2012. év

Karmacsi Autó 2012/2013

Karmacsi Autó csapat játékosai: Bita László, Kővári László, Bartók Barnabás, Aradi Csaba, Szili Zoltán, Vörös Péter, Tóth Gyula, Temesi Norbert, Éliás II. Zsolt, Nagy István, Varga Krisztián, Kuti András, Sziládi Roland, Farkas Sándor, Kun Gábor, Lieszkovszky Zalán, Szurma Péter

Csapatvezető: Éliás Zsolt

Csapatintéző: Pulai Roland

Támogató: Karmacsi Tamás

Csövesek - Karmacsi Autó  2 : 3

Óriási érdeklődés mellett kezdődött el a dunaújvárosi kispályás labdarúgó bajnokság záró mérkőzése, a Csövesek – Karmacsi Autó találkozó, mely a presztízskérdések mellett a bajnoki címről is hivatott volt dönteni. A mérkőzésre kilátogató mintegy 400 (!) néző teljesen megtöltötte a Lorántffy Iskola műfüves pályája mellett húzódó lankás domboldalt. A csapatok ki is tettek magukért, hiszen a már tőlük megszokott magas színvonalú játékot produkálták és emellett látványos gólokkal is elkényeztették a nagyérdeműt. A végletekig kiélezett csatában a bajnoki cím védője, a Karmacsi Autó csapata tudott felülkerekedni 3:2 arányban és így begyűjtötte 17. bajnoki címét is. A magas színvonalú – most már nyugodtan kijelenthető, hogy országosan is elismert - dunaújvárosi kispályás labdarúgás méltóképpen búcsúztatta a 2012/2013-as bajnoki szezont. Folytatás ősszel!

Éliás Zsolt a Karmacsi Autó csapatvezetője:

Olyan volt a döntő mérkőzés, mint az egész bajnokság: az utolsó pillanatig kiélezett, izgalmas! Mind a két csapat jól játszott és ahogy jósoltam, apró dolgok döntöttek! Nagyon örülünk, mert régen volt ennyire színvonalas a bajnokság és ebben az erős mezőnyben is sikerült az élen végeznünk. És még egy dolog: a tegnapi nézőszám szerintem mindenkit meglepett. Nem emlékszem, hogy voltak-e valaha az utóbbi időben ennyien kispályás mérkőzésen. Úgy gondolom, akik kilátogattak nem csalódtak. Ebből is látszik, jó úton halad a kispályás foci Dunaújvárosban!

Pulai Ferenc a Csövesek vezetője, névadó támogatója:

Saját magunkat vertük meg a rangadón! Három elkerülhető gólt kaptunk, miközben 4-5 nagy helyzetet elpuskáztunk. Nullára le kellett volna hoznunk a mérkőzést. Lőttünk két szép gólt, de sajnos ez ma nem volt elég, mert egyéni hibák miatt kaptunk hármat. Többen mondták, hogy a játék alapján győzelmet érdemeltünk volna. Ennek ellenére nem tehetek mást, gratulálok a Karmacsi Autó csapatának a bajnoki címhez!

Petrás Gábor a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Főtitkára:

Nagyszerű érzés volt látni, hogy mennyi ember kíváncsi a város legnagyobb bázisú szövetségének - a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek a szervezésében rendezett - sporteseményére, a Markó Lajosról elnevezett Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Zeus osztályának mindent eldöntő mérkőzésére, vagyis a Karmacsi Autó - Csövesek rangadóra. A Lorántffy iskolában lejátszott találkozón még a pálya melletti domboldalon is álltak a nézők és ez a két csapat minőségi futballjának valamint a bajnokság magas színvonalának köszönhető. Igazi rangadót láthattunk, ahol mindkét csapatban a város legjobbjai szerepeltek. A mérkőzésen végig a bajnoki címvédő Karmacsi Autó vezetett, de ez akár fordítva is lehetett volna, hiszen hol a szerencse, hol pedig a bajnokcsapat kapusa mentette meg a Karmacsi hálóját a góltól. Végül a Karmacsi Autó csapata nyert, immáron 17. alkalommal hódítva el a kupát. Én személy szerint minden - a bajnokságban résztvevő - csapatnak gratulálok és kívánom, hogy jövőre is ilyen játékkal, és nem utolsó sorban ilyen végjátékkal szolgálják ki a csapatok a nézőket, hiszen Dunaújvárosban a labdarúgásnak nem csak múltja van, hanem jövője is. Ezért is tervezzük, hogy a város vezetőit egy olyan bejárásra invitáljuk - a mérkőzéseknek helyet adó Lorántffy iskolába - amely után megvitatható lenne az az elképzelés, miszerint a sportpályán található teniszpályák helyére még két műfüves pályát (ketrec focipályát) lábteniszpályát és mellékhelyiséget lehetne építeni.

Ez a tegnap esti mérkőzés jó reklámja volta kispályás labdarúgásnak és egyszersmind meg is mutatta a helyi sportszerető közönség érdeklődési irányát. A mérkőzésen 4-500 ember szorongott méltatlan körülmények között a pálya mellett, míg a teniszpályák üresen tátongtak a pálya túloldalán. Az egész évben feltűnően kihasználatlanul üzemelő teniszpályákat (vagy legalább az egyiket) az általános vélekedés szerint nagyon praktikus lenne átépíteni labdarúgópályának, és így egyidőben két mérkőzés is folyhatna, visszahozva azt a hangulatot, amit egykor a főiskola előtti kispályás mérkőzések jelentettek a foci szerelmeseinek. Bízunk benne, hogy terveink valóra válnak, úgy ahogy valóra vált az újabb bajnoki cím megszerzésének terve Karmacsi Tamásnak és csapatának!

Ahogy szoktam mondani az álmokat valóssággá kell kovácsolni, hogy átéljük azokat!

 

Dunaújváros - A napokban tartotta hagyományos évzáró ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, ahol értékelték az idei évben elvégzett feladatokat.

A 2012. esztendő történéseit, újdonságait a városi szövetség főtitkára, Petrás Gábor foglalta össze.

- Szervezetünk megújulásának egyik fontos mérföldköve volt az új arculati elemek kialakítása. A stílus, a logó és a színvilág kidolgozása. Ezt követe a szövetség küldetésének, hitvallásának, céljainak megfogalmazása. Ezeket folyamatosan építettük fel, amit nyomon lehetett követni az általunk készített és üzemeltetett honlapon, amelyről sokan elismerően nyilatkoztak. Emellett a Wikipédián is megtalálható már a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Év értékelés a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnél 2012

Petrás Gábor (kis képen) beszámolója szerint tavaly összesen háromszázharminckét mérkőzést rendeztek

(Fotó: Vohlmann György)

Miként fogadták a csapatok a honlapot?

  • Ezt az új kommunikációs csatornát előszeretettel használják a városi kispályás csapatok vezetői és játékosai egyaránt, hiszen a gyorsaságán kívül a rendezett információk befogadására, az interaktivitásban is fontos a szervezet számára.

Milyen változások történtek még az elmúlt évben?

  • Két bizottságunkban is vezető váltás történt. A Játékvezető Bizottság elnöke Viszókai László lett, míg a Fegyelmi Bizottság élére Márton László került. Büszkék vagyunk arra, hogy elindítottuk a női Baronesz bajnokságot. A senior Decathlon bajnokságban pedig rekordszámú csapat nevezett. Jó ötletnek bizonyult az Energott Teremliga másodosztályának beindítása is.

Milyen tervekkel készülnek a következő esztendőre?

  • A ISD Dunaferr-rel közösen szeretnénk beindítani a nagy válallatok kispályás labdarúgó tornáját. Emellett tervezzünk a negyven év feletti labdarúgók számára egy új bajnoki osztály kialakítását. Céljaink között szerepel az elnökségi tagok létszámának bővítését is. Fontos feladatunk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel való együttműködés fejlesztése.

Kispályás Határozat (KH 2012/2013 07.)
Kispályás Határozat (KH 2012/2013 06.)

ÉVES ELNÖKSÉGI ÜLÉS

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség 2012. november 30-án, pénteken 16 órakor tartja elnökségi ülését, melyen az elnök Kalácska András és az elnökségi tagok vesznek részt.

Az ülés helye: Campus Étterem, 2400 Dunaújváros, Dózsa György út 33.

Napirendi pontok:

  1. Az elnökség beszámolója a szövetség 2012. évi munkájáról
    Előadó: Kalácska András elnök, Petrás Gábor főtitkár
  2. A 2013.-as év feladatainak megtárgyalása; költségvetési tervezet
    Előadó: Kalácska András elnök, Petrás Gábor főtitkár
  3. Tagság felvétele
  4. Egyéb

 

Dunaújváros, 2012. november 28.  DLSZ vezetőség

 

Játékvezetői Tanfolyamot indít az MLSZ Dunaújvárosban!

Játékvezetői Tanfolyam

Legyél te is játékvezető!

Próbáld ki magad ezen a területen is, megmutathatod, hogy te jobban tudnád csinálni!
Talán te vagy a következő Kassai Viktor! De ez csak akkor derülhet ki, ha elvégzed a decembertől februárig tartó játékvezetői tanfolyamot, amely kellő számú jelentkező (min. 10 fő) esetén Dunaújvárosban is elindul.
Várunk, jelentkezz!

Diákoknak további kedvezményt biztosít a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség!

Viszokai László: + 36 30 937 77 46 Mészáros István: +36 30 247 16 87

 

Labdarúgás: előnyben a Dunaújváros PASE!

Újabb, az élvonalban szereplő csapat skalpját gyűjtötte be a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában: együttesünk a Siófok alakulatát múlta felül 2-1 arányban a Dunaújvárosi Stadionban kora délután. Túl szép, de nagyon igaz: csapatunk előnyből várhatja a jövő heti visszavágót!

Dunaújváros PASE – FGSZ Siófok 2 - 1 (1 - 0)

Dunaújvárosi Stadion, 620 néző, Vezette: Kiss Norbert (Kepe, Kulman)

Dunaújváros PASE: Milinte, Villám, Farkas V., Beleuc, Köntös, Micskó, Böőr (Hosszú), Lázár Zs., Samuel Ato (Kocsis G.), Godslove, Sitku (Kvárik). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

FGSZ Siófok: Heinrich, Mogyorósi, Fodor M., Nyári T., Pécseli – Sipos N. (Pál Sz., a szünetben), Egerszegi, Windecker, Kiss M, Zamostny (Molnár M., 81.), Csokics. Szakmai igazgató: Horváth Károly


Az NB I-ben sereghajtó Siófok ellen húztak ma szerelést a Dunaújváros PASE labdarúgói a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán.

A mérkőzés, s a továbbjutás esélyesének a vendégek számítottak, ám a mieink komolyan fogadkoztak, hogy a Kaposvár legyőzése után egy újabb élvonalbeli együttes ellen is meglepetést szereznek.

Böőr Zoltán DPASE

(Böőr Zoltán szerezte meg a vezetést 1-0)

Sok helyzet, de "csak" egy gól

Ahogy várható volt, a siófoki mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, ám az első tíz perc végére levetkőzte elfogódottságát a hazai csapat, s nem csak felvette a mérkőzés ritmusát, hanem szépen lassan az irányítást is átvette. A 15. percben Sitku előtt adódott lehetőség, ám ez még kimaradt, de négy perccel később már gólnak örülhettek a hazai szurkolók, mert egy mesterien megkomponált támadás végén Böőr úgy pörgetett bele Godslove beadásába, hogy a labda védhetetlenül vágódott a siófoki kapu bal oldalába (1-0).
A vezető találat után szinte szárnyakat kapott a Dunaújváros PASE, mely sorozatban vezette a veszélyesebbnél is veszélyesebb támadásait, s ha a hazai játékosok egy kicsivel higgadtabbak a vendégek kapuja előtt, nem csak a mérkőzést, hanem talán a továbbjutást is eldönthették volna. A mieink közül Sitku kétszer, Ato, Godslove és Böőr egyszer-egyszer került ugyanis óriási helyzetbe, ám sajnos rendre rossz megoldásokat választottak, így hiába a nagy fölény, s a több tiszta ziccer, "csak" egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre Dobos Barna tanítványai, ami persze a sok kihagyott lehetőség ellenére is nagyon biztató volt a folytatás előtt.

Oldalak