Old Boys Kispályás Foci Kupa

IX. Zeus Old Boys Kispályás Labdarúgó Kupa

Esemény ideje: 
2015. december 20. vasárnap 08:00
Oszd meg másokkal!

Aranyvasárnapi foci – ünnepi gólok. Karácsonyi hangulatban, de férfias küzdelmek után dőlt el a ZEUS OLD BOYS KUPA erősorrendje. Immár kilencedik alkalommal jönnek össze a 35. életévüket betöltő kispályás labdarúgók Dunaújvárosban, hogy a karácsonyi ünnepek előtt még egy-két gólt berámoljanak az ellenfelek hálójába. Az idei megmérettetés aranyvasárnapra esett, és 12 csapat harcba is indult a vasárnapi aranyért. Természetesen az első helyért járó csillogó medálokat csak egy gárda szerezhette meg, azonban mindenki aranyérmet érdemel, aki ezen a jeles napon sportolással, focival töltötte el az idejét.

Lássuk mi is történt december 20-án, a Dunaújváros Sportcsarnokban!

Egy nagyszerű eseménnyel kezdődött a nap. Szíveket melengető volt, amikor a Százhalombattáról érkező Halom Truck Team jelezte, hogy ajándékokkal érkeztek és a nagy focirajongó, súlyos betegséggel küzdő Szatmári Ádámnak, hoztak karácsonyi meglepetést. 50 ezer forintot és Barcelona relikviákat nyújtottak át a kisfiúnak, aki nagyon boldog volt, mi pedig csak annyit mondhatunk mindannyiunk nevében, hogy köszönjük ezt a csodálatos gesztust!

Aztán kezdődött a foci! A 12 csapat 3 négyes csoportban kezdte meg a menetelést reggel fél kilenckor és már ebben a szakaszban 53 szebbnél-szebb gól született. Szüksége is volt a gólokra a csapatoknak, hiszen az első két hely jelentett csak biztos továbblépést a csoportokból. Az így továbbjutó alakulatok mellé csatlakozhatott a két legjobb csoportharmadik, hogy az egyenes kieséses szakaszban nyolc csapat döntsön a final four résztvevőiről.

Egyébként a négy kieső gárda a vigaszágon még folytatta a küzdelmet a Corso Kupáért, amit meggyőző játékkal a Barcika Old Boys nyert meg, maga mögé utasítva a Füredi Panzió Senior, illetve az Alba Volán FC csapatát. A negyedik helyen a Mapet Power (Kunszentmiklós) gárdája végzett. A Corso étterem felajánlása pedig egy vacsora meghívás volt, amit a barcikai csapat kapott meg a nap végén! 

A ZEUS Kupa legjobb nyolc csapatának mérkőzéseihez visszatérve elmondható, hogy nagy meglepetéseket láthattunk. Már az első találkozó is érdekesen alakult, hiszen az „A” csoport favoritja, az addig még gólt sem kapó AFRICAS, 4:0 arányban maradt alul a „C” csoportból harmadikként továbbjutó JUNG DODO TEAM ellenében. Itt jegyezzük meg, hogy a Székesfehérvárról érkező fiúk a nemrég elhunyt legendás edző, Jung József egykori tanítványai voltak, és Józsi „Bá” emléke előtt tisztelegve szerepeltek ezen a néven, a tornán.

A folytatásban, a csoportjában („B”) nagyszerűen szereplő NEPÁL FC találkozott a tavalyi győztes MILLER PUB (Tatabánya) gárdájával. Óriási küzdelemben (2:1) dőlt el, hogy a milleres-fiúk idén nem tudják megvédeni címüket. A harmadik negyeddöntő magabiztos (3:0) MACSŐ sikert hozott, és a HALOM TRUCK TEAM búcsúzott, majd a csoportjában csak másodikként végző FEJÓ-THERM KFT fektette két vállra ugyanilyen arányban a végső győzelemre is esélyesnek tartott KARMACSI AUTÓ FC-t. 

Zeus Old Boys Kupa Dunaújváros 2015

Az elődöntök végletekig kiélezett izgalmakat hoztak. A JUNG DODO TEAM - Major Gábor szemfüles gójával - alul maradt a MACSŐ ellenében (1:0), míg a másik ágon a FEJÓ-THERM KFT kétgólos hátrányból mentette döntetlenre a mérkőzést (2:2), hogy aztán büntetőkkel (2:0) megérkezzenek a döntőbe, a NEPÁL FC nagy bánatára.

A bronzcsata a JUNG DODO TEAM sikerét hozta (2:1), pedig Huber Balázs remek lövésével még a NEPÁL FC vezetett, aztán az egész tornán nagyszerűen játszó Kádas Miklós két bombagóllal jelentkezett, megnyerve a találkozót és ezzel a bronzérmet a megyeszékhely csapatának. Ennek biztos Józsi „Bá” is örült. A döntőben a kissé elfáradó MACSŐ nem tudott gólt szerezni, míg a FEJÓ-THERM KFT Camin Róbert vezérletével behúzta a mérkőzést (3:0).

A nap végén a helyezettek és a különdíjasok fáradtan, de jóleső érzésekkel vették át a megérdemelt jutalmakat, melyeket a Corso Étterem, a ZEUS Sportáruház, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ajánlott fel.

Fejó Therm Kft.

Kőrösi Róbert csapatvezető (Barcika Old Boys): Nagyon jól éreztük magunkat a tornán. Sajnos a sorsolásnál nem volt szerencsénk, mert nagyon nehéz négyesbe kerültünk és óriásit küzdöttünk a csoportellenfeleinkkel és talán az sem véletlen, hogy a három „csoporttársunk” végzett végül a torna első három helyén. Vigaszágon viszont sikerült nyernünk, így boldogan megyünk haza. Ígérjük legközelebb is itt leszünk!

Fehérvári József csapatvezető (Fejó-Therm Kft.): Először nyertük meg ezt a tornát. Tavaly is itt voltunk a Baracs csapatával, akkor bronzérmet szereztünk. Idén másképp álltunk föl, és így sikerült nyernünk, annak ellenére, hogy rosszul kezdtünk (két gól nélküli döntetlennel), így csak a harmadik csoportmérkőzésünkön dőlt el a továbbjutásunk, miután 2:0-ra hoztuk a meccset. Emlékezetes volt a döntőbe jutásért vívott találkozónk is, hiszen 0:2-ről álltunk fel és végül büntetőkkel jutottunk tovább. Egyébként már több éve járunk ilyen Old Boys tornákra mióta „beöregedtünk” ebbe a korosztályba. A ZEUS Kupát minden évben várjuk és örültünk, hogy itt lehettünk. Nagyon jó dolog, hogy barátságok erősödnek föl és születnek egy-egy ilyen rendezvényen.

Pulai Ferenc csapatvezető (Macső): Jól éreztük magunkat a tornán. A döntőre egy kicsit elfáradtunk, így megérdemelten nyert a Fejó-Therm Kft. Jövőre is jövünk és megpróbálunk egy kicsivel jobban szerepelni.

Petrás Gábor a Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség főtitkára: Nagyszerű tornát sikerült újra rendeznünk. Annak idején, amikor először lett kiírva a Zeus Old Boys Kupa, nem gondoltuk, hogy ebből ilyen színvonalas viadal kerekedik, melyet immáron kilenc éve rendezünk meg karácsony előtt az amatőr sportolóknak. Az első pár évben még "halászni" kellett a csapatokat, ma viszont már túljelentkezés van a kupára, s rendkívül komoly csapatok érkeznek, komoly célokkal és komoly játékosokkal. Idén már olyan labdarúgók léptek pályára a kupán mint Salamon Miklós, Jávorka András, Sallói István, vagy éppen Reveland Zoltán, hogy csak néhány klasszist említsek, de jó érzés volt látni a játékosok között az egykori zseniális kézilabdást, Gál Gyulát is, a Dunaújváros Sportcsarnok parkettáján. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb azonban az volt, hogy a 35 év feletti játékosokat meg tudtuk mozgatni. Azt pedig mindenki láthatta, hogy nem tötyögtek a fiúk, hanem minden mérkőzés éles volt, aztán a pályán kívül a meccsek után kiváló hangulatban megbeszélték egymással a játékosok a meccseken történteket. Mindent összevetve elégedettek lehetünk a mai nappal, hiszen 12 csapat több mint 150 játékosa lépett pályára. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség köszönetét fejezi ki Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Corso Étteremnek és a Zeus Sportáruháznak, hogy támogatásukkal szebbnél szebb serlegeket, díjakat vehettek át a csapatok. 

Minden Sportbarátnak Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

ZEUS OLD BOYS KUPA
IX. ZEUS OLD BOYS KUPA "A FOCI FOLYTATÓDIK"
2015. DECEMBER 20. DUNAÚJVÁROS SPORTCSARNOK
1.  FEJÓ THERM KFT. 2.  MACSŐ
3.  KARMACSI AUTÓ 4.  HALOM TRUCK TEAM
5.  AFRICAS 6.  NEPÁL FC
7.  JUNG DODO TEAM 8.  FÜREDI PANZIÓ SENIOR
9.  BARCIKA OLD BOYS 10.  MILLER PUB XXL REDŐNY KFT.
11.  MAPET POWER 12.  ALBA VOLÁN
CSOPORTBEOSZTÁS
A CSOPORT B CSOPORT C CSOPORT
1. KARMACSI AUTÓ FC 1. NEPÁL FC 1. MACSŐ
2. ALBA VOLÁN  2. MAPET POWER 2. FEJÓ THERM 
3. AFRICAS 3. MILLER PUB XXL REDÖNY 3. BARCIKA OLD BOYS
4. FÜREDI PANZIÓ SENIOR 4. HALOM TRUCK TEAM 4. JUNG DODO TEAM
IX. ZEUS OLD BOYS KUPA "A FOCI FOLYTATÓDIK"
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
08.30 KARMACSI AUTÓ FC 6 - 3 ALBA VOLÁN
08.55 AFRICAS 2 - 0 FÜREDI PANZIÓ SENIOR
09.20 NEPÁL FC 2 - 0 MAPET POWER
09.45 MILLER PUB XXL REDÖNY 0 - 2 HALOM TRUCK TEAM
10.10 KARMACSI AUTÓ FC 0 - 0 AFRICAS
10.35 ALBA VOLÁN 4 - 2 FÜREDI PANZIÓ SENIOR
11.00 NEPÁL FC 1 - 0 MILLER PUB XXL REDÖNY
11.25 MAPET POWER 0 - 1 HALOM TRUCK TEAM
11.50 MACSŐ 0 - 0 FEJÓ THERM 
12.15 BARCIKA OLD BOYS 0 - 6 JUNG DODO TEAM
12.40 KARMACSI AUTÓ FC 3 - 0 FÜREDI PANZIÓ SENIOR
13.05 ALBA VOLÁN 0 - 5 AFRICAS
13.30 MACSŐ 3 - 1 BARCIKA OLD BOYS
13.55 FEJÓ THERM  0 - 0 JUNG DODO TEAM
14.20 NEPÁL FC 1 - 0 HALOM TRUCK TEAM
14.45 MAPET POWER 0 - 6 MILLER PUB XXL REDÖNY
15.10 MACSŐ 2 - 1 JUNG DODO TEAM
15.35 FEJÓ THERM  2 - 0 BARCIKA OLD BOYS
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  AFRICAS 3 2 1 0 7 - 0 7
2.  KARMACSI AUTÓ FC 3 2 1 0 9 - 3 7
3.  ALBA VOLÁN FC 3 1 0 2 7 - 13 3
4.  FÜREDI PANZIÓ SENIOR 5 4 0 1 2 - 9 0
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1. NEPÁL FC 3 3 0 0 4 - 0 9
2. HALOM TRUCK TEAM 3 2 0 1 3 - 1 6
3. MILLER PUB XXL REDŐNY 3 1 0 2 6 - 3 3
4. MAPET POWER 3 0 0 3 0 - 9 0
C CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1. MACSŐ 3 2 1 0 5 - 2 7
2. FEJÓ THERM KFT 3 1 2 0 2 - 0 5
3. JUNG DODO TEAM 3 1 1 1 7 - 2 4
4. BARCIKA OLD BOYS 3 0 0 3 1 - 11 0
ÚT A DÖNTŐIG
NEGYEDDÖNTŐ
16.00 (1) AFRICAS 0 - 4 JUNG DODO TEAM
16.25 (2) NEPÁL FC 2 - 1 MILLER PUB XXL REDŐNY
16.50 (3) MACSŐ 3 - 0 HALOM TRUCK TEAM
17.15 (4) FEJÓ THERM KFT 3 - 0 KARMACSI AUTÓ FC
ELŐDÖNTŐ
17.40 JUNG DODO TEAM 0 - 1 MACSŐ
18.05 NEPÁL FC

2 - 2

(b.u.: 0-2)

FEJÓ THERM KFT
BRONZ MÉRKŐZÉS
18.40 JUNG DODO TEAM 2 - 1 NEPÁL FC
ARANY MÉRKŐZÉS
19.05 MACSŐ 0 - 3 FEJÓ THERM KFT
19.30 EREDMÉNYHIRDETÉS
VIGASZÁG - CORSO KUPA
MÉRKŐZÉSEK
16.00 ALBA VOLÁN FC 0 - 3 BARCIKA OLD BOYS
16.25 FÜREDI PANZIÓ SENIOR 3 - 0 MAPET POWER
BRONZ MÉRKŐZÉS
16.50 ALBA VOLÁN FC 3 - 0 MAPET POWER
ARANY MÉRKŐZÉS
16.50 FÜREDI PANZIÓ SENIOR 2 - 6 BARCIKA OLD BOYS
IX. ZEUS OLD BOYS KUPA "NAGYOK A PÁLYÁN"
VÉGEREDMÉNYE
1. HELYEZETT  FEJÓ THERM KFT
2. HELYEZETT  MACSŐ
3. HELYEZETT  JUNG DODO TEAM
4. HELYEZETT  NEPÁL FC
CORSO KUPA - VIGASZÁG
1. HELYEZETT BARCIKA OLD BOYS
KÜLÖN DÍJAZOTTAK
JÁTÉKOS  KÁDAS MIKLÓS (JUNG DODO TEAM)
KAPUS  GYALUS ZOLTÁN (MACSŐ)
GÓLKIRÁLY  CAMIN RÓBERT (FEJÓ-THERM KFT.)
SENIOR  FAZEKAS LÁSZLÓ (HALOM TRUCK TEAM)
CSAPATVEZETŐ  FEHÉRVÁRI JÓZSEF (FEJÓ-THERM KFT.)
FAIR PLAY  KONKOLY ZSOLT (MILLER PUB)
ZEUS OLD BOYS KUPA
BAJNOKOK
2015. ÉV  FEJÓ THERM KFT (DUNAÚJVÁROS)
2014. ÉV  MILLER PUB (TATABÁNYA)
2013. ÉV  DUNAFERR VASAS (DUNAÚJVÁROS)
2012. ÉV  GARI TRANS (DUNAÚJVÁROS)
2011. ÉV  ÖRKI PAPA KFT. (SZÉKESFEHÉRVÁR)
2010. ÉV  GARI TRANS  (DUNAÚJVÁROS)
2009. ÉV  CARISSA VIRÁG (DUNAÚJVÁROS)
2008. ÉV  ÖRKI PAPA KFT. (SZÉKESFEHÉRVÁR)
2007. ÉV  GARI TRANS (DUNAÚJVÁROS)

Gratulálunk a Résztvevőknek és Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!