Böőr Zoltán DPASE focista

Győzelemmel búcsúztatná Böőr Zoltánt a Dunaújváros PASE

Esemény ideje: 
2016. szeptember 3. szombat 13:00
Oszd meg másokkal!

A Pécs elleni mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely szombaton hivatalosan is elbúcsúztatja egykori kiválóságát, Böőr Zoltánt.

Az utóbbi hetekben remek formát mutat a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely az első fordulóban elszenvedett vereséget követően háromszor is nyerni tudott, ráadásul úgy, hogy tíz lőtt góljával szemben egyszer sem kellett kapitulálnia. Együttesünk négy fordulót követően az NB III Közép Csoportjának második helyén áll, így érthetően jó kedvvel elemezte a csapat legutóbbi összecsapását Dobos Barna vezetőedző a DPASE ma délutáni sajtótájékoztatóján.

"Örülünk a győzelemnek, mivel az első idegenben lejátszott mérkőzésünkön csak nagyon nehezen nyertünk, most azért jobban teljesítettünk, több gólt tudtunk rúgni, megszereztük a három pontot. Az egyetlen negatívum talán az volt, hogy most is hagytunk ki helyzeteket, de egyértelműen uraltuk a játékot, s nem adtunk igazán lehetőséget az ellenfélnek arra, hogy meglepjen minket. Szépen haladunk előre, de tovább szeretnénk még javulni, ha erre képesek leszünk, s akár hetente előrébb lépünk, akkor nagyon kellemes élmények elé nézhetünk. Úgy vélem, hogy előrébb tartunk, mint azt gondoltuk, de nagyon fontos az, hogy annak ellenére, hogy milyen fiatal a csapatunk, helyzeteket tudunk kialakítani, s ha ezeket még jobb százalékban ki tudjuk majd használni, akkor még kedvezőbb helyzetben lehetünk.

Azt látni kell, hogy mi egy nagyon nehéz időszak után vagyunk, tavasszal nagyon nehéz volt pályára lépnünk az akkori helyzetünkben, de most el tudtunk indulni egy új úton, egy új generációt tudunk építeni, s bízunk benne, hogy megközelítőleg olyan sikeresek lehetünk, mint az előzővel voltunk. Ehhez azért nagyon sok türelem kell, még korántsem jelenti azt a jelenlegi helyzetünk, hogy fel tudunk jutni a másodosztályba, de azt már most ki merem jelenteni, hogy ennek a klubnak az lesz a célja, hogy akármilyen anyagi helyzetben is vagyunk a többi csapathoz képest, fel szeretnénk jutni a másodosztályba" – fogalmazott Dobos Barna vezetőedző.

Böőr Zoltán a focilabdával

Böőr Zoltán (labdával) visszatér Dunaújvárosba!

Az ehhez vezető út persze nem lesz könnyű, mint ahogy a szombati, Pécs elleni hazai találkozó sem ígérkezik annak, ám a dunaújvárosi szakember abban bízik, hogy sorozatban negyedik mérkőzésükön is megszerzik a három bajnoki pontot.

"Én személy szerint nagyon várom a szombaton este hat órakor kezdődő Pécs elleni mérkőzést, melyen egy jó formában lévő együttes lesz az ellenfelünk. A pécsieknél is sok a fiatal játékos, de vannak rutinosabb labdarúgóik is, így érdekes meccs elé nézünk. A célunk az, hogy a mi elképzelésünk érvényesüljön, mi domináljunk az összecsapáson, s bár ebbe nyilván azért lesz beleszólása az ellenfélnek is, mi nagyon szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot. Már csak azért is, mert ezen a találkozón köszönjük meg egykori kiválóságunknak, Böőr Zoltánnak azt a rengeteg segítséget, amit a klubunkért tett.

Tavaly sajnos igen kaotikus volt a szezon hajrája, nem volt alkalmunk elbúcsúztatni korábbi csapatkapitányunkat, aki annak a generációnak egy kiemelkedő vezéregyénisége volt, s ehhez méltó módon szeretnénk elbúcsúztatni" – árulta el a DPASE szakvezetője.

Forrás: Dunaújváros Online - Spigott
Fotó: Dunaújváros Online archívum