Dobos Barna | Dunaújváros PASE

Dunaújváros PASE: Új csapat, új szezon, új remények

Oszd meg másokkal!

Jelentősen átalakult kerettel vág neki az NB III-as pontvadászat küzdelmeinek a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely alapcélként a harmadosztályban maradást tűzte ki maga elé, de közben nem mondott le a feljutásról sem.

A Dunaújvárosi Stadion VIP-termében tartotta meg évadnyitó sajtótájékoztatóját ma délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Az összejövetelen szóba került a csapat nyári felkészülése, a játékoskeret változásai, valamint az új szezonra kitűzött célok, elképzelések is.

Mint azt Dobos Barna vezetőedzőtől megtudhattuk, a felkészülésük hatodik hetét kezdték meg hétfőn, s ugyan igyekeztek minden olyan munkát elvégezni, amit elterveztek, tisztában vannak azzal, hogy védekezésben és támadásban is van még hova előre lépnie a csapatnak. Nem volt könnyű nyara sem az együttesnek, sem a szakvezetésnek, hiszen az ismert pénzügyi problémák miatt egy összecsapott kerettel fejezték be a szezont, s ebből a keretből is sokan távoztak a nyáron, így gyakorlatilag egy új csapatot kellett építeniük az új szezonra.

Fontos volt, hogy az utánpótlásból több játékos is felkerült a felnőtt együtteshez, így jelenleg a huszonhármas keretből kilenc helyi kötődésű játékos mellett hat olyan labdarúgójuk is van, akik dunaújvárosi nevelésűek, amire nem titkoltan büszke is a klub vezetése. Dobos Barna külön kiemelte Csehi Tamás és Tóth Tibor szerződtetését, hiszen mindkettejük számára volt lehetőség arra, hogy magasabb szinten játsszanak, ám úgy döntöttek, hogy szeretnének itthon, Dunaújvárosban focizni, s jó teljesítménnyel hozzájárulni ahhoz, hogy a közeljövőben újra előrébb lépjen együttesünk.

Vezetőedzőnk a bajnoki célokról elmondta, hogy mindenképpen szeretnének kijönni a negatív spirálból, hiszen az elmúlt évek felfelé menetelése után előbb az NB I-ből, majd az NB II-ből estek ki, így az a minimum, hogy idén nem zuhannak tovább, s megőrzik NB III-as tagságukat. Ugyan az egyesület költségvetése továbbra is szerény, a harmadosztályban maradást így is képes elérni sőt, mint azt Dobos Barna elárulta, álmaikban az is szerepel, hogy sikerül feljebb lépniük, hiszen Dunaújváros minimum egy másodosztályú együttest érdemelne.

Csehi Tamás csapatkapitány (a fényképen jobbra) szívesen jött vissza Dunaújvárosba!

Ez persze nem lesz egyszerű, mert bőven van még pótolni valója a csapatnak, ugyanis az edzőmérkőzések rávilágítottak arra, hogy támadásban és védekezésben is akadnak még problémáik, de türelemmel és kemény munkával biztosan előrébb tudna lépni ezekben a játékelemekben is, s ezt remélhetőleg már a pénteki, Budafok elleni mérkőzésen tapasztalni is fogják a dunaújvárosi érzelmű drukkerek.

A Dunaújváros PASE 2016/2017-es játékoskerete:

Kapusok: Ivicevic Márk, Nyári Bence, Vaszócsik Viktor.

Mezőnyjátékosok: Csehi Tamás, Csendes Péter, Páles Tamás, Nyúl Krisztián, Oroszi Krisztián, Hompót Dániel, Hajdók Gábor, Tóth Ákos, Abért Bence, Ablonczy Gerjén, Blatt Pál, Dorogi Renátó, Horváth Kevin, Novák Zsombor, Vajda Dávid, Dobos Áron, Hamar István, Kercsó Bence, Király Bence, Tóth Tibor.

Vezetőedző: Dobos Barna

Forrás: Dunaújváros Online | Szerző: Spigott