Fát a Bölcsődéknek, Fát az Óvodáknak, Fát a Gyermekeknek!

Fát a Bölcsődéknek, Fát az Óvodáknak, Fát a Gyermekeknek!

Esemény ideje: 
2023. április 16. vasárnap 08:00
Oszd meg másokkal!

Fát a Bölcsődéknek, Fát az Óvodáknak, Fát a Gyermekeknek!

Csatlakozz

"Fát a Bölcsődéknek, Fát az Óvodáknak, Fát a Gyermekeknek!"

Jót, Szívből - Dunaújvárosért!

Ezzel a hívószóval várjuk azon tàmogatók jelentkezését, akik szívesen részt vennének kezdeményezésünkben. Keress bennünket a Jót, Szívből - Dunaújvárosért oldalunkon, ha te is szeretnél támogatásoddal hozzájárulni ahhoz, hogy minél több árnyékot adó fát telepíthessünk a dunaújvárosi bölcsődék és óvodák udvaraira. Akciónk keretén belül adományládák kerülnek kihelyezésre a kezdeményezésben résztvevőknél, melyek teljes bevételét a fák ültetésére fordítjuk. Természetesen várjuk azon magánszemélyeket is, aki szeretnének támogatást nyújtani a kezdeményezésünkhőz!

A gyerekek nevében is köszönjük a felajánlásokat!

"Fát a Bölcsődéknek, Fát az Óvodáknak, Fát a Gyermekeknek!" Fát ültetni jó! Fát, fákat ültetni óvodákban, bölcsődékben, gyermekek környezetében pedig még jobb, hiszen így elkezdenek kötődni a fákhoz, a lakóhelyükhöz és már korai gyermekkorban egy kicsit tudatosodik bennük a természet szeretete, miközben a faültetési program hatására szinte észrevétlenül erősödnek az apró közösségek.

„Ha néhány gyerek ültet egy-két fát, az talán nem sok mindenen változtat, de ha a Föld gyermekei összefognak, akkor megváltoztathatják a világot.” (Felix Finkbeiner). 

Természetesen a „Jót Szívből Dunaújvárosért!” csapata  fel kívánja hívni a figyelmet a kedvezőtlen klímaváltozás hatásaira is.  A fák megkötik a szén-dioxidot, javítják a talaj és a levegő minőségét, az egyre forróbb nyarakban pedig árnyékot nyújtanak.  Programunk sikeréhez szükséges a támogató környezet.  

Nagyon örültünk, hogy az óvodák és a bölcsődék azonnal pozitívan álltak a kezdeményezéshez és igaz, hogy az akció a gyermekek főszereplésével szerveződik, de nem jöhetne létre a támogató felnőttek nélkül. Nagyon bízunk a pedagógusok és a szülők segítségében, akár az ültetés, vagy éppen az utógondozás tekintetében. Szakértőket is bevonunk, akik a talajt elemzik, összetételét, vízellátását megvizsgálják, mielőtt a faültetéshez hozzáfognának.  

Fát ültetni viszont nem csak alulról szerveződő kezdeményezések keretében lehetséges. Ezzel a megmozdulással igyekszünk felhívni a figyelmet arra is, hogy legyen több faültetési program, hiszen  „Fát ültetni jó…” Hogy mindez megvalósulhasson, az erkölcsi támogatás mellett anyagi segítségre lesz szükségünk.

Adományládákban, direkt segítségben bízunk.  Amennyiben van lehetőség Önöknél egy gyűjtődoboz kihelyezésére, akkor kérjük, járuljon hozzá. Vagy keressen bennünket!

Segítségeteket előre is köszönjük!