Jótékonysági licit Dr. Molnár Gergely Alapítvány javára

Jótékonysági licit Dr. Molnár Gergely Alapítvány javára

Esemény ideje: 
2021. december 31. péntek 08:452022. január 14. péntek 09:45
Oszd meg másokkal!

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség jótékonysági akciót kezdeményez a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya számára.

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) jótékonysági akciót kezdeményez a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya számára, amelyhez a Dunaújvárosi Hírlap és a duo.hu is csatlakozik. A jótékonyság, az adományozás -, tenni olyan ügyért, ami másoknak az életet jelentheti - minden esetben megdobogtatja az emberek szívét. Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára számos jótékonysági akció vezetője, motorja. Ezúttal sincs ez másképp, ő tájékoztatott a részletekről.

A jótékonysági akció tárgya

„Egy dunaújvárosi – anonimitását kérő - sportbarát felajánlott egy eredeti válogatott mezt adománygyűjtés céljából, amellyel a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályát szeretné támogatni. Nem akármilyen darabról van szó, ugyanis híres játékosok dedikálták, akik a francia labdarúgó-válogatott csapatát erősítik. Olyan nevek írták alá a mezt, mint Pogba, Mbappé, Benzema, Griezmann, Dembélé, Varane, Kanté, Kimpembe, vagy akár Lloris, akiknek a neve nem csak a focidrukkerek számára lehet ismert. A nemes ügy mellé állt a Dunaújvárosi Hírlap reklámarcaként Mészáros Réka is, aki a Médiaworks cégcsoport országos szépségversenyén két éve Fejér megyét képviselhette. Örömmel csatlakozott ehhez a jótékonysági akcióhoz, hiszen a társadalmi szerepvállalás részeként szívesen segít ilyen ügyekben.” 

A dr. Molnár Gergely Alapítványról

„Az alapítványi célokról dr. Jobbágy Lajossal, a kórház orvos-igazgatójával, az aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály vezetőjével egyeztettünk kolleganőmmel Szűcs Zsuzsával. Az adománygyűjtés kedvezményezettje az intenzív osztály közhasznú alapítványa, a „Dr. Molnár Gergely Alapítvány”, amelynek célja a Dunaújvárosban és a környéken lakó kritikus állapotú betegek ellátásának támogatása, a tárgyi eszközök és a személyi feltételek javítása. Ide tartozik az életmentő beavatkozásokat támogató eszközpark üzemben tartása és fejlesztése. A támogatásból a koronavírusos betegek kezelésekor használt lélegeztetőgépek karbantartását, alkatrészcseréit valósítanák meg.”

Licitálás és adományozás

A terv szerint egy licitálás során találna gazdára a felajánlott mez, amelynek induló összegére a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség máris 50 ezer forintos ajánlatot tett. Licitálni 2021. december 23. csütörtökig lehet a +36 70 616 5941 telefonszámon. A licitálás állásáról a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség honlapján, a dlsz.hu-n lehet, de a Dunaújvárosi Hírlap és honlapján duol.hu online felületen is folyamatosan tájékozódhat.

Természetesen nemcsak licitálni lehet majd, hanem köszönettel fogadják az egyéb összegű támogatásokat is vagyis bárki hozzájárulhat az adománygyűjtéshez, amelyet a kedvezményezetten, a kórház intenzív osztályának alapítványán keresztül bonyolítanak le. Ez esetben a megjegyzés rovatban a Francia mez szót írják be utaláskor!

DR. MOLNÁR GERGELY ALAPÍTVÁNY SZÁMLASZÁMA
12024009  -  00114318  -  00100005

Licitálni 2021. december 23. csütörtökig lehet a +36706165941 telefonszámon. A soron következő Licitálót az alábbi táblázaton tüntetjük fel és folyamatosan hírt adunk róla!

Jótékonysági licit Dr. Molnár Gergely Alapítvány javára

(A jótékonysági akció szervezői: Petrás Gábor, Szűcsné Nagy Zsuzsanna, dr. Jobbágy Lajos, Várkonyi Zsolt)

ADOMÁNYOZÓK
1. CSANAKI SÁNDOR 10.000,-
2. FEFFER ARANKA 10.000.-
3. MC DONALD'S - DUNAÚJVÁROS 400.000,-
4. ÉPDUFERR NYRT.* 1.000.000,-
ÖSSZESEN 1.420.000,-

*A legnagyobb összegű licitálóé lesz a francia nemzeti mez!

Elkelt a francia labdarúgó-válogatott csapat által aláírt válogatott mez, melyet a helyi kötődésű ÉPDUFERR NYRT. ügyvezetője Palkovics Milán vásárolt meg és adományozott 1.000.000,- forintot a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház „Dr. Molnár Gergely Alapítvány” számára. A dunaújvárosi MC Donald'S üzemeltetője Kiss Attila pedig további 400.000, - Forintot ajánlott fel az alapítvány számára, hogy segítse az Intenzív osztály munkáját. A jótékonysági akció keretében pedig további két magánszemély is hozzájárult az adományhoz, melyet hálásan köszönünk nekik is. Így összesen 1.420.000,- gyűlt össze az intenzív osztály közhasznú alapítványa javára, melyből a Dunaújvárosban és a környéken lakó kritikus állapotú betegek ellàtàsàban és a tárgyi eszközök, valamint a személyi feltételek javításában nyújt nagy segítséget.

Hálás köszönet az adományozóknak!

Jó szívvel, jó ügyet

Sikerrel zárult az a jótékonysági kezdeményezés, amelynek kiindulópontja egy, a francia válogatott focisták által dedikált mez volt.

A Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya volt a kedvezményezettje az adományozási akciónak, amelynek ünnepi zárása szerdán délután volt. 

Az előzményeket Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára vázolta. Barátját (aki anonimitást kért) kezelték a kórház intenzív osztályán. Amikor a birtokába került a francia labdarúgók által dedikált mez, szerette volna, ha jó célt szolgálna, és támogathatná vele az osztályt. Petrás Gábor ekkor Várkonyi Zsolthoz, a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztőjéhez fordult, hogy miként tudnának egy licitálást megvalósítani, akár országos szintre emelve. A háttérmunka elkezdődött, amelyhez Mészáros Réka, lapunk Tündérszépe versenyének megyei győztese is csatlakozott, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék az akciót. 

December végén adományozási szándékkal egy telefonhívást kapott Kiss Attilától, a helyi McDonald’s gyorsétterem üzletvezetőjétől Petrás Gábor. Ekkor lett a licitálás összege 400 ezer forint. 

Aztán a főtitkár megkeresést kapott Palkovics Milántól, az Épduferr Nyrt. elnök-vezérigazgatójától, aki végül egymillió forintot ajánlott fel a nemes cél érdekében. 

Bár az eredeti elképzelések licitről szóltak, de minden felajánlást az intenzív osztálynak adományoztak, így összességében 1 420 000 forint támogatást kapott az osztály, pontosabban az osztály munkáját segítő Dr. Molnár Gergely Alapítvány. 

A Palkovics család nem ismeretlen a dunaújvárosiak számára, hiszen a környezeti és társadalmi szerepvállalás mindig is jellemző volt rájuk. Milán kérdésünkre elmondta, részéről ez az adományozás nem egy hirtelen jött gondolat volt, minden év végén próbálnak segítő szervezeteket támogatni. Hozzátette azt is, hogy a mezt most kihelyezik a tárgyalójukba egy évig, utána terveik szerint egy hasonló licitálási-támogatási akcióra ajánlanák fel, amely ismét egy nemes ügyet szolgálhat. 

Dr. Jobbágy Lajos osztályvezető főorvos és Nyuli Nóra osztályvezető főnővér-helyettes, illetve az alapítvány titkára megköszönte a támogatást. Nagyon hálásak érte, mint mondták, ilyen nagy, egy összegű felajánlásra még nem volt példa. Régóta szeretnének már új gyógyszerelő kocsit vásárolni, a jelenlegi tizenöt éve tesz szolgálatot. A mostani adományból két ugyanilyen eszközt szereznének be, amely a mindennapi munkájukat segíti: gyorsan és könnyen hozzá tudnak férni a benne rendszerezett készítményekhez, emellett más praktikus tulajdonságokkal is bír. 

Várkonyi Zsolt elmondta, nagyon örül annak, hogy közvetlenül és médiapartnerként is részese lehetett a jótékonysági akciónak, hogy ilyen szép összeg kerülhetett az alapítvány számlájára, és külön is megköszönte Mészáros Rékának a szerepvállalást. 

Az eseményen Petrás Gábor elöljáróban elmondta, Kiss Attila az ügyben is szeretné felvenni a kapcsolatot a kórházzal, hogy felajánlást tegyen az egyik osztály felújítási munkálataira. Palkovics Milán pedig ehhez támogató együttműködését ajánlotta.