Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa DLSZ 2022

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2022. évad - 1. forduló

Esemény ideje: 
2022. április 25. hétfő 09:30
Oszd meg másokkal!

Ovi Nyuszi Foci Kupa 2022 évad 1. forduló

2022. április 25-én kezdetét veszi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottság és a Dunaújvárosi Óvoda közös szervezésében az Ovi Foci Kupa bajnokság 1. fordulója. A Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodájában kerül megrendezésre az idei év első ovis bajnoksága. Dunaújváros összes tagóvodája, valamint a kulcsi és a rácalmási óvodás csapatok is indulnak a megmérettetésen. A téli időszak után a gyerekek már nagyon várják, hogy újra pattogjon a labda és hogy részt vehessenek ezen a sportnapon, ahol a mozgás öröme a legfontosabb cél. Szeretnénk újra egy gazdag élményt becsempészni a bajnokságon részt vevő közel 100 gyermeknek. Így ügyességi játékok, játszóházak teszik változatossá a foci bajnokság mellett a délelőttöt. Idén még két alkalommal fogjuk megszervezni az Ovi Foci Kupát, ahol a végén természetesen a vándorkupa elnyerése a tét.

A fő tevékenység most is a mozgás. A mozgás öröme, szeretete mindenképpen előtérbe kell, hogy kerüljön az óvodás korú gyermekeknél. Ebben fejlődnek harmonikusan, minden területet megmozgat, harmonizál. A mozgás mind fizikailag, mind mentálisan fejleszt, ezért kell minél több lehetőséget biztosítani a szervezett és a szabad mozgásra. A gyermekek mindennapjaiban szükségesek a megfelelő udvari tevékenységek, ahol kedvükre mozoghatnak, illetve szükségük van a szabályok elsajátítására, amit a szervezett tevékenységek tudnak biztosítani. A sport, a mozgás szeretete a cél, hogy iskolás korban igényként jelenjen meg részükről valamelyik sportágba bekapcsolódni, ahol már a szabályrendszereket is megtanulják és a finom mozdulatokat elsajátítják.

Újra több támogató a játékos sportnap mellé állt, hiszen mindne csapat, játékos érmet, kupát, gyümölcsöt, csokoládét és pizzát kap a nap végén!

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: 2022. április 25-én a Dunaújvárosi Óvoda a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságával együtt újra indítja sportprogramját az óvodáskorú gyermekeknek.  A Római Városrészi Tagóvoda ad helyett ennek az eseménynek, ahol Dunaújváros minden óvodája képviselteti magát, sőt két vidéki óvoda, Kulcs és Rácalmás ovisai is bekapcsolódnak a rendezvénybe. A gyermekek számára mindig nagy élményt jelentenek ezek az események, hiszen a sok szponzornak köszönhetően színes program várja őket és rengeteg ajándékkal gazdagodhatnak. Több állomáson vesznek részt a gyerekek, ahol nemcsak a foci bajnokság, hanem sorverseny, váltóverseny, ügyességi vetélkedők, játszóházak, arcfestés, csillámfestés és ugráló vár foglalkoztatja a kicsiket. A foci bajnokságot hivatásos sportbíró vezeti le, így a szabályokat is tanulják menet közben a kicsik. A délelőtt ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul, ahol mindenki nyer, hiszen kupákkal, érmekkel térhetnek haza a gyerekek, sőt a legügyesebben teljesítő ovisokat a szponzoroknak köszönhetően tortával lepik meg a szervezők. Éhes pocakkal senki nem távozhat, pizza, túró rudi, üdítő áll a gyerekek rendelkezésére. Reméljük sikerül a jó időt is az esemény mellé állítani, és tartalmas, sokszínű programon vehetnek részt a nagycsoportosok.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2022. április 25. hétfő 09:30 - 11:30
Helyszín: Római Városrészi Tagóvoda, Dunaújváros, Pajtás u. 2.
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Magyar Labdarúgó Szövetség, Alba Fructus Kft, Carissa Sportegyesület, Pusztaszabolcs Tej, V2 Motorock Cukrászda
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 12 dunaújvárosi és 2 vidéki tagóvoda
Minden csapat: kupa és érem díjazásban részesül, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA BAJNOKSÁG 2022. I FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
KINCSKERESŐ 1 - 10 SZÁZSZORSZÉP
KATICA 2 - 2 ARANYALMA
NAPSUGÁR 6 - 3 MARGARÉTA
BÓBITA 5 - 0 CSILLAGVIRÁG
DUNA PARTI 3 - 6 ESZTERLÁNC
APRÓK HÁZA 3 - 8 RÁCALMÁS
RÓMAI 1 - 11 KULCS

Napsütés remek hangulat vidám óvodások Ennél többet nem is kívánhatunk volna a mai napra Élményekben és ajándékokban gazdag délelőttöt tudhatunk magunk mögött Reggel mintegy 84 óvodás rohamozta meg a dunaújvárosi Római Városrészi Tagóvoda udvarát. A városi 12 tagóvodán kívül még 2 óvoda, a Kulcsi és a Rácalmási Óvoda gyermekei is részt vettek a 2022-es évi Ovi Foci 1. fordulóján, a Nyuszi Kupán A Bajnokságot Gyenes Józsefné, a dunaújvárosi Óvodák Intézményigazgatója nyitotta meg, bemutatva a sportrendezvény szervezőit, támogatóit, partnereit és nem utolsó sorban köszönetét fejezte ki az esemény megrendezéséhez helyszínt és remek programokat biztosító Tagóvoda dolgozóinak. A megnyitót követően Füzesi Bernadett - Óvodapedagógus - tartott egy zenés, pörgös bemelegítést a gyermekeknek, majd minden tagóvoda megkereste az első állomást, ahol próbára tehette ügyességét. Ugyanis a focin kívül akadálypályával, különböző ügyesség feladatokkal és csillamtetoválással is készültek a Római Városrészi Óvoda dolgozói a gyermekek számára. Az állomások között bármikor megállhattak a csapatok egy frissítőre, friss gyümölcslevekkel is kedveskedtek nekik A délelöttöt természetesen az eredményhirdetés zárta, ahol minden csapat kupát , minden kisgyermek érmetés csokikat kapott az aznapi teljesítményük, kitartásuk elismerésének jeléül Hazaindulás előtt pedig megérkezett a már várva várt pizza . Már nagyon jól tudják a gyermekek, hogy enélkül nincs Ovi Foci Kupa

DLSZ Ovi Foci Kupa

Hálásan köszönjük a Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodájának, hogy lehetővé tették számunkra, hogy náluk rendezzük meg a 2022-es év Ovi Foci Kupa I. Fordulóját, a Nyuszi Kupát. Köszönjük szépen a rengeteg munkát minden ott dolgozó Hölgynek, hisz mind a színes programok, mind az ellátás, figyelem a lehető legtökéletesebb volt. A gyermekek órási élményekkel teli délelőttöt tudhatnak maguk mögött. Még egyszer köszönjük szépen, nélkületek nem jöhetett volna létre ez a sportesemény. Hiszen nálunk Mindenki Győztes, aki Focizik!

Helm András Ovi Foci Kupa DLSZ

Helm András, a Dunaújváros PASE Utánpótlás Igazgatója: Nagy öröm volt résztvenni negyedmagammal a hétfői eseményen és képviselni a dunaújvárosi labdarúgást. A szervezés és a lebonyolítás kiváló volt Jó volt látni azt a sok-sok gyermeket, aki mosolygó arccal, teljes átéléssel kergette a labdát. Ebben a korosztályban fontos a pedagógusok szerepe, akik remek munkát végeznek az új nemzedékkel is. Külön köszönet nekik az áldozatos munkájukért. A klubunk igyekszik a jövőben szorosabb kapcsolatot létrehozni az óvodákkal és erre a közel jövőben igyekszünk közös programokat is kialakítani. A rendezvényen több kisgyermek neve is bekerült a korosztályos edzők noteszába, akiket szeretne egyesületünk meginvitálni, hogy megismertessük őket a labdarúgás művészetével. A gyerekek szüleit szándékunkról egy levélben értesítettük. Természetesen ,aki nem volt jelen vagy esetleg elkerülte a figyelmünket azokat is nagy szeretettel várjuk. A következő esemény szervezésében már mi is szeretnénk aktívabban résztvenni. Gratulálunk a Dunaújvárosi LabdarúgóSzövetség és az óvodai dolgozóknak a szervezésért és persze a gyerekeknek is Ez egy remek délelőtt volt, ahol az öröm, jókedv és vidámság mellett a labdarúgás is szerepet kapott. Köszönöm szépen

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2022. ÁPRILIS 25. HÉTFŐ I. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  KULCS
2. HELY  APRÓK HÁZA, NAPSUGÁR, ESZTERLÁNC, DUNA PARTI, MARGARÉTA, KINCSKERESŐ, KATICA, BÓBITA, CSILLAGVIRÁG, ARANYALMA, SZÁZSZORSZÉP, RÁCALMÁS

Mosolygós rajt az Ovi Foci Kupában

Remek időben, végig kiváló hangulatban, tizennégy óvoda részvételével tartották meg a Pajtás utcai tagóvodában az Ovi Foci Kupa idei kiírásának első fordulóját hétfőn délelőtt.

A Dunaújvárosi Óvoda Romai városrészi tagóvodájában rendezte meg az Ovi Foci Kupa idei első fordulóját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága, valamint a Dunaújvárosi Óvoda április 25-én, hétfőn délelőtt fél tíztől.

DLSZ Ovi Foci Kupa 2022

A labdarúgást, a különböző ügyességi játékokat, a mozgást fókuszba helyező rendezvényen a város mind a tizenkét tagóvodája mellett Rácalmásról és Kulcsról is érkeztek gyermekek a Pajtás utcai intézménybe, s vívtak egymással nagy csatákat azért, hogy eldöntsék, ki nyeri a háromfordulós sorozat első felvonását. A focipályán végül a kulcsiak bizonyultak a legjobbnak, így ők örülhettek az első helynek, ám a többieknek sem kellett szomorkodniuk, a szervezőknek és a támogatóknak hála mindannyian éremmel, illetve az eredményhirdetés után már szokásosnak mondható pizzának és túró rudinak köszönhetően tele pocakkal térhettek vissza óvodáikba.

Petrás Gábor DLSZ Ovi Foci Kupa 2022

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor szerint ez az egyik legfontosabb bajnokságuk, s érdeklődésünkre azt is elárulta, miért várta kiemelten a megméretést. Ez az egyik legszebb bajnokságunk, hiszen minden itt kezdődik el. Itt találkoznak a gyerekek először a labdarúgást övező keretrendszerrel, nekik szánt focipályával, játékvezetővel, s bár a szabályok azért nem feltétlenül egyeznek a hivatalossal, a lényeg persze ugyanaz, minél több gólt kell szerezni. Fontos kiemelni, hogy ez a nap nem csak a fociról szól a gyermekek számára, aki nincs éppen pályán, az különböző ügyességi versenyeken vesz részt, s az összesített eredmények alapján hirdettünk győztest. Szeptemberben rendezzük meg a második fordulót, decemberben a harmadikat, ezt követően hirdetjük ki az összetett győztest, aki a rengeteg élmény mellett egy garnitúra szereléssel lesz majd gazdagabb.

Gyenes Éva DLSZ Ovi Foci

A Dunaújvárosi Óvoda vezetője és a Gyemrek és Ifjúsági Bizottság alelnöke: Gyenes Éva elmondta, mi volt a mai nap legfontosabb célja számukra és a gyermekek számára is. Gyenes Éva: – Szívügyünk, hogy a gyermekek rengeteget sportoljanak óvodán belül is, s ezért is tartom nagyon fontosnak az ilyen programokat, ami nemcsak a fociról szól, hanem olyan ügyességi feladatokról, melyeknek köszönhetően a gyermek szinte állandó mozgásban legyen. A gyerekek lételeme a mozgás, az óvodai programok is többnyire erre épülnek, a mai napot viszont úgy építettük fel, hogy a mozgásos tevékenységek után egy ülősebb feladat, például rajzolás következzen, hogy azért maradjon szufla a nap végére is. Nagy vágyam volt mindig is, hogy regionális rendezvény legyen ez a nap, a kulcsiakat és a rácalmásiakat sikerült meggyőzni, hogy látogassanak el az Ovi Foci Kupára, s bár tudom, hogy a gyermekek utaztatása nem egyszerű feladat, de bízom abban, hogy a jövőben még többen leszünk. Óriási öröm volt látni a gyermekek arcán a mosolyt, élvezték minden percét a mai napnak, a mozgásnak, ez a legfontosabb.

Barta Endre Ovi Foci

A rendezvényt főtámogatóként segítő önkormányzatot Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester képviselte a kiváló hangulatú tornán, s ahogy mindenki más, úgy ő is nagy örömmel figyelte a gyermekek csatározásait.
– Óriási dolog, hogy tizennégy óvoda gyerkőcei jöttek el erre a kiváló rendezvényre, s nem látok olyat, aki ne mosolyogna. Tudom, hogy nagyon várták ezt az alkalmat, ahogy a szervezők is, akiknek ezúttal is szeretnék köszönetet mondani, hiszen hiába a remek szándék, nélkülük ez nem valósulhatott volna meg. Nagyon fontos, hogy minden olyan alkalmat meg kell ragadni, ami mozgásra ösztönzi a gyermekeket, ami ennyi mosolyt és örömöt okoz, s ha nem is mindenki folytatja labdarúgóként, ez a nap is kedvet adhat a gyermekeknek arra, hogy más sportágakat is kipróbáljanak.

Forrás: https://dunaujvaros.com/