delegáltak, stb.).
 • Minden olyan kérdésben, amelyben a versenykiírás nem rendelkezik, a rendező szervezet (DLSZ) dönt az általános alapelvek, a játékszabályok szelleme és a sporttisztaság szem előtt tartásával.

Dunaújváros, 2016. augusztus 18.

Petrás Gábor Mészáros István
Főtitkár Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Versenybizottság elnök Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Letölthető dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon 2016-2017 Versenykiírás Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság433.82 KB